Restaurantul saptamanii - Burebista

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In ciuda asteptarilor, desi va anuntam ca a inceput postul, recomandarea de azi a restaurantului saptamanii nu este nici pe departe despre un loc vegetarian, paradis al salatelor si verdeturilor, ci este un foarte bine garnisit restaurant vanatoresc, Burebista.

In Bucuresti exista deja un lant de 3 restaurante cu acest nume, primul fiind deschis in 1998. In afara de cel vanatoresc, de pe strada Batiste, chiar vizavi de ambasada SUA, mai exista unul traditional romanesc si unul pescaresc.

Intins pe 3 niveluri, unul la suprafata, doua (unul si jumatate, sa zicem) la subsol, restaurantul combina din punct de vedere decorativ un stil medieval, cu cateva elemente de armuri si drapeluri cu ciucuri si blazoane si unul rustico-vanatoresc, cu mobilier din lemn masiv, animale impaiate si/sau intinse pe pereti.

Serviciul a fost foarte prompt si amabil, ni s-au dat serviabil explicatii despre meniu. Ah... despre meniu. Mai rar unul atat de bine dotat si impanat cu asemenea varietati gastronomice.

Spre exemplu doar pagina de antreuri risca sa iti provoace un atac de foame: spinare de caprioara cu fructe in aspic (14 lei), mistret cu sos tatarasc (15 lei), iepure tracic (15 lei), terine de piept si ficat de rata indopata cu dulceata (32 lei) sau pastrama de cerb (11 lei).

Felul principal (daca sariti peste clasicele supe) este la fel de ademenitor: file de caprioara cu pere Williams si dulceata de coacaze (30 lei), piept de rata in sos de visine (36 lei), cuib de prepelita (26 lei), fazan cu sos de coacaze (36 lei), laba de urs (450 lei). 

In cazul in care va place atmosfera insa nu aveti sufletul sa mancati dintr-o caprioara Bambi sau iepuras Bocanila, restaurantul are o varietate incredibila de mancaruri "clasice": salate de tot felul (6-11 lei), ciorbe si supe (6-8 lei), gustari reci pe baza de carne - babic, piftie, drob, sorici, jambon sau pe baza de diverse legume (cartofi, vinete) sau branza de multe tipuri.

De asemenea gasiti feluri principale din carne de animale de ograda (pui, vaca, porc), in prezentari originale si fantezi. Oferta de peste este iarasi foarte bogata: dorada, salau, morun, insotite de diverse sosuri apetisante: de vin, de ciuperci, de visine, de mere, tartar (4 lei). La desert, loc de cinste il ocupa papanasii (despre care se spune ca sunt cei mai buni din oras)

Meniul de vinuri este extrem de variat si prezinta de asemenea o colectie de vinuri vechi de Murfatlar, Tarnave, Dealu Mare si Cotnari, cel mai vechi fiind un Sauvignon Blanc de Cotesti din '76 (150 lei).

Atmosfera, usor apasatoare din cauza ornamentatiilor foarte bogate (si bazate pe exponate ... animale), se inveseleste seara, odata cu aprinderea unor luminite care dau o atmosfera de han vechi, si mai ales odata cu aparitia tarafului.

Destul de animat la pranz, restaurantul se umple seara, asa ca va recomandam sa faceti rezervare (la 211 89 29).



1 comentariu

Restaurantul saptamanii - Burebista
iulia
#1 -

Ori la bal ori la spital

Peisajul restaurantului este incantator care te atrage sa-l vizitezi pentru ca nu stii ce te asteapta.Dupa ce l-ai vizitat si pleci cu burta plina te trezesti dupa patru ore de digestie cu o toxiinfectie alimentara de neuitat,tot sa mai mananci.Nu va recomand acest restaurant.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera