Restaurantul saptamanii - Bellini
Astazi am vrut sa ramanem undeva in centru, in zona Universitatii pentru masa de pranz. Asa ca am ales Bellini, un restaurant cu specific conform numelui (din fericire) aflat pe Ion Ghica fix langa Crem Cafe Espresso Bar si peste drum de Cinema Pro.
Localul are si terasa asezata pe trotuar, din pacate gata sa cada in strada si fara vreo decoratiune tip gardut despartitor de masinile parcate cumva... cu botul la tine in farfurie :)
Prioritara este insa potolirea foamei. Asa ca am consultat meniul intesat de specialitati italienesti. Preturi destul de ridicate insa servirea este buna iar mancarea si mai si. Cel putin asa ni s-au parut:
Bruschetele pentru aperitiv - 8 roni
Pastele - Rigatoli al Quattro Formaggio - 18 roni o portie pe care abia ar putea-o da gata doua persoane.
Pizza Bellini este facuta pe vatra si delicioasa - 15 roni
Limonada e buna insa usor acrisoara... mai ales ca pret - 28 roni o carafa de 1l
Specialitatile de peste costa 30-40 de roni.
Daca vreti o supa puteti alege o crema de ciuperci la 7 roni sau o supa de legume la 6,5 roni.
O bere face in jur de 7 roni, iar un cocktail 12 roni.
Un desert, sa zicem strudel cu mere cu inghetata este 10 roni.
Atmosfera nu este chiar fantastica, poate si datorita sentimentului de "stat in drum". Muzica nu contrazice specificul, insa noi am fi preferat si altceva decat Laura Pausini. De asemenea, unii cu pretentii, ca Novac, ar gasi bruschetele cam obosite (painea tare si rosiile cam ofilite) iar pizza cam fara gust.
Pe scurt, Bellini este genul de restaurant pe care tinzi sa il alegi fie din lipsa unei alternative imediate - cand esti in centru si te afli in chinurile foamei, fie pentru o masa business, dar in interior, nu la terasa. :)
Localul are si terasa asezata pe trotuar, din pacate gata sa cada in strada si fara vreo decoratiune tip gardut despartitor de masinile parcate cumva... cu botul la tine in farfurie :)

Prioritara este insa potolirea foamei. Asa ca am consultat meniul intesat de specialitati italienesti. Preturi destul de ridicate insa servirea este buna iar mancarea si mai si. Cel putin asa ni s-au parut:
Bruschetele pentru aperitiv - 8 roni
Pastele - Rigatoli al Quattro Formaggio - 18 roni o portie pe care abia ar putea-o da gata doua persoane.
Pizza Bellini este facuta pe vatra si delicioasa - 15 roni
Limonada e buna insa usor acrisoara... mai ales ca pret - 28 roni o carafa de 1l

Specialitatile de peste costa 30-40 de roni.
Daca vreti o supa puteti alege o crema de ciuperci la 7 roni sau o supa de legume la 6,5 roni.
O bere face in jur de 7 roni, iar un cocktail 12 roni.
Un desert, sa zicem strudel cu mere cu inghetata este 10 roni.
Atmosfera nu este chiar fantastica, poate si datorita sentimentului de "stat in drum". Muzica nu contrazice specificul, insa noi am fi preferat si altceva decat Laura Pausini. De asemenea, unii cu pretentii, ca Novac, ar gasi bruschetele cam obosite (painea tare si rosiile cam ofilite) iar pizza cam fara gust.

Pe scurt, Bellini este genul de restaurant pe care tinzi sa il alegi fie din lipsa unei alternative imediate - cand esti in centru si te afli in chinurile foamei, fie pentru o masa business, dar in interior, nu la terasa. :)
28
de roni 1 litru de limonada???fiţe nesimţite de nehaliţi de centru
auzi, dupa ce ca stai intre maşini si iti baga cd-urile lor prafuite cu laura pausini, sa mai dai si 28 de roni pe un litru de limonada.
m-ati convins sa nu merg.
limonada f buna, adevarata, cu bucati mari de lamai in ea gasiti la steaks in plaza. nu mai stiu cat costa(parca 7 sau 8 roni), dar o servesc la ditai paharele, cred ca de vreo 400 ml.
si foarte bune fripturi am mancat acolo (fructele de mare not so, aruncate in tigaie direct din punga de congelate). dar ce tot zic eu, mergeti si voi si poate bagati si un review:)
New comment
pe mine m-a dezamagit steak-ul din plaza. am asteptat 45 minute pentru o friptura rece si tot atata pana mi-au adus nota de plata. jenant
mai
incearca. eu merg acolo de cand s-a deschis plaza si nu am fost niciodata nemultumita. doar cu fructele de mare am avut o problema, la paste cu fructe de mare, am spus mai sus. e prima oara cand aud de o friptura rece. sincer, ma intreb cum e posibil cand ei o fac la comanda pe gratarul acela mare, la trei metri de mese.
oricum, pe masa sunt cartonase pe care le poti completa cu nemultumirile pe care le ai, dand note, de la prezentarea mancarii pana la prestatia chelnerului.
o friptura mai tare si proasta am mancat in mult laudatul argentine.cum era sirloin-ul de acolo fata de cel din plaza...nici nu vreau sa imi amintesc. asezonat cu o posirca acra la vinul casei si cu tone de simandicoşenii de nici sa iti inghiţi dumicatul nu puteai.
why
cam prea multa vorbarie despre preturi pentru a fi pe gustul meu articolul asta ...
pe viitor poate nu va limitati doar la a vedea ca preturile sunt ridicate ...
Laura Pausini-cool
cool dak e muzica lui Laura Pausini ma duc numai acolo sa mananc.hahahhahha
si cd nus prafuite canta super fain Laura
Comentariu nou
Nu sunt prea incantata de servirea din Bellini de la Universitate, dar mai e si cel din Tineretului. Pentru mine, cel putin, servirea a fost excelenta! 4 stele cu siguranta! E acolo o chelnerita foarte de treaba si super rapida! Incercati toate preparatele "al forno". Merita!
Impresii recente
Eu merg la Bellini destul de des (la Universitate mai ales, la Tineretului e cam "hala" si prea putin "cosy"). Pot sa recomand (dupa ce le-am incercat de mai multe ori, ca sa fiu sigura) supa crema de ciuperci, mielul cu rozmarin si rosii cherry, puiul cu salvie, bruschettele cu ton, focaccia cu usturoi, strudelul cu mere si inghetata, berea la draft, proaspata si rece si cafeaua. Nu ma dau in vant dupa pizza, poate pentru ca preferata mea ramane cea de la Capriciosa (de gustibus..). Serviciile la Bellini sunt super in sensul ca baietii sunt foarte bine instruiti sa nu comenteze, sa nu recomande fara sa le ceri tu, nici macar nu clipesc daca ceri doua farfurii ca sa imparti un fel de mancare, sau mai multe lingurite sa te infrupti din desertul prea mare pentru o persoana. Sunt la fel de politicosi si discreti daca faci o consumatie modica ca si in cazul in care cheltui ca in ziua de salariu. Coltul nefumatorilor (de la Universitate) este foarte OK fata de alte restaurante - desi un pic mai "sobru" de vreme ce toate gastile vesele se aseaza la fumatori.