Restaurantul saptamanii - Nicoresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Nicoresti-ul nu are deloc aerul unui restaurant de fite, classy, cu pretentii majore de design sau cu dress code rigid. Singurul lucru la care te gandesti cand mergi acolo e: Mancare! De ce? Simplu, pentru ca este foarte buna si pentru ca gasesti lucruri pe care cu greu le mananci in alta parte. Nu pentru ca ar fi prea complicate, din contra, dar pentru ca alti bucatari tind sa le ignore.

nicoresti

Restaurantul este mai mereu plin, fie zi, seara, week-end, ne-week-end. Atat de plin incat e nevoie de trei compartimente sa acopere cererea (patru daca punem si terasa, dar...brrr, evident ca e inchisa acum). Primul e "la nivelul solului", cel mai vechi dintre ele (de fapt a fost inca unul peste drum, dar s-a renuntat la el).

nicoresti

Al doilea e la etaj, a fost deschis de curand, arata bine si nou.

nicoresti

nicoresti

Iar al treilea e crama de la subsol, unde, desi nu e crama in adevaratul sens al cuvantului (cu sticle de vin peste tot), se mananca, se bea vin, palinca sau must la fel ca si in celelalte parti.

nicoresti

nicoresti

Deci... daca vreti sa simtiti feelingul lui "old Nicoresti" va recomandam partea mai veche, daca vreti ceva amenajat mai recent si care sa arate mai "stralucitor", mergeti la etaj sau daca vreti sa va simtiti ca in beci, la un must, incercati crama. Peste tot e ok si meniul e acelasi, numai intrarea difera.

nicoresti

Specificul fiind romanesc, decoratiunile sunt in ton, adica vase de lut, blanuri de animale (ok, ursul ne-a cam speriat :) ), stergare. Cam prea multe pentru gustul nostru, dar neajungand totusi la performanta (negativa) de la Terasa Doamnei.

ursul

Servirea e surpinzator de prompta, mancarea vine foarte repede, iar chelnerii sunt amabili. Daca nu ai reusit sa termini ce aveai in farfurie, am vazut si multa lume care pleca acasa cu "cutiuta". E o atmosfera placuta deci, familiara si deloc scortoasa.

Ce mananci aici? Poti incepe cu zacusca sau cu fasole batuta (4 ron), cu un buls ciobanesc (9 ron) sau cu mamaliga cu branza si smantana (9 ron), dovlecei pane sau mancare de praz cu masline (6 ron).

Din categoria "chestii pe care nu le gasesti chiar peste tot" - capitolul supe/ciorbe, amintim ciorba de loboda (foarte buna!) sau de dovlecei (4 ron), supa de fazan cu galusti (5 ron). Foarte buna este si ciorba de pui, varianta taraneasca, sau ciorba Nicoresti - o combinatie ambigua intre ciorba de burta, ciorba de pui si supa a la grec. Greu de descris, dar usor de mancat.

nicoresti

nicoresti

Pentru felul doi, trebuie sa te gandesti mult. De exemplu, puiul cu mazare sau fasole verde care costa 9 ron, tocanita de ciuperci - 6 ron, mancare de mazare sau fasole verde (buna si usoara) - 6 ron sau chiar spanac cu ou (6,5 ron). Sentimentul e ca e mancare facuta de bunica, doar la ce restaurant exista spanac sau mancare de fasole? Din categoria "nu tinem regim" gasim ciolanul de porc cu fasole (17 ron) - mare, am vazut la domnul de langa noi, purcel la tava (12 ron), coaste haiducesti (12 ron).

nicoresti

Sau am putea comanda rata. Pulpele cu varza sunt foarte bune si costa 15 ron, iar daca vrei piept este 33 ron. Iepurele cu masline e de asemnea bun, usor picant si aromat. Nu am incercat, dar am auzit ca merita, cotletele de berbec, dar data viitoare ne-am hotarat la urzici cu mamaliga (8 ron). Aaa, da, si n-am avut curaj la ceea ce in meniu se numea "pastrama de pizdulice/momite de vacuta" (18 ron). Apropo de vacuta, mai gasiti si "maduvioara" cu 12 ron.

nicoresti

Daca vreti desert, aveti de ales intre placinta cu branza si stafide (3,5 ron), clatite (cu nuci, nuci verzi, prune verzi, ciocolata) sau mere coapte cu miere (3 ron).

nicoresti

De baut, nu puteti rata mustul (2,5), vinul la carafa sau palinca.

nicoresti

Preturile nu sunt mari, dar o masa completa fiind undeva in jur de 30 ron. In concluzie, se mananca foarte bine, ai de unde alege pentru ca oferta din meniu e mare. E un loc (mai ales la etaj sau in crama) unde poti duce un strain daca vrea sa simta pe pielea lui bucataria romaneasca, dar nu prea merge de first date-uri romantice (oare cum ar suna "hai iubito la un ciolan cu fasole verde?").

Nicoresti se afla pe Str. Toamnei nr. 14 (intersectie cu Maria Rosetti).
Tel.: 021-211.24.80
 211.13.34



12 comentarii

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
carmen
#1 -

restaurant nicoresti-nasol!!!

Dupa atata reclama facuta pe site, ne-am zis "sa mergem si noi la Restaurant Nicoresti!"...zis si facut! De la intrare te intampina un are inchis (bine ca macar aveau aer conditinat), iar chelnerii te intampina bucurosi (in sfarsit clienti!). Intr-un cuvant...deplorabil...
Unde este mancarea "delicioasa" care tot o laudau?! Nu sunt o pretentioasa, dar ... totusi ...
Fara nici un fel de rautate am scris, sincer! Duceti-va si faceti-va o parere (nu stiu daca va fi mai buna decat a mea).
Carmen!

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
dragosh_r0ck
#2 -

da, nasol

am avut proasta inspiratie sa alegem sa mancam azi aici. cam toata mancarea a fost rece: ciorbe, mici, pui macelaresc (asta a fost cel mai nasol, era si tare si arata dubios, nu am putut identifica anumite bucati care anume parte din pui erau), carnati, mai putin o portie de clatite brasovene care erau insa foarte fierbinti. salatele de ardei copti - vai de ele: nu erau copti. am cerut mustar la mici si nu am vazut mustar. clatitele cu dulceata de nuci verzi erau de fapt doar o singura clatita. un singur punct bun: apa minerala harghita la sticla de jumate :)

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
mache
#3 -

nu e de fite

pentru cei care se asteapta la nu stiu ce mare restaurant : Nicoresti NU e pentru fite/impresionat/cina romantica/etc... Este un local in care se mananca romaneste la preturi (inca) decente ... Au plusuri si minusuri ca in multe alte locuri dar este ideal pentru o masa de pranz cu colegii ... mergem vreo 3-4 (cateodata chiar si 6-7) si nu cred c-au fost vreodata nemultumiti intr-atat de mult incat sa nu mai revina...
De remarcat sunt : preturile mici la ciorbe (o recomand pe cea taraneasca de vacuta), apa minerala la jumatate (clasica Harghita :) - 2 lei deci nu jupuire ca in alte localuri), ciolanul (care sperie pe multa lume prima data :D), placinta de branza cu stafide (de regula trebuie prins momentul in care abia sunt scoase din cuptor)

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
iocan
#4 -

de acord cu mache

... Nicoresti este un tip de restaurant care se gaseste rar in Bucurestiul de fitze: "local familial". Aici nu te astepti la serviciu impecabil (uneori este intentionat prost pentru a pastra atmosfera de cartier), in schimb gasesti mancaruri intr-adevar ca la mama acasa...pana si ciorba de loboda , soric, etc.

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
mianna
#5 -

"intentionat prost" :)

asta cu "intentionat prost ca sa pastreze atmosfera" mi-a placut :))) corect, sa nu-si dea cumva cu firma-n cap fiind prea prompti sau prea amabili :)

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
adina
#6 -

nicoresti

restaurantul nicoresti este cel mai tare din lume .acolo gasesti orice mancare romaneasca.preparatele sunt frt gustoase.

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
doina
#7 -

restaurantul NICORESTI

mie imi place mult acolo si ma duc des cu familia sau cu prietenii . Am organizat acolo si niste evenimente mai mult sau mai putin vesele si toata lumea a fost multumita.
Mincarea este buna , portiile destul de mari , nu exagerate!
Sotul meu maninca foarte des ciolan cu varza sau fasole si este foarte multumit, mie imi place creerul si cotletele de berbecut, dar am mincat si fasole batutat - excelenta . Mergeti acolo ca merita; nu este de fite !

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
Marcel
#8 -

super

Cred ca rar mai gasesti in Bucuresti un restaurant pe care il poti compara cu cele de pe strazile laturalnice din Roma. Restaurant clasic de familie, preturi mai mult decat decente, mancare pur romaneasca, ca la mama acasa, in frunte cu ciolanul cu fasole si pastrama de pizdulice... Iar in ultima vreme se vede ca s-au preocupat si de ambient... Eu am fost la etaj unde e pentru cei mai pretentiosi si eviti mersul la toaleta de pe terasa. Cred sincer ca merita...

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
dan
#9 -

pastrama

pai daca n-ati mancat pastrama de pizdulice ati fost degeaba acolo, monsher. nu va inchipuiti ca e facuta din ce spune, aia e chestie de marketing; e muschiul cel mai fin, din zona perineului doamnei vaci, facut pastrama in sare si condimente si prajit la gratar.

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
Dan
#10 -

Actualizari noiembrie 2010

Am fost deunazi la Nicoresti. Atmosfera plina de fum jos, asa ca am preferat sa urc la separeu' de nefumatori. Ambianta placuta, muzica ok 80 -90 international si romaneasca, personalul amabil si promt in servire cu zambetul pe buze.
Am deschis meniul si aici am avut o mica surpriza. Nu mai este restaurantul ieftin care il prezentati mai sus. Ciolanul cu fasole s-a facut 30 de lei, o supa ciorba e 9 lei, laptele de pasare 8,5 lei, berea de la 6,5 lei in sus.
Dar am servit cel mai bun bulz din Bucuresti (vreo 12 lei) si o bunatate de lapte de pasare ca la mama acasa. Mancarea e excelenta si merita toti banii, doar ca preturile s-au dublat fata de prezentati voi in articol. Merita sa mai treceti pe acolo sa actualizati prezentarea.
Imi place localul si o sa mai revin.

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
Matei
#11 -

O BOMBA ORDINARA DE MAHALA!!! RUSINE!!!

O BOMBA ORDINARA DE MAHALA!!! RUSINE!!!
Este frumos ce se povesteste aici despre ciorbe, tocanita si alte bucate “ca la mama acasa”, insa eu voi relata altceva. Aseara am fost cu un amic sa luam masa de seara la cunoscutul Nicoresti, unde chiar dupa ce am luat loc atentia ne-a fost atrasa de un personaj, altminteri cica client cunoscut al localului, aflat intr-o extrem avansata stare de ebrietate, care facea eforturi serioase sa “socializeze” cu ceilalti clienti prin injuraturi, comentarii de mahala, cuvinte jignitoare adresate personal celorlalti clienti si schimonoseli faciale asociate de gesturi triviale. Doua perechi la mese diferite si trei doamne la alta masa au decis sa paraseasca prematur localul. Din acel moment atentia acestui derbedeu s-a concentrat asupra noastra. Rugamintile mele adresate personalului sa-l convinga pe scandalagiu sa plece acasa au fost in zadar, iar la scurt timp s-a ajuns la un conflict direct corporal, cu greu controlat de mine si de un chelner. La cateva minute a sosit un echipaj de politie, format din 4 politisti. Show-ul a continuat cu acestia, si ei primind aceeasi portie de trivialitati si injuraturi. Iar totul s-a terminat cu rugamintea politistilor ca NOI sa parasim localul pentru a-l nu mai provoca pe golanul scandalagiu. Personalul nici macar nu s-a scuzat, iar ei le-am promis ca nu mai calc pe acolo toata viata. Halal Politie, halal Nicoresti.
O BOMBA ORDINARA DE MAHALA!!! O RUSINE!!!

Restaurantul saptamanii - Nicoresti
Sandu
#12 -

Cum e de fapt

Nenea Matei de mai sus e suparat dar nu are a face cu mincarea. Ala e un incident.

Mincarea variaza ca si calitate, depinde de bucatar, la fel si portiile. Au un bucatar care gateste sarat. Depinde si de toane. Ciorba de legume are putine legume in ea, in general toate ciorbele sint relativ apoase. Ciorba de burta are otet cam mult in timp ce ar putea sa puna mai putin si sa lase clientul sa adauge, daca vrea sau nu.

O ciorba buna e aia de miel si e de incercat.

Cotlete de miel sint marinate excesiv cu mult prea mult cimbru, de nu le mai simti gustul adevarat. Semn ca nu gusta nimeni din ele.

Mincarea e ok per total, tocanita din muschi de vita e chiar din muschi. Piinea e intotdeauna f buna.

Placintele sint f bune daca mincate atunci cind ies, mere / brinza.

La calitatea aprovizionarii sint sigur ca trebuie o mina de femeie ca e cert ca patronii/manageri sint barbati.

Serviciul este intre 8 si 10 ca nota, depinde de schimb. De la chelneri ascunsi si care nu au habar si care sint prompt inlocuiti de picoli care merita ei sa fie chelneri, pina la schimbul celalalt unde esti servit prompt si primesti si recomandari.

Per total e ok si probabil merita revenit.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera