Restaurantul Morgan La Dud - probably the best dessert in the world

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Toata valva care s-a creat in jurul concursului Masterchef ne-a facut curiosi sa incercam si noi restaurantul Morgan La Dud, in bucataria caruia gateste Florin Dumitrescu, cel mai tanar jurat din concurs. L-am gasit in zona Rosetti, undeva prin spatele liceului Spiru Haret, in locul fostei carciumi La Dud.

Noii proprietari, Anne-Mary si Radu Parlog au schimbat putin denumirea locatiei. Restaurantul se numeste acum Morgan La Dud, facand cinste dudului batran de pe terasa. Daca nu esti atent, ai toate sansele sa ratezi intrarea, pentru ca restaurantul nu iese cu nimic in evidenta la o prima vedere. Terasa e inchisa, camuflata de o prelata verde. O bulina alba, asadar, pentru finete. Finete care ne-a surprins placut si dupa ce am intrat in restaurant.

Locul e foarte placut amenajat, predomina culoarea verde si, per total, iti da sentimentul ca te afli intr-un Irish pub ceva mai sofisticat. L-am fi vrut putin mai luminat poate, dar e perfect pentru cei care traduc intimitatea prin umbre si penumbre. Decorul expira un vibe retro, iar muzica aduce a jazz, cu ceva ritmuri blues si poate vreo cateva beat-uri indie. Ne-am bucurat sa o auzim pe Katie Melua in playlist.

Morgan la Dud Morgan la Dud Morgan la Dud

Am apreciat faptul ca la intrare am fost intampinati de un piccolo foarte ingrijit imbracat, care parea politicos in mod natural, nu pentru ca asa-i cere managerul. Primele cinci minute la Morgan la Dud au fost excelente, dar le-a umbrit servirea ingrozitor de inceata.

Ca sa primim meniul a trebuit sa asteptam cam 10 minute. Pentru cele doua limonade pe care le-am comandat inca vreo 10 minute. Norocul nostru a fost ca am fost ocupati o vreme, incercand sa ne hotaram asupra comenzii. Si asta pentru ca meniul semnat de Florin Dumitrescu e usor exotic.

La Morgan la Dud gasesti:

- multe supe creme (cele mai interesante ni s-au parut supa crema de morcovi cu parfum de anason, busuioc, menta si cuburi de piept de rata si supa crema de cartofi si praz, cu bacon crocant) - 15 lei

- salate, care costa cam 20 de lei portia

- feluri principale (paste, sarmale din carne de berbecut infasurate in frunza de dud, muschi de vita, piept de rata sau de curcan, coaste de porc). In functie de cat de sofisticat e pregatit, un fel principal costa intre 26-79 de lei

- profiterol si niste torturi denumite Duchess, la 17 lei fiecare

Noi am ales specialitatea zilei, adica file de ton in crusta de susan, pe pat de salata verde si o portie de tagliatelle cu Ragout de rata. Se gateste in bucatarie la Morgan la nivel de Masterchef? Se gateste. Din cate am avut ocazia sa vedem, Florin Dumitrescu e putin cam agresiv in bucatarie iar lucrul asta se observa in calitatea serviciilor pe care la ofera restaurantul lui.

Morgan la Dud Morgan la Dud

Nu suntem critici culinari, dar avem simturi dezvoltate. Iar simturile noastre au decis ca mancarea de la Morgan are plating, gust, textura si un after-taste pe care sa le tot tii minte. In farfuriile noastre s-a simtit finete culinara, justificandu-se astfel preturile cam piperate ale locului. Nu ne-am fi asteptat sa mancam salata cu 9 lei, dar parca 35 de lei pentru paste e putin exagerat, chiar si pentru un restaurant printre ale carui selling points se numara faptul ca mancarea ti-e gatita de figuri "televizate".

Pentru desert am ales un tort Duchess de vanilie si nu ne grabim daca spunem ca a fost cel mai bun desert pe care l-am incercat vreodata. O prajitura de un dulce foarte, foarte fin. Nu recomandam, in schimb, profiterolul. E scump si deloc delicios.

Morgan la Dud Morgan la Dud

In materie de bauturi, meniul e OK. Au de toate, la preturi nici prea-prea, nici foarte-foarte. O sticla de vin porneste de la 40 de lei, o bere costa intre 6-9 lei, un long drink intre 9-25 de lei. Sampania are un pret astronomic, o sticla costa intre 480-1436 de lei.

Bauturile de fructe costa intre 10-20 de lei. Noi am incercat o limonada (16 lei)  care a fost foarte, foarte aromata si buna.

All in all, restaurantul Morgan la Dud e o combinatie fina intre retro si modern pe care v-o recomandam macar o data.

Mai multe poze de la Morgan la Dud gasiti in galerie.





4 comentarii

Restaurantul Morgan La Dud - probably the best dessert in the world
Gladia
#1 -

vegetarienii nu sunt bineveniti

Mergeam destul de des inainte, dar de cand s-a transformat in Morgan, ma mai duc doar pt desert. Aveau mai multe feluri de mancare fara carne, printre care o tempura de legume delicioasa. De cand cu noul meniu, tot ce mai pot comanda e un platou de branzeturi cu legume de sezon. Ultima data cand am fost, am rugat ospatarul sa-i spuna "chef "-ului sa-mi prepare ceva fara carne. Se pare ca am cam avut tupeu pt ca sarmanul ospatar s-a intors cu recomandarea sa comand acel platou. L-am luat pt ca eram mai multi si nimeni nu vroia sa plece, dar mi s-a parut cam indiferent un chef care nu vrea sa gateasca ceva diferit de meniu ca sa multumeasca un client.. La sfarsit m-a mai si intrebat ospatarul cum a fost mancarea, de parca avea ce sa greseasca la taiatul telemelei sau a rosiilor.. Oricum, desertul white duchess ramane cel mai bun din capitala, dar il iau mereu la pachet.

Restaurantul Morgan La Dud - probably the best dessert in the world
Cristina
#2 -

Intim, elegant, dar foarte confortabil

Am fost surpinsa cand ospatarul ne-a pofitit intr-o curte mica si cocheta, in care se auzea Angus& Julia Stone - Paper Aeroplane. DIn poze locul pare mult mai mare si mai impresonal. In realitate Morgan La Dud are o cute cu vreo 7-8 mese la distante suficient de mari incat sa-ti permita sa povestesti in intimitate. Am prin ultima seara inainte de schimbarea meniului, cand multe din preparate se terminasera. Nu e o varietate mare, dar nimic din ce vezi in meniu nu este banal. Am vrut sa imi iau o portie de Cannelloni (cred ca asa se scrie) cu ricotta si spanac - home made, dar nu mai aveau. Asa ca mi-am luat o salata cu ou de prepelita, piept de rata si parmezan. Prietenul meu si-a luat somon cu sos de mustare. Ambele alegeri ne-au multumit.
Ospatarul ne-a tratat foarte frumos, cu tot ritualul de servire care iti indica faptul ca te afli intr-un loc special. A contat foarte mult pentru atmosfera romantica pe care am cautat-o. Ne-am simtit foarte bine si chiar daca preturile nu au fost mici (35 de lei salata, 44 de lei somonul) nu ne-a parut nicio secunda rau pentru banii astia.
Permiteti-va macar o data o cina romantica la Morga La Dud.

Restaurantul Morgan La Dud - probably the best dessert in the world
Roxana
#3 -

Dezamagitor

Am fost intr-o sambata seara pentru ca nu mi-era simpatic chef-ul si mi-am propus sa vad si cum gateste.
Am comandat paste (tagliolini) cu rosii, anchois si usturoi. Pretul OK, insa gustul.. nu prea. Aveau mult prea mult ulei, mult prea putin anchois, iar portia este foarte mica. Am avut si o salata de legume. Care erau legume fierte cu un sos separat de maioneza cu bucati mici de castraveti murati... nimic altceva. nimic sofisticat. Ma asteptam sa aiba ceva arome, condimente, sa fie preparate intr-un fel... dar nu.
Am luat si desert, sufle de ciocolata, care a fost muult prea dulce si nu m-a impresionat cu nimic. Am plecat cam dezamagita, pentru ca am avut asteptari ridicate...
Servirea a fost OK si personalul foarte amabil. Insa restaurantul era aproape gol (mai erau 2 mese) desi era sambata seara.
Meniul este cam stufos si organizat destul de dubios. De asemeni nu exista meniu de bauturi separat, ci doar unul de vinuri.

Restaurantul Morgan La Dud - probably the best dessert in the world
Morgan la Dud
#4 -

Noutati

Am citit comentariile si cred ca, daca aveti timp si dispozitie, puteti afla noutati de pe pagina de fb a restaurantului. In primul rand sunt schimbari importante si pozitive in bucatarie. Suntem din nou aceasi, cu mari imbunatatiri. In al doilea rand avem un meniu complex, care include si preparate vegetariene. Totul este facut in casa, in masura in care se poate. Am achiitionat aparatura de ultima generatie, care ne ajuta. Astfel ca painea, pastele, sosurile, deserturile, stockul etc sunt preparate exclusiv in bucataria Morgan la Dud. Ne-am axat pe meniuri de degustare si fine dining. in general, din ultele opinii, meniul de degustare este agreat, chiar apreciat. Deoarece toate preparatele se fac pe loc, timpul de asteptare poate creste la 25 minute. Multumim si ne pare rau daca v-am suparat pe alocuri :)si va asteptam sa ne calcati pragul, cu drag!!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera