Sarlo Cafe: cafenea cu iz de Charlie Chaplin [inchis]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
De mult am vrut sa scriem despre Sarlo Cafe, un loc surprinzator de linistit, cu preturi acceptabile, deschis inclusiv dimineata si situat cat se poate de central, care s-a deschis anul trecut in august. Daca in Piata Romana nr. 9 ne aducem aminte de Nicu Alifantis, in Piata Romana nr. 8 ne putem desfata cu o cafea buna, o prajitura sau o salata, toate sub privirile atente ale patronului spiritual, haiosul zdrentaros Charlot.

UPDATE nov. 2011: s-a inchis, detalii aici.


Sarlo Cafe Sarlo Cafe

La un prim research, aflam ca exista o retea de cafenele omonime in Turcia, cu pagini de facebook aici, aici, dar si aici, cu meniu frumos, cu imaginea personajului faimos al lui Charlie Chaplin la inaintare si cu patroni turci, precum il gasim si pe cel de la noi. Nu ne ramane sa concluzionam decat ca un brand care functioneaza pe malul celalalt al Marii Negre a fost adus si in Romania si care, ma bucur sa va anunt, a fost implementat cu succes.

 Sarlo Cafe Sarlo Cafe

Ajunsi dupa ora pranzului, prajitura tiramisu (7 lei) si ceasca de capuccino cu topping de scortisoara (8,5 lei), ne-au mers la suflet si au functionat perfect!

Preturile aici sunt cel putin la bunul simt, iar daca iei in calcul zona pretioasa si cvasi-dorobantiera, le vei considera de-a dreptul foarte mici. Meniul cuprinde si sandwich-uri (10 lei), paste (14-16 lei), salate (8-14 lei), omlete (5-7 lei), toate potrivite pentru ore matinale inainte de cursuri sau birou.

Atmosfera este foarte placuta, linistita, numai buna pentru o intalnire casual, business, cu prietenii sau chiar pentru un interviu. Aici am venit si am stat de vorba cu Nora Iuga, daca va mai aduceti aminte.

Sarlo Cafe Sarlo Cafe

Printre lucrurile mai putin fericite aici as numara vinurile, nu intotdeauna de calitate, mai ales cel la pahar (6 lei) si cel fiert (7 lei la pahar si 13 lei la carafa) si internetul wireless. Desi a fost semnal full, cel putin cand am mers noi, internetul cadea foarte des, fapt destul de curios avand in vedere ca e zona ASE-ului, a hotelului Howard Johnson si a altor centre de birouri. Chelnerii sunt prompti si nu prea, foarte tineri si un pic neexperimentati, dar dotati cu un bun simt rar intalnit in cafenelele din Bucuresti si mai ales in Piata Romana.

Sarlo Cafe Sarlo Cafe Sarlo Cafe

Spatiul, pe de alta parte, este foarte ofertant. Cu mai multe incaperi inalte, multe mese si fotolii, scaune la bar, localul iti creaza (si nu in van) senzatia de intimitate intr-un spatiu vast, in care un claustrofob nu ar suferi precum in alte locuri din centrul vechi, spre exemplu. Intr-o parere, organizarea localului mi-a adus aminte de Cafepedia din spatele fostului magazin Eva, fara sa sufere, insa, acelasi meniu piperat, dar nici sa beneficieze de specificitatea cafelelor si cocktail-urilor.

All in all, noi va recomandam sa treceti pe aici si sa savurati o cafea. Desi nu va pot spune ca are cea mai eficienta cofeina din oras sau cel mai cel cappuccino, cu siguranta atmosfera linisitita va va imbia si pentru o data urmatoare.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera