Restaurantul Saptamanii - St. George

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca vreti sa mancati traditional ungureste in Bucuresti aveti vreo doua-trei optiuni. Cea mai recenta dintre ele a aparut de aproape o luna, de cand s-a deschis pe strada Franceza din Centrul Vechi al Orasului restaurantul St. George, un local clasic si care nu este recomandat celor ce nu le plac experimentele gastronomice.



Restaurantul a fost deschis de catre doi parteneri unguri care au spus ca pur si simplu au vazut nevoia in piata si au profitat de ocazie. Pe scurt, restaurantul este decorat de artistul plastic Francisc Chiuariu, retetele sunt exclusiv unguresti iar locul este calcat in special de turisti straini sau turisti ce tranziteaza Romania in drum spre Ungaria. Se pare ca doar intr-o luna deja au o clientela fidela.



Ce poti manca?

In primul rand trebuie spus ca toate bucatele au nume speciale, lucru ce noua ne-a placut. Cat despre mancarea in sine, in cele 3 dati cand am fost acolo noi am gustat si recomandam la randul nostru:

- bogatia padurilor - supa ungureasca de ciuperci - 5.9 ron
- nu te lasa sa dormi - gulas de fasole - 9,9 ron
- preferata sefului - supa de ceapa  - 3,9 RON
- clatite innebunite - clatite cu brocolli si pui - 7,9 ron
- preparatul neinfricatului Peter - fasii de pui cu legume picante - 10,9
- masa lui Sf Gheorghe - ceafa de porc - 22,9
- vantul satului- rata pe varza - 33,9
- ficat de gasca dulce salbaticit - ficat, smantana dulce, dressing de alune
- pazitorul secretului - ficat de pui tras la tigaie - 9,9
- crocante florentine - vinete, spuma de branza, fructe - in jur de 80 de mii

Am fi vrut sa gustam si un desert, insa, oricat de gurmanzi am fi, nu mai intra nimic spre rusinea noastra. Am fost asigurati insa ca sunt la fel de delicioase ca si felurile principale.



Alte detalii

Inaintea servirii mesei primesti un paharel de palinca din partea casei iar in timpul servirii mesei, paine prajita cu spuma de branza si cu pasta de untura cu carne, tot din partea casei.

Conform  celor de acolo cele mai cerute feluri de mancare sunt gulasul si supa de gulas cu fasole/ puiul cu smantana si arpagic, ciolanul afumat, beefsteak-ul.

Numele aparte pentru mancaruri sunt de fapt traduse din ungureste iar ei spera ca suna bine si in romana...Noi le-am gasit incitante si amuzante.




la subsol

Numele restaurantului de St George a fost ales in engleza pentru un local cu specific unguresc pentru ca are sonoritate si pentru turistii straini care nu inteleg maghiara sau romana si este mai usor de tinut minte.

Meniul este trilingv - romana, maghiara, engleza.

La subsol exista o taverna, spatiul e mai mare decat cel de sus insa inca nu i-au dat drumul pentru ca nu au lift pentru transportul mancarii; spatiul este insa disponibil pentru rezervari de petreceri private.

Exista si un site www.stgeorge.ro in constructie care va fi disponibil in scurt timp si pe care se vor afla toate info necesare.

Ce ne-a placut?

Mancarea, excelenta, atmosfera foarte linistita, propice pentru un business meal, o petrecere privata sau chiar o masa in doi. Servirea, de asemenea, este ireprosabila - prompta si foarte amabila.

O masa in doi cu felul unu, felul doi si o sticla de vin a costat in jur de 70 de roni. Cartile de credit sunt acceptate.

adresa exacta: Str. Franceza nr. 44 (vizavi de Casandra). Rezervari se pot face la telefon 317 10 87




6 comentarii

Restaurantul Saptamanii - St. George
Victor
#1 -

Scump....

Am facut greseala sa ma iau dupa ce scrie in aceasta cronica si
nu am facut bine...preturile nu mai sunt deloc cele de mai sus. Supa de ceapa de ex nu mai e 3,9 lei ci 8,9. Gulasul nu mai e 9,9 ci 18 etc. In general preturile sunt cel putin duble fata de cele din review-ul de mai sus. Palinca nu mai e din partea casei ci e 4,9 lei cea de prune (bine ca nu au avut de piersici ca aceea era 9,9!) Cel mai mult mi-a "placut" faptul ca dupa ce am comandat 2 sticle de apa la inceput, chelnerul s-a ocupat tot timpul mesei sa tina paharele pline cu apa....asa ca pana la urma au fost vreo 6 sticle in total...
nu a intrebat niciodata daca nu vrem sa bem un vin, o bere, o tarie... turna apa intr-una... ceea ce e normal daca tinem cont ca o sticla de 0,5 litri care costa poate 1 leu era vanduta cu 5, 9 lei... 400-500% adaos!
Servirea era intr-adevar plina de solicitudine, dar desi erau doar 2 mese ocupate tot incurca comenzile: supa de vaca in loc de gaina, 2 ape plate si una minerala cand cerusem invers, lua scrumierele si uita sa le aduca, un pahar de palinca in loc de 2 etc...

Restaurantul Saptamanii - St. George
dragos
#2 -

OK

multumim de atentionare, noi am fost si scris despre asta acum un an si jumatate. o sa mergem din nou.

Restaurantul Saptamanii - St. George
Livoo
#3 -

cam de caca

te lasa sa te asezi la masa, apoi vin sa iti spuna ca doar daca mananci ai voie sa stai, ceea ce mi se pare o jignire din moment ce am apucat sa ma asez! am cerut explicatii sefului, imi zice pe un ton impertinent ca e o lege nescrisa; comand salata de vinete, deci ceva de mancare, cica nu, ca e prea putin! nu am plecat, am ramas sa ocup masa doar din principiu, i-am zis ca-l astept cu ceva scris pt a ma ridica

Restaurantul Saptamanii - St. George
ratzreka
#4 -

livoo

eu cred ca e foarte normal ca la un restaurant de 3*** se nu te lase sa bei 3 sucuri, in zona lipscani sunt foaarte multe cafenele unde poti sa stai linistit sa savurezi un suc........am fost si noi si totul a fost excelent bineinteles ca am si mancat si am si baut ca doar de asta mergem la restaurant sa MANCAM nu-i asa?

Restaurantul Saptamanii - St. George
radu
#5 -

Oribil

Cea mai neplacuta experienta culinara. Mancare veche, rece si putina, preturi mari.
Mizerie pe terasa, chistoace si bucati de paine. Intr-un cuvant dezastru.
Evitati

Restaurantul Saptamanii - St. George
vai
#6 -

Comentariu nou

traduse din ungureste - corect e "traduse din maghiara" pentru ca nu exista limba ungureasca (daca nu stiati :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera