Restaurantul saptamanii - Chocolat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cand auzi Chocolat te gandesti, nu-i asa, la o  ciocolaterie sau la o cofetarie si la o vitrina plina de prajituri. Ei bine, partial ai dreptate, dar asta nu e tot.



Ce este Chocolat-ul bucurestean?

Este, spun ei si aproape ne-au convins si pe noi, un concept nou in peisajul restaurantelor de pe Dambovita. Aceasta afirmatie, aparent un PR de tipul "detergentul nostru este unic, n-ati mai vazut asa ceva", incepe sa prinda un contur concret atunci cand intri pe usa aflata vis a vis de Biserica Stavropoleos.

Nu intelegi: este o cofetarie? Asa ar parea dupa prajiturile din vitrina si dupa nume.
Este o brutarie? Ar cam fi si asta, dupa tipurile de paine si croissante expuse imediat in dreapta intrarii.
Sau poate un restaurant? Pai da, spui cand te uiti la design-ul interior sau la meniu.

Chocolat este de fapt o combinatie intre toate acestea, urmand un model retro de restaurant din Franta anilor '30, ce propunea un melanj intre cofetarie, brutarie, bistro si cafenea. Intr-adevar, se pare ca au dreptate: este singurul din Bucuresti.

Ca orice brand care se respecta si vrea sa creasca mare, si Chocolat al nostru are o poveste, aratata frumos in pliantele de pe fiecare masa. Povestea este a lui Theo, proprietarul restaurantului, care a stat zece ani in Belgia pentru a invata din experienta maestrilor cofetari de acolo, s-a intors in Romania si a infiintat Chocolat, locul unde toate ingredientele sunt naturale.

Atmosfera



Usor retro si cu un design simplu, interiorul restaurantului este cozy si da o permanenta senzatie de luminozitate, probabil si datorita decoratiunilor din lemn si a culorilor calde, armonios imbinate. Practic, totul se asorteaza, atat ca forma cat si cromatic, de la oliviere pana la ulcica in care ti se aduce limonada sau ceaiul.

Chelnerii sunt discreti si amabili, iti recomanda si iti descriu felurile de mancare, pe care ti le aduc apoi fara prea mari intarzieri.

Ce gasesti in meniu

Meniul nu este foarte bogat, dar ceea ce gasim acolo este gustos si oarecum inedit. Spunem oarecum pentru ca ne-ar fi placut sa nu gasim aici nici macar unul dintre preparatele romanesti atat de omniprezente in toate restaurantele.

E potrivit pentru un mic dejun frantuzesc (pret meniu: 19.5 RON), o gustare in drum spre intalnirile de afaceri sau pentru un pranz rapid. Poti incerca supa de ceapa cu parmezan (pret: 8 RON), foarte buna dupa parerea noastra sau, daca tii la silueta, o salata (intre 13 RON cea vegetariana si 29 RON cea cu fructe de mare). Mai gasesti paste, grill sau lasagna.

Cel mai mare succes il au insa, ne spune chelnerita, tartinele cu diverse tipuri de branza frantuzeasca servite pe tocator (9.5 RON), ciocolata calda "mandria casei" (10 RON) si acuma, ca a venit vara, limonadele sau oranjadele (6,5 RON). In plus, daca vrei sa experimentezi sau doar sa repeti un experiment, poti sa ceri si cateva tipuri de bere "pentru cunoscatori", cum ar fi Duval sau Chimney Chimay.

Una peste alta, daca vrei sa mananci bine si variat, ai nevoie cam de 30-40 RON, in functie si de ce iti face cu ochiul din meniu sau din vitrina.



Ce nu gasesti in meniu dar trebuie sa intrebi neaparat?
Prajiturile. Dar, atunci cand intrebi de ele, apar frumos aranjate pe un platou de unde poti sa alegi ce-ti place, fara sentimentul ca nu stii exact la ce sa te astepti pe care il ai cand vezi un nume intr-un meniu. Preturile sunt cam intre 6 si 9 RON. Noi am incercat si ne-au placut prajitura cu capsuni si prajitura cu migdale si bezea.

Specialitatile din paine sau de patiserie, nici ele foarte multe din pacate, le poti vedea expuse pe rafturile din lemn. Gasesti paine taraneasca sau cu ceapa si croissante cu unt.

Ce nu ne-a placut?

Cateodata dureaza foarte mult pana chelnerii te baga in seama. Intr-o dimineata am asteptat cam o ora pana sa luam micul dejun - placandu-ne locul insa am pus-o pe seama unei intamplari nefericite.

Conteaza mult aspectul...
... mai aflam, produsele sunt prezentate cu atentie, ceea ce da un plus de eleganta si impresia de profesionalism pe care o degaja locul. Probabil ca tocmai de aceea, desi este deschis de putin timp, Chocolat-ul si-a castigat clienti fideli care vin aici sa se simta bine, sa se relaxeze sau sa discute afaceri.



22 comentarii

Restaurantul saptamanii - Chocolat
mihaita
#1 -

New comment

Chimay.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
mazilique
#2 -

New comment

locul e foarte dragutz, insa chelnerii ciufutzi iti cam taie cheful, iar o limonada facuta cu suc de lamaie statut a umbrit prajituile dulci si ochioase :(

Restaurantul saptamanii - Chocolat
diana
#3 -

Restaurantul saptamanii - Chocolat

prajiturile sunt intr-adevar foarte bune, dar pastele sunt un mare NU-NU

Restaurantul saptamanii - Chocolat
stanescu
#4 -

Comentariu nou

As dori si eu nr de telefon al acestei cofetarii pentru a face o comanda de tort.Va rog trimiteti-mi un raspuns urgent.Multumesc

Restaurantul saptamanii - Chocolat
dragosh_r0ck
#5 -

nr de telefon

este 021/3149245

Restaurantul saptamanii - Chocolat
tara
#6 -

Comentariu nou

mie mi-au placut alea cu fructe de mare, probabil depinde de gustul fiecaruia.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
Ana
#7 -

Chocolat

La Chocolat sunt bune prajiturile, cu toate ca preturile sunt peste medie. Mancarea nu mi-a placut, nici pastele bolognese si nici antricotul medieval.
Recomand prajitura cartof cu martipan, pentru cei care iubesc martipanul.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
Bianca
#8 -

chocolat- bun de papa

eu recomand creme brulee(calduros) si clatita umpluta cu crema si fructe(satioasa, racoroasa, o masa in sine). Absolut genial.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
Raluca
#9 -

chelneri

Intr-adevar, chelnerii te fac sa astepti cam multisor. Am stat peste jumatate de ora, timp in care au tot trecut pe langa masa noastra si ne-au 'analizat'. In rest, totul bun, salatele si prajiturile sunt 'jos palaria'.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
Alex
#10 -

mi-a placut

Eu am fost duminica seara, destul de aglomerat dar nu am avut probleme cu asteptatul dupa chelneri. Nu sunt cei mai prietenosi dar nici nu ma deranjeaza. "Raza de soare" este foarte buna, vanilie, zmeura si bezele italienesti iar vinul fiert de asemenea te inveseleste.

Preturile intr-adevar par cam mari judecand dupa marimea prajiturilor dar merge.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
adi
#11 -

Comentariu nou

e "the place" pentru mine: atmosfera, prajituri delicioase, bere belgiana...chelnerii poate par putin cu nasul pe sus, dar daca te imprietenesti cu ei sunt super ok, plus ca au o mare calitate: nu s-au schimbat odata la 3 luni ca in alte locuri, sunt aceeasi de 2 ani de cand merg, cu f putine schimbari, si asta e de bine zic eu...merg acolo saptamanal cel putin si ma simt excelent dupa fiecare iesire

Restaurantul saptamanii - Chocolat
adi
#12 -

update la preturi

si sa nu uit: au cam marit preturile...mai updatati-le putin, ceva gen 8,5 ceaiul, 9 leffe, 8 tiramisu, 14 lei ciocolata calda, 6 lei apa...la mancare nu mai retin, aproape 20 pastele cred...

Restaurantul saptamanii - Chocolat
j'aime le chocolat
#13 -

chocolat

E un local grozav, intr-adevar. Preturile sunt usor piperate, dar totusi se merita. Chelnerii insa au toata grija in a-ti indeplini visul (daca il ai) de a deveni invizibil. E un mare pacat. Altfel experienta Chocolat e inedita si savuroasa intre localurile bucurestene.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
dragos
#14 -

hmmm

mie nu imi mai place - este prost aerisita, foarte mult fum si hainele iti miros a mancare dupa ce pleci.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
Andras
#15 -

sa zicem

Am fost zilele trecute. Preturile poate un picut cam prea mari raportat la prestatia personalului (produs netrecut pe bon, bonul pastrat pentru habar n-am ce, o chelerita acra, indolenta, sictirita...) Daca localul n-ar fi in regula si prajiturile mortale, de nerecomandat!

Restaurantul saptamanii - Chocolat
cristina
#16 -

chocolat

prajituri foarte bune, din pacate atitudinea angajatilor de la Chocolat lasa de dorit. In primul rand, daca doresti sa faci rezervare , poti sa suni mult si bine la nr lor de telefon de pe site... nu raspunde nimeni. Mai mult, atunci cand mergi personal ca sa faci rezervare si ii atentionezi ca ai sunat o zi intreaga la acel nr de tel , ti se raspunde acru " Da stim, intra automat faxul"!!! Mai bine zis , bine ca nu te si baga undeva pt ca ai incercat sa le spui ca e o problema cu telefonul lor.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
cristina
#17 -

chocolat

prajituri foarte bune, din pacate atitudinea angajatilor de la Chocolat lasa de dorit. In primul rand, daca doresti sa faci rezervare , poti sa suni mult si bine la nr lor de telefon de pe site... nu raspunde nimeni. Mai mult, atunci cand mergi personal ca sa faci rezervare si ii atentionezi ca ai sunat o zi intreaga la acel nr de tel , ti se raspunde acru " Da stim, intra automat faxul"!!! Mai bine zis , bine ca nu te si baga undeva pt ca ai incercat sa le spui ca e o problema cu telefonul lor.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
cristina
#18 -

chocolat

prajituri foarte bune, din pacate atitudinea angajatilor de la Chocolat lasa de dorit. In primul rand, daca doresti sa faci rezervare , poti sa suni mult si bine la nr lor de telefon de pe site... nu raspunde nimeni. Mai mult, atunci cand mergi personal ca sa faci rezervare si ii atentionezi ca ai sunat o zi intreaga la acel nr de tel , ti se raspunde acru " Da stim, intra automat faxul"!!! Mai bine zis , bine ca nu te si baga undeva pt ca ai incercat sa le spui ca e o problema cu telefonul lor.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
cristina
#19 -

chocolat

este clar ca Chocolat se remarca numai prin dulciurile f bune, mai bine s-ar numi Cofetarie/Cafenea decat Restaurant. Execrabil comportamentul chelnerilor, acreala( poate ca sa nu iti vina rau de la atatea dulciuri bune)si tupeu maxim!probabil ca nici nu isi vor schimba atitudinea la cat de full este localul tot timpul!

Restaurantul saptamanii - Chocolat
gabriela
#20 -

chocolat

nu imi pot da seama de ce acesti clienti ii critica atat de mult pe acesti ospatari!!!mie personal toti ospatari de acolo mi se par ok si ca intradevar ei sunt cu zambetul pe buze tot timpul si sunt dispusi sa mai faca si cate o glumita chiar daca nu au timp. Pentru ca daca stam bine si ne gandim acest restaurant e full tot timpul. Asa ca, hai sa o lasam mai moale cu aerele astea .......

Restaurantul saptamanii - Chocolat
Andreea
#21 -

Comentariu nou

Din cate vad comentariul meu anterior a fost sters. De asemenea, am facut o reclamatie si pe site-ul oficial si nimeni nu s-a obosit sa imi raspunda.
In luna septembrie am fost la Chocolat din centrul istoric. La o masa alaurata a venit o tanara domnisoara care si-a asezat catelul fix pe masa, dupa care l-a lasat sa bea din cana. Ospatarii nu au zis absolut nimic. Putin mai tarziu acest catel a facut pipi pe scaun, iar "domnul" de la masa a trantit servetelele cu care a sters scaunul in mana ospataritei. Din nou ospatarita nu a zis nimic.

Restaurantul saptamanii - Chocolat
gabi
#22 -

@andreea

Wow!Eu iubesc animalele,dar urasc dobitocimea stapanilor...asta e chiar culmea...iar ospatarita,de fapt intreaga conducere a restaurantului ar trebui reclamati direct la OPC,reclamatiile pe site-ul lor,mai mult ca sigur ca nu au nici o valoare...Asta e...nu vrem sa ne civilizam...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera