Restaurantul Ganesh - locul unde mancarea iti va hrani trupul si simturile (P)
Articol prezentat si sponsorizat de Ganesh restaurant
Gatitul este o arta. Bucatar nu se poate numi oricine declara sau chiar stie sa toace niste legume si sa prajeasca niste cartofi, ci cel care stie ca secretul unei mancari bine gatite sta in dozajul corect al ingredientelor si condimentelor.
De aceea noua ne place mancarea indiana, pentru ca avem senzatia ca ne bucuram de un potpuriu de arome, un adevarat festin culinar, care implica si simturile nu doar gustul.
Daca v-am convins si v-am facut si pofta de mancare indiana e cazul sa treceti pe la restaurantul Ganesh, care va pune la dispozitie mancare proaspata si sanatoasa, plina de arome si savuroasa.
La Ganesh puteti comanda preparate pe baza de carne, dar si vegetarienii au de unde alege feluri gustoase.
Puteti incerca lipiile cu menta, usturoi, unt abia scoase din cuptor, sau "veg samosa", un pateu crocant umplut cu un amestec vegetal din cartofi, mazare etc, servit cu ketchup si deliciosul sos proaspat de menta.
Pe langa gusturile inedite de care o sa aveti parte, o sa descoperiti o parte din fascinanta Indie, intr-o atmosfera relaxanta, la restaurantul din Centrul Vechi al Capitalei.
Daca nu stiati bucataria indiana are origini antice si reprezinta o combinatie intre diversele moduri de gatit ale numeroaselor etnii ce traiesc pe teritoriul acestei tari.
Cultura culinara a Indiei s-a dezvoltat de-a lungul istoriei, influentata fiind de obiceiurile hinduse, dar si de interactiunea cu mongolii si britanicii.
Condimentele pe care le folosesc dau gust, dar au si beneficii pentru sanatatea voastra.
Diversitatea mirodeniilor si parfumurilor existente in India fac din bucataria acestei tari una extrem de savuroasa si sanatoasa:
- Curcuma - condimentul care tine bolile departe – are proprietati anti-inflamatorii si este un antioxidant puternic
- Coriandru – contine o serie neobisnuita de fitonutrienti si ajuta foarte mult digestia
- Ardei iute - ajuta in lupta impotriva inflamatiei in organism si creste imunitatea organismului de a lupta cu boala
- Asafoetida – este o guma rasinoasa, de culoare alb-gri cand este proaspata - conține un nivel de minerale si vitamine crescut, inclusiv calciu, fosfor, fier, caroten, riboflavina si niacina
- Chimen - este un condiment de racire, ajuta la eliminarea toxinelor din corp si contine fier pentru energie si functia imunitara
- Fenicul - este o sursa excelenta de vitamina C
Mancare indiana excelenta
Am fost foarte placut impresionata de mancarea de la Ganesh. Este o mancare cu adevarat picanta, asa cum ar trebui sa fie felurile indiene, bucatarul indian este foarte simpatic daca apuci sa te conversezi cu el (putin pentru ca nu stie foarte multa romana), portiile sunt mai mult decat indestulatoare si preparate cum trebuie. Este restaurantul indian din Bucuresti unde trebuie sa mergi daca ti se face pofta de o mancare indiana autentica.