Restaurantul saptamanii - Louisenhof

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca va aflati langa Foisorul de Foc si nu vreti sa mancati mici in aburi de bere la carciuma din colt, in schimb vreti sa luati pranzul sau cina la un restaurant curat si decent, cu preturi modice, puteti merge la Louisenhof, pe strada Iancu Capitanul, nr. 30, prima la stanga din Bd. Ferdinand.

Te intampina o curte acoperita, cu terasa (care la 13 grade nu prea ne-a facut cu ochiul, in ciuda soarelui de octombrie), si am intrat. Interiorul are iz nemtesc, primitor fara a fi pretentios, cu mese si bancute de lemn si atmosfera aproximativ tiroleza. Muzica din pacate nu se asorta cu mediul, fiind usor adormitoare, in surdina si in spaniola (Iglesias).

Am ales o masuta mai retrasa, sub niste ornamente relativ rustice, cu fel de fel de vase de bucatarie de alama, ce pareau ca stau intr-un echilibru instabil deasupra capetelor noastre. Pranzul a trecut insa fara momente vesele pentru privitori si dureroase pentru noi. Ceaunele erau bine fixate.

Rasfoind meniul ("subtitrat" si in germana), constatam ca este variat si pe toate gusturile. Am avut de ales la aperitive intre gustare saseasca sau cu branzeturi (20 lei - pentru 2 persoane) si diverse antreuri cu legume, sunca, pui, ciuperci, cartofi, vinete, rosii, in diverse combinatii si permutari, care variau intre 12 si 17 lei/portie.

Felul principal cere putina studiere mai amanuntita a meniului, din care citam: cotlet de porc in stil german - 18 lei, muschiulet de porc tirolez cu garnitura - 25 lei, rasol de vita cu sos de hrean - 19 lei sau muschi de vita Rochefort - 25 lei. Pentru cei care prefera carnea alba, vor fi surprinsi. Mai ales de puiul...Surpriza! - 19 lei sau de pieptul de pui pane cu nuca - 25 lei, frigarui de pui cu rom si scortisoara care probabil miroseau a Craciun, si fel de fel de tipuri de snitele - de pui cu cocos, snitel cu piper, cu nuci, cu branza, cu padure... pardon, al padurarului si vanatoresc - toate la 17 lei.

Ne-au mai atras atentia, cu coada ochiului, purcelusul cu seminte de dovleac sau platoul tirolez de pane-uri in sos tartar, insa pentru ca voiam sa mai putem merge dupa pranz, ne-am multumit sa notam, cu titlu de informare. Langa acestea avem de ales intre multele feluri de garnituri de cartofi, varza, orez, legume si ciuperci, care variaza intre 7 si 9 lei.

Am ales ca fel intai o supa de branza - 9 lei (absolut delicioasa) si o salata Louisenhof - 12 lei (absolut mare!, cu cruditati, ton, cascaval si capere). Nu am avut prea mult de asteptat (20 de minute), desi localul era aproape plin.

In timp ce schimbam impresii si ne intrebam daca am facut bine sa mai comandam si un fel doi, am mai aruncat privirea si in jur. Iluminata cam galben de diverse spoturi si becuri, cladirea care adaposteste restaurantul are ferestre destul de mici, in stilul constructiilor mai vechi, insa ornamentate cu perdele in carouri vesele si muscate rosii in geam. Peretii sunt impodobiti cu inramari stil "vintage" ale unor reclame vechi la diverse produse, si sunt inconjurati de un sir de policioare cu halbe, stacane, tartacute si alte recipiente, alaturate intr-un melanj care nu displace ochiului.

In scurt timp a venit si felul doi: sunca si ciuperci gratinate - 15 lei, care si-au facut aparitia mustind fierbinte de branza si unt intr-un vas de ceramica alba, pe suport de lemn si crochete de cascaval cu sunca - 8 lei, care ne-au umplut de mirare si admiratie prin dimensiunile neobisnuite pentru niste crochete, care de obicei sunt cat niste nuci. Ei bine acestea erau cat niste nuci de cocos... mai mici :-)

Desertul l-am sarit, pentru a mai putea sari de pe scaune, insa va putem spune cu regret ce am ratat de data asta: clatite... Surpriza! (iarasi, dar - presupunem - fara legatura cu puiul omonim, insa poate se referea la pret - 11 lei), strudel cu mere sau cu branza cu sos de vanilie - 7,5 lei, inghetata asortata - 12,5 lei, galuste de gris cu mere coapte - 8 lei.

In ceea ce priveste meniul de bauturi, am constatat ca avea o gama larga de bere si racoritoare la preturi foarte mici (3,5 berea si 2,5 sucul) si o oferta si mai variata (nu foarte scumpa) de vinuri la sticla, cat si vinul casei rosu sau alb, 4 lei/pahar, 9 lei/carafa.

Am plecat, remarcand ca era un aflux continuu de clienti, desi ora pranzului cam trecuse, si aruncand inca o privire la garduletul vesel de lemn si felinarul  restaurantului Louisenhof.




12 comentarii

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
dragos
#1 -

deci...

...sa fim bine intelesi, daca nu iti iei (orice fel de) snitzel la Louisenhof ai ratat sansa vietii tale :D

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
Mazilique
#2 -

yumm

Gulasul e un alt punct forte acolo. De fapt, tot ce am papat la Louisenhof (si merg de un an) a fost foarte bun.

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
M_A
#3 -

Great

Supa de branza este de-a dreptul criminala. La desert am cedat si l-am inhatat la pachet. Nu de alta, dar eram cu muuuult prea plini :D
Atmosfera deosebita, merita incercat. Cu siguranta vom mai merge acolo.

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
andrei
#4 -

louisenhof

Din 8 Martie 2007 s-a deschis al doilea Louisenhof in Strada Stefan Mihaileanu nr. 35. Telefon: 326 70 30

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
dragos
#5 -

daps

multumim andrei, l-am introdus in baza de date!

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
Ramona
#6 -

Mmmmhhh.....

Cred ca cel mai bine ar fi sa fie deschis dimineata. As lua acolo micul (?) dejun, adica un snitel, si n-as mai avea treaba pana a doua zi la pranz... nu pentru ca mi-ar cadea rau, Doame fereste... Am fost inspirata, spre deosebire de comesenii mei, sa nu iau garnitura, ci salata... altfel acolo ramaneam inca vreo 3 ore, pana se mai facea loc in stomac pentru ca - cum sa va spun - e prea bun ca sa lasi ceva in farfurie si nu m-am interesat daca pot sa-mi pun la pachet restul... :)) Singura problema este ca, din cand in cand, se vede ca e frecventat de romani (care nu prea au cultul restaurantului, al mesei rezervate, etc)...

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
Razvan
#7 -

Comentariu nou

Foarte bun restaurantul, am mancat un platou pane cu sos tyrolez (deeeeeeeelicios), si o supa germana. Pe langa faptul ca servirea este rapida, portiile sunt super mari, nu incercat i sa mancati un aperitiv, o ciorba si felul doi, pentru ca nu o sa puteti. RECOMAND tuturor restaurantul. Preturile sunt ok pentru orice buzunar.

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
Iulia
#8 -

Papa f bun

Am fost saptamana trecuta (vineri seara) si mancarea mi s-a parut extraordinar de buna, iar desertul demential; am luat galusti de gris cu mar copt care aveau si dulceata+miez de nuca; yami! Am fost cu niste prieteni si fiecare dintre noi a fost multumit de mancare. Unul dintre ei si-a luat snitel cu miez de nuca; f interesant. Portiile sunt intr-adevar foarte mari si preturile super ok. Daca nu esti gurmand, nu poti sa mananci felul 2 + desert :) recomand si berea alba, super buna! Abia astept sa mai merg!

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
Ion
#9 -

Dezamagire totala

Acum cateva luni, cand fusesem ultima data, aveam o parere foarte buna despre el. Ei bine, lucrurile s-au schimbat. Mancarea nu mai este atat de buna iar punctul cel mai slab sunt chelnerii ireverentiosi si total lipsiti de profesionalism. Un restaurant pe care nu-l recomand nimanui si caruia nu-i voi mai calca pragul.

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
Andrei
#10 -

nu au loc pentru nefumatori

ca mai toate restaurantele dupa minunata schimabare a legii.

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
ion
#11 -

chelnerita blonda

daca veti calca pragul acestui restaurant va recomand sa faceti din timp rezervare sau riscati sa nu gasiti masa ,mancarea este buna,chiar foarte buna,....bravo(evitati chelnerita blonda )

Restaurantul saptamanii - Louisenhof
ion
#12 -

diferenta

de retinut ca mancarea difera de la o zi la alta,probabil sunt doua ture si la bucari.am observat acest lucru si va voi spune curand pe ce tura este mai gustoasa.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera