S-a redeschis Beraria Germana Bragadiru
Pe 8 noiembrie s-a redeschis Beraria Germana Bragadiru de pe Calea Rahovei 157, din spatele Academiei Romane. Noi n-am ajuns chiar la deschidere, pentru a evita aglomeratia de rigoare (aveau si 30% discount in ziua respectiva), si-am vrut sa evitam si weekendul, cand citisem pe Facebook ca sunt fully-booked pentru serile cu cazan de bere si fanfara.
Am zis deci sa mergem in timpul saptamanii si n-am mai facut nici rezervare. Prost am facut! Adio masa la balcon cu vedere misto, adio poze reusite. Toate mesele bune erau rezervate. In avans cu 3 ore inaintea concertului de muzica live bavareza care se tine in fiecare seara? Poate. Asa ca, dupa lungi deliberari, ne-am asezat la o masa nefericita in apropiere de bar.
Tinem sa va avertizam de la inceput ca atmosfera de berarie-cantina, cu mese mari si o armata de ospatari care stau cu ochii pe tine ca vulturii (mai ales cand gradul de ocupare al celorlalte mese este cam scazut), poate deveni insuportabila pentru doi oameni care incearca sa se simta bine si sa poarte o conversatie. Clar nu este un loc unde sa-ti scoti prietena/ul pentru o intalnire (de niciun fel, romantica nici nu se pune problema, decat daca vrei sa il/o parasesti/te paraseasca).
Ne-am simtit ca-ntr-un loc in care vii, mananci repede si fugi - daca ne gandim bine, si-n McDonald's-ul din Gara de Nord ne-am simtit mai confortabil. Intr-adevar, sa fi fost toate mesele ocupate si, implicit, chelnerii mai ocupati, sa se fi auzit si niste rasete in jur sau macar niste vorbe, orice numai s-acopere melodiile Holograf care se succedau nemilos, poate ar fi fost o atmosfera mai vesela. Insa asteptam sa ne contraziceti daca ati fost pe-aici si v-ati simtit, cumva, minunat.
Dar sa trecem la partea de bucatarie - din meniul nemtesc ne-au facut cu ochiul o supa de cartofi cu carnaciori (12 lei) si un snitel de porc cu sos vanatoresc (18 lei), pe care l-am alaturat unei portii de cartofi in stil german (10 lei):
Supa cremoasa a fost foarte buna - mergeau, ce-i drept, un strop de tarhon si niste carnaciori mai condimentati, dar nota finala pe care i-am acordat-o a fost de 8.5 din 10. Asta pentru c-am descoperit si niste kaizer pe la ultimele linguri..
Snitelul a fost facut pe stil german exact cum trebuie si-n combinatie cu sosul si cartofii a fost o experienta foarte placuta, desi toata treaba iti cam pune ficatul la zidul Berlinului si trage. Pe de alta parte, daca esti vegetarian vei cam suferi la beraria Bragadiru. Bietul Metropotam vegan si-a comandat, ca la spital, piure de cartofi (7 lei) si salata de varza (8 lei):
Pentru carnivori, meniul este plin de carnaciori picanti afumati, cremvursti giganti la gratar, ciolan si coaste de porc, ba chiar si jumatati de pui la jar in stil bavarez (32 lei). Sunt si oferte speciale in genul 10 mici, cartofi nemtesti, muraturi asortate si 1 metru de bere la 130 de lei, precum si platouri originale bavareze pentru 2 sau 4 persoane (18/36 lei).
Dar sa trecem la desert, unde iar nu am avut prea multe variante - am ales niste clatite nemtesti cu piure de mere (10 lei) si un strudel cu branza (12 lei). Recunoastem insa ca ambele au fost foarte bune si le recomandam fara ezitare.
Daca va intrebati ce am baut, ei bine, am luat o Krusovice Dark la 330 ml (13 lei) si un ceai Goji-Acai pentru Metropotamul vegan, pe deasupra soferul serii. Baietii de la masa de-alaturi nu pareau nici ei mai veseli, desi luasera un metru de Ciuc, 10+1 gratuit, la 49 lei. In rest, draught-ul de Heineken e 8 lei, de Silva si Ciuc 7, iar un Heineken la 330 ml costa 9 lei.
Concluzia? Cuvantul serii a fost poate. Poate am aduce aici, la un moment dat (nu prea curand), niste straini care nu-i inteleg versurile lui Bittman si insista sa incerce mancare nemteasca la Bucuresti (care sunt sansele?) sau poate vom reveni la vara sa bem o halba de bere pe terasa, care n-arata rau si promite 300 de locuri.
Macar au practicat un discount de 20% pana pe 15 noiembrie, iar pana pe 30 noiembrie puteti prinde si voi 10% off daca vreti sa bifati beraria Bragadiru pe lista locurilor in care ati fost macar o data sa vedeti cum e. Nu uitati insa de rezervare. De incercat ar mai fi si oferta de pranz, nou introdusa - un meniu la 20 de lei, valabil intre orele 12-17 si anuntat in fiecare zi pe Facebook (exemplu de meniu: ciorba de perisoare, carnati afumati, iahnie de fasole, salata de muraturi si mar copt).
Asteptam pareri! Mai multe poze de la Beraria Germana Bragadiru gasiti in galerie.
:))
Saracutu vegan! Piure cu ceai, si l-ati mai pus si sa conduca! Oricum e amuzant ca el mereu o pateste, gaseste branza in pizza vegetariana, sau gaseste doar garnituri prin restaurante...
@Andi
sau vor sa-l bata prin restaurante cand face si el o poza la o supa-crema de dovleac.. :)
ahahah
Sau darama portile magazinelor. :))))
a fost ok
Am fost acolo saptamana trecuta,miercuri, fara rezervare, pe la ora 21, si am reusit sa prindem o masa de 4 pers la etaj, de unde s-a vazut/auzit f ok concertul live bavarez care chiar umple cu viata intreg locul..asadar, pentru o seara cu voiosie intre prieteni, chiar e de mers!
berarie?
ce berarie e asta fara berea casei? ciuc si heineken? Pe vremuri cand era becker braeu, aveau 3 tipuri de bere facuta in casa, helles, nefiltrata si roz!
@jurgen
ne bucuram c-a observat cineva chestia asta. da, beraria apartine heineken, totul e branduit heineken (mese, bar etc) si berea casei este, evident, heineken.
muzica de bodega
Asa-zisa berarie germana ofera o asa-zisa "muzica" pentru ghertoi, cu refrene din gama "nasule nasule", habar n-am in ce subcategorie a popularei sa o incadrez, pt ca populara care se da la tv e parfum pe langa ce au difuzat o seara intreaga,la volum ridicat. Asa ca Holograf ar fi fost un vis... Oricum nu am de gand sa mai calc vreodata pe acolo
Braga
Cu ce sa incep sa sunt multe. Am trait o experienta ceusista la cosmetizata berarie Bragadiru. Locul e plin de bere de supermarket, carnati foarte scumpi, servicii proaste si atmosfera de bistro de gara. Bautura: nu foarte scumpa dar meniul auster de tot nu iti lasa libertatea sa alegi. Bautura nu e o problema, o problema e mancarea. Mancarea: de doi lei, scumpa si fara gust. Astia care isi deschid restaurante de pe la noi nici macar sa copie un concept de afara. Parca nici carnatii 18lei un carnat amarat parca nu au acelasi gust ca afara. Cartofii asa zisi "nemtesti" sunt o gluma si o teapa imensa. Coastele: daca niste cap de piept plin de grasine se numesc coaste eu nu stiu de ce am mai trait. Coaste in versiunea Bragadiru inseamna grasine pura cu urme de carne. Atmosfera e jenanta, muzica de bistro de gara. Per totul am platit cam 60 de RON de caciula pentru o mizerie de masa, portii minuscule, grasime din belsug. Dupa experienta de la beraria Bragadiru vreau o perfuzie cu "legume". Nu recomand deloc, doar daca plateste altcineva si va doare in cot.
oribil
Mancare proasta si scumpa.pana si un amarat de strudel a fost uscat, mic si fara nimic special.servire de 2lei.pardon de 5, atata costa serviciul, care e trecut pe nota de plata (ca in Italia cu coperto).Muzica live dar nicidecum germana-o amestecatura de Trandafir de la Moldova si Obladi Oblada...Nu recomand nimanui.singurul plus ar fi parcarea din fata si baia curata, desi nu pt asta te duci acolo...
Odios
Am fost foarte incantati cand m gasit o masa libera si am facut rezervare. am mers 4 persoane.... ospatarul, nu se poate numi asa, vroia sa para patron, nu stiu exact, dar fosrte arogant si flegmatic. Pana a venit orchestra, a fost liniste, apoi dezastru, muzika foarte foarte tare ca volum si oricum nici o legatura cu beraria germana.. ne cantau din cartea junglei.. abia daca te mai puteai intelege la masa , desi eram la cea mai indepartata masa de scena.
Berea... ciuc nefiltrata, nu extraordinara.. pepsi doar mic si cald, s a mai baut un cafe late si cam atat in materie de bautura.
Ce am mancat noi: mici(bunicei), cartofi in stil german(apar si n imaginile de mai sus, dar nu si merita cei 15 ron deloc), salata de varza(banala), coaste(exact cum descria cineva mai susu, proaste), pui pe jar (adika un pik lasat la gratar, apoi bagat la cuptor, nu si merita cei 33 ron), strudel cu mere si dresing de vanilie, strudel cu branza si dresing cu dulceata de zmeura(mai mult foietaj, mai bune sunt cele banale din patiserie).
La sfarsit am primit nota... ultima pozitie, "couver 8buc x5ron=40 ron". ne am uitata peste tot sa ne lamurim ce am mancat noi , 8 buc, a cate 5 ron, dar nu ne am dat seama... abia dupa ce am intrebat, ne a spus printre dinti ca acela este comisionul ptr servicii, adika spaga. Am ramas dezgustati, cred ca puteau skrie undeva treaba asta, daca omu nu i atent la bon, facea asa cum era sa facem si noi, pe langa nota de 450 ron, mai dadea si spaga de 30 ron. Si oricum berile nu au fost in nici un caz cate au numarat ei, dar ce mai conteaza acum? important e ca nu vom mai calca pe la ei.
asa ca aveti grija cu acea spaga pe care sunteti obligati sa o dati ptr ca o includ ei in nota de plata si nu spune nimeni nimic.
berarie germana? care germana???
care berarie germana?....nici la genunchiul broastei atat cat este condusa de un roman .....mai bine ar face-o impinge tava ...mancare proasta si scumpa, chelneri cu pretentii de mari experti, muzica care-ti zgarie timpanele nu mai vorbim de numarul decibelilor.....deci un local de mana a patra doar pentru cei care vor sa se imbete ca oricum dupa 3 sticle de bere si muzica care-ti face creierul varza nu mai conteaza ce mananci si bei.....ca-n bucuresti si-o mai numiti si germana!
foarte prost si scump
snitel de pui la 18 lei doar carnea,iar snitelul este inghetat luat de la Cora.in nici-un caz german
mancarea nu are garnitura inclusa in pret asa ca platesti extra.
nu am gasit nici-un gen de bere germana.nemti nu prea beau pils.
muzica numai nemteasca nu era.
berea ciucas nefiltrata numai bere nefiltrata nu era.parea ca a fost botezata cu apa.
nu se merita.sper sa se inchida din nou.
Pierdere de timp
Mi-au trebui fix 10 secunde timp in care am consultat meniul la bere ca sa stiu la ce sa ma astept. NU veti gasi nici o bere nefiltrata. Absolut nici una! Singura pe care o numeau ei nefiltrata era un ciuc la halba. Am testat 2 halbe, una de ciuc nefiltrata si una de heineken normal. Nu era nici o diferenta - aveau acelasi gust de bere de pe fundul butoiului amestecat cu dero si apa.
Revenim la mancare. Un ciolan de porc cu cartofi si salata te costa 28+8+8 adica 44 de RON (10 EURO). Ciolanul era micut si era, atentie, fiert (hotie romaneasca, prin fierbere el se umfla cu lichid si pare mai mare), cartofii erau ok, iar salata era compusa din un castravecior, o lingura de varza murata si o foaie de salata. In Nuremberg intr-un restaurantt central si renumit- Bratwurst Roslein am mancat acelasi lucru la 8.8 EURO, bineinteles ciolanul era prajit, delicios si mare.
Deci nu va lasati pacaliti de denumirea pompoasa, chair nu merita
asa nu
vreau de la inceput sa-i atentionez pe cei care vor si au curajul sa paseasca in aceasta locatie ca acea nota de plata de la sfarsitul mesei este un bon nefiscal pe care este trecuta spaga,cand le-am cerut factura fiscala ptr consumatia facuta au sters aceea spaga care este ilegala oricum.Ei merg pe prosteala daca tine bine daca nu asta este,oricum cine a fost inainte acolo cand era adevarata berarie germana observa diferenta enorma intre servirea,mancarea si berea de atunci cu ce este acuma.Personalul este sub orice critica,ospatari cu fete dubioase(de Ferentari)cu un comportament care nu are ce cauta intr-o locatie publica iar muzica live este o taraneala-tiganeala de nu-ti mai trebuie niciodata aceasta berarie!!!!
NU RECOMAND LOCATIA !
Nu recomand aceasta locatie !
La o rezervare facuta cu 7 zile inainte ni s-a cerut sa nu stam in locatie mai mult de 2-3 ore. Aveam prieteni invitati ca sa mancam impreuna si am fost avertizati ca nu avem voie sa ocupam o masa mai mult de 2-3 ore pentru o rezervare. Nu cred ca firmele care fac vanzare prin acest restaurant agreaza acest comportament al “patronului” berariei . Ce patron isi da afara clientii ? Ce pot sa spun este ca noi nu am venit doar sa stam la o bere, ci am venit sa luam pranzul intr-un grup si cred ca nu era de neglijat o consumatie ce urma sa contina felul principal,desertul si cafeaua . De antreu nu pot sa spun fiindca in meniu nu ai ce alege asa cum poti sa alegi in alte locatii.
Daca vreti sa va faceti de ras fata de prieteni si sa va incarcati de nervi puteti sa frecventati locatia !
Eu personal o sa incerc sa determin pe cei din tara si din afara sa-i retraga licenta acestui patron pentru felul in care isi trateaza clientii si indirect aduce un mare deserviciu firmelor care isi vand produsele in aceasta locatie ! Ce stiam eu era ca educatia nemteasca si de buna calitate nu lasa loc de asa comportamente vis-a-vis de clienti ! RUSINE !!!!!