Restaurantul saptamanii - La Papi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Update: Restaurantul La Papi s-a inchis.

Este foarte adevarat: in Bucuresti majoritatea restaurantelor au specific italian. Si noi ne intrebam de ce. Poate este mai simplu sa gatesti in stil mediteranean, adica salate, pizza, peste, paste. Posibil. Important este ca restaurantul pe care il prezentam azi, fara a fi unul cu indelungata traditie sau cu un patron venit din inima italiei, se poate lauda cu preparate excelent gatite si mai ales cu preturi accesibile.

La Papi, asa cum probabil stiti sau va imaginati deja, este restaurantul lui Alexandru Papadopol.



Nu se mananca doar "in italiana", desigur, exista si un meniu cu specific traditional romanesc, cu ciorbite de burta, vacuta sau legume:) asa cum place la roman, sau preparate pe baza de carne (multa carne) - prajita, coapta sau inabusita si garnisita in toate felurile delicioase posibile.



Dar acum, vara fiind, cred ca preferati ceva mai usor. Ei bine, salate cat cuprinde si mari cat nu le poti duce. Pretul variaza intre 9 roni si 12 roni, cea mai scumpa fiind salata casei, "La Papi" satioasa, consistenta si aproape imposibil de dat gata de o singura persoana.



Pastele sunt foarte bune, la 12 roni poti sa mananci o portie de Carbonara sa-ti ajunga pana a doua zi. Asta daca mananci la ora pranzului:)

Noi am mai incercat si un file de vita cu sos de sparanghel si gorgonzola si cartofi fierti - 19 roni.
O supa - crema de ciuperci sau cartofi costa in jur de 6, 7 roni.

De baut... aici ne-am amuzat un pic, puteti incerca limonada. Este 6 roni o jumatate de litru si e servita la halba de bere. Altfel, un suc e 4 roni iar berea pe la 5 roni.


Fotografii luate de pe site-ul www.lapapi.ro

In alta ordine de idei... ce nu ne-a placut: spatiul. Curat si bine intretinut, intr-adevar, insa mese mult prea inghesuite. Ca sa ajungi la toaleta trebuiau toti sa isi traga scaunele iar tu sa iti ceri scuze de vreo sapte-opt ori pentru deranj. Lipsa de imaginatie si stil sau poate chiar un usor iz de lacomie. Mai multe mese, mai multi clienti? Neplacut.

Si mai neplacut ni s-a parut felul de a se purta al chelnerilor. Despre servire nu putem spune mare lucru pentru ca... nu e nicicum. Ni s-a luat comanda si gata. Nici la revedere nu se spune. In schimb, daca cumva te paste Aghiuta sa faci vreo poza inauntru cu telefonul, asteapta-te la urmatoarea reactie: chelnerul iese din restaurant dupa tine si iti striga din prag cu o mana in sold precum o tata: "Al'data ne intrebati pe noi daca aveti voie sa faceti poza, clar?!" Jenant.

Daca va intereseaza sa aflati mai multe despre meniul "La Papi" puteti accesa site-ul, unde am mai gasit un motiv de carcoteala pentru orice metropotam care se respecta. Din fericire anuntul se refera la localul nou deschis de pe litoral:)

Clik pe imagine pentru marire


Slide 1


Slide 2

Restaurantul se afla pe strada Popa Tatu la numarul 4. Mai exact fix in spatele Cismigiului, la intersectia Schitu Magureanu cu Stirbei Voda, traversezi si dai in Popa Tatu. Restaurantul e chiar la colt.

Este potrivit ca atmosfera pentru orice gen de intalnire, si de afaceri si romantica si intre prieteni si la pranz cu colegii de serviciu.

Pentru rezervari: 0721384983 , 0788124364 , 0213118027
E-mail: office@lapapi.ro



7 comentarii

Restaurantul saptamanii - La Papi
diana
#1 -

Beware of the Papi!

De la bun inceput trebuie sa imi cer scuze daca voi fi incoerenta. Nu mi se intampla de obicei, dar acum inca sunt sub efectul vizitei in minunatul local cu specific italian La Papi. Am mers acolo mai ales in urma aceste recenzii de pe Metropotam. De cum am intrat, fumul de tigara si gresia nestearsa mi-au dat o strangere de inima, insa prietenul meu imi spune dragutz ca poate e unul din acele locuri care arata aiurea, dar care te loveste mai apoi cu o mancare de zile mari. Asa ca incercam sa ne gasim un loc, la nefumatori daca se poate. Chelnerul amabil ne asigura ca se fumeaza oricum si acolo. Ne asezam deci la fumatori si primim meniul de pe coperta caruia Alexandru Papadopol himself ne zambeste chinuit ( o fi mancat si el in propriul local?). Trecem peste atmosfera de bar mexican afumat cu clientela abtiguita si galagioasa pe sub care se aude un besame mucho chicios. (Si peste faptul ca nu se sterge masa intre clienti). Dupa 20 de minute apar si pastele: spaghete milaneze si paste carbonara. Cele din urma au fost recunosc comestibile, insa inecate in usturoi si ceva ce sigur nu era parmezan. Poate branza burduf? Asa ca sa se asorteze cu spaghetele milaneze care erau coplesite de ... parizer. Sau sa fi fost ceva fel ieftin de sunca? Nu vom afla niciodata ... Revenind, pe langa parizer pastele mele mai contineau: multe ciuperci din conserva nepreparate in nici un fel, bulion/ pasta de rosii de-a dreptul aruncata peste fiertura de paste si muuuult muuult usturoi. Nu le-am mancat, dar a fost suficient sa le gust putin si sa ajung azi, dupa o noapte chinuita sa scriu toate astea in loc sa imi beau linistita cafeaua. Oare de ce insista atata lume sa isi faca restaurant cu specific italian? De ce Papi? Clar nu e mai usor de gatit, sau cine sustine asta nu a trecut niciodata prin Roma, pe la terasele cu mancare absolut fantastica, gustoasa, simpla si autentica. Si toate astea la oferta speciala: paste multe si proaste la pret de Trattoria! Numai La Papi!

Restaurantul saptamanii - La Papi
dragos
#2 -

:(

multumim de atentionare! cand ai fost, in ce zi a saptamanii si cam pe la ce ora?

Restaurantul saptamanii - La Papi
diana
#3 -

la papi

am fost chiar aseara, adica duminica pe la ora 8 - 8:30. am nimerit prost? :)

Restaurantul saptamanii - La Papi
Contele Dracula
#4 -

asa este acolo, jale

Mister Papi nu are nici cel mai mic habar despre cum se conduce un restaurant. S-a bazat pe statul lui de "vedeta" cand a deschis cantina. Credea ca da lovitura, ha ha ha Spaghetele milaneze au fost inventate in perioada comunista in Romania, sunt o facatura, chici, ele nu exista in retetarul italian. Se gaseau inainte de '89 in mai toate restaurantele varza din tara. Va inchipuiti ce bucatar are "vedeta".

Restaurantul saptamanii - La Papi
Tavia
#5 -

doar daca sunteti in apropiere

Am fost doar de 2 ori, pt k se afla langa fostul meu loc de munca.Prima data l-am vazut chiar pe Papi cu o fatza sictirita, asezat chiar la intrare...nu kred k a fost ceva personal, pt k nu a salutat pe nici un client care a intrat in rest cat timp am stat noi acolo.Totusi te astepti k atunci cand deschizi meniul si vezi o intreaga sedinta foto a patronului...si pe el la cativa m de tine sa fi oarecum macar binevenit.In cazul asta nush de ce a vrut sa fie recunoscut din meniu.Mesele intradevar f inghesuite...practic nu poti vb decat banalitati sau mai bine nik,pt k se aude tot in jur.Pastele pe care le-am incercat le-am si lasat in farfurie mai mult de jum,inmuiate in sos iar ciorba de vacuta a lasat mult de dorit...mai multe legume si f rar carne.Cum au spus si altii...nu esti bagat in seama nici macar cand vrei sa achiti nota de plata,tot tu tre sa te faci efortul de a te face remarcat pt k poti sa stai mult si bine cu farfuriile goale k nimeni nu se deranjeaza.Achiti totusi nota de plata si pleci,chelnerul fiind antrenat in discutie de barman,motiv pt care nici buna ziua sau multumesc nu tre sa astepti.Practic mai bine ar fi fost cu autoservire...k nu vad diferenta nici la servicii nici la calitatea mancarii.

Restaurantul saptamanii - La Papi
Meseanu'
#6 -

Comentariu nou

Cel mai prost restaurant din Bucuresti, dar ce spun restaurant? nici macar nu poate fii incadrat la categoria restaurant...

Restaurantul saptamanii - La Papi
cineva scarbit
#7 -

Nu mai calc niciodata acolo

Sambata seara, 26.01.2008, iesire in oras cu prietenii in acest jenant restaurant.. Masa mare, fun, dar parca nu era totul OK atata timp cat chelnerul statea ca un ghimpe langa noi, privandu-ne de orice fel de intimitate. Dupa un timp, atmosfera fiind degajata, chelnerul isi permite chiar niste glumite de genul "v-am adus niste cola fara alcool" etc etc. Bun, punctul culminant consta in faptul ca, atunci cand incepem sa strangem banii ptr nota de plata, o prietena uita sa puna banii ptr ceva comandat si ii dam banii chelnerasului cu un bacsis mai mic de 10% din neatentie- adica a fost o nota de 2 mil si ceva, si a avut un bacsis de o suta si ceva de mii.. Chelnerul ia nota, pleaca, intre timp tipa isi da seama ca nu a platit ceva, chelnerasul revine, furios, arunca banii pe masa strofocat, spunandu-ne ca BACSISUL ESTE DE 10% si el TREBUIE SA IMPARTA ACESTI BANI CU BUCATARIA, IAR BANII PE CARE NOI I-AM DAT SUNT INSUFICIENTI, iar el TREBUIE SA PUNA DIN BUZUNARUL PROPRIU DIFERENTA PENTRU CEI DE LA BUCATARIE!!!!!!!! Inutil a spune ceva la aceasta atitudine...Preietenii mei, fiind in general mult prea calmi si draguti s-au inghesuit sa arunce cu bani in cocalarul infect, insa eu nu m-am putut abtine sa comentez...Si comentez, comentez, ii cer sa vorbesc cu un superior, la care replica a fost ca nu este nimeni (Era cumva restaurantul chelenerasului?)...Urmeaza glumite in care el incearca sa se faca "placut" promitandu-ne ca urmatoarea masa va fii platita de el !?! si atmosfera devine din ce in ce mai apasatoare pentru mine, din ce in ce mai degajata pentru prietenii mei. La final, iesim, vad o tipa care numara niste bani si incep sa imi vars naduful in legatura cu oxiurul..Baietasul asculta, nega, afirma ca bacsisul a fost de cativa RON (!?!), ca lumea s-a simtit bine etc..Deja era mult prea mult, iar cand spiritele s-au incins, cu o mare degajare nesimtita, pleaca de langa noi, lasandu-ma ca pe un caine care latra la luna. Este incredibil, dar adevarat- asta e tara in care traim, din pacate, insa daca toleram lipsa de bun simt, mediocritatea si atitudinea de nesimtire la adresa clientului, asa ajungem...PS. D-le Papadopol, incercati sa verificati cine a fost pe tura sambata seara (o greseala impardonabila din partea mea e ca nu am luat numele cretinului), insa il recunoasteti usor dupa aerul de smecheras de cartier, brunetel, cu o alunita mare pe fata...Intre timp, e clar ca nu voi mai pune piciorul in acest restaurant si nici nu o sa-l recomand vreodata cuiva...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera