Restaurantul Die Deutsche Kneipe - casuta din poveste cu delicatese nemtesti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Restaurantul Die Deutsche Kneipe exista de prin 1997, noi am mai scris despre el in 2006 (citeste cronica) si ne-am decis sa il revizitam.

Ascuns pe strada Stockholm, la numarul 9, restaurantul arata ca o casuta din povesti. Noi am ajuns pe inserate cu gandul sa luam cina.

Nimic nu te duce cu gandul ca in casuta luminata din capatul strazii ar putea fi un restaurant, nu se aude muzica, iar clientii sunt silentiosi. Inca ceva: cei 2 proprietari, sot si sotie, sunt acolo permanent: gatesc, aduc mancarea la masa, discuta cu clientii.

Atmosfera

Am intrat in gradina pazita de pitici, pe langa fetele de masa cu alb si albastru, pe langa numeroasele ghivece cu flori si am ajuns la foisorul intim cu 3 mese lungi.

Ne-am asezat, ne-am uitat in jur la reclamele vintage nemtesti de pe pereti. Inconjurati de vegetatie, in linistea noptii, aveam senzatia ca suntem plecati undeva in munte sau intr-o tabara.

De la mesele celelalte auzeam cuvinte in germana, spaniola sau engleza.

Preturi

Ne-am plimbat prin meniu de la bere (din porumb, filtrata, nefiltrata, neagra 8-14 lei), la schnaps, am ajuns in "Paradisul Snitzelelor" (asa se numeste rubrica in meniu) - unde puteti alege intre 13 feluri diferite (32-50 lei), carnati nemtesti, delicatese din pui, porc sau vita cu garnituri de varza acra germana sau salata de cartofi (10 lei) pana la desert - waffel de casa cu dulceata fierbinte de visine si inghetata(10 lei, am incercat data trecuta, a fost delicios) si strudel cu mere, sos de vanilie si inghetata (10 lei).

Cat despre bauturi, o limonada la 0.5 costa 12 lei, o apa plata - 8 lei, o cafea/un ceai - 9 lei, schnapsurile - 12 lei (40 ml).

Ce am comandat

Bere Mundchener Weisse nefiltrata (0.5l), 14 lei

Schnaps de cirese negre din Padurea Neagra 12 lei

Placinta alsaciana, 28 lei - pentru 2 persoane

Snitzel Bern Spezial cu ciuperci si branza Edamer, 34 lei si salata de cartofi, 10 lei

Schnapsul de cirese negre a fost delicios, nici prea puternic, nici prea diluat, numai bun sa iti deschida apetitul pentru cina. Prima data ni s-a parut ca simtim aroma de pere, insa doamna ne-a povestit ca bautura contine doar alcoolul in care au stat ciresele negre din Padurea Neagra, de aceea nu este colorat, asa cum ne asteptam.

Caci da, cand am citit schnaps in meniu ne-am asteptat la un fel de visinata; bautura seamana mai mult cu palinca. Foarte buna, cum ziceam.

Placinta Alsaciana a sosit o data cu snitelul imens; cand le-am vazut ne-am uitat deznadajduiti la doamna/proprietara si i-am spus: Nu credem ca putem sa mancam tot!

Ea a zambit si a zis: Nu accept asa ceva. Vorbim noi mai incolo.

Si am inceput cu placinta alsaciana care avea un aluat crocant gustos peste care erau presarate branza, rosii,usturoi, kaiser, ardei iute, ceapa calita.

Nu ne-am putut abtine asa ca, simultan, am gustat si din salata de cartofi, care ne-a placut la fel de mult si semana foarte bine cu ceea ce am mancat in Austria sau Germania. Condimente, sos, castraveti murati, servita rece - un deliciu. Cat despre snitel, portia este pentru 2 persoane. Al nostru a fost pane, cu ciuperci presarate, branza Edamer, bagat la cuptor.

Pana la urma, dupa 2 pauze, timp in care mai gustam cand dintr-o farfurie, cand din cealalta, am terminat. Farfuriile au ramas goale.

Nu am mai avut loc de desert, insa am scris data trecuta despre waffel de casa cu dulceata fierbinte de visine si inghetata  - puteti citi aici.

Servirea

Am auzit tot felul de povesti despre cei 2 soti care detin restaurantul, prepara mancarea, o aduc la masa, stau de vorba cu clientii. Noi va putem spune doar atat: am nimerit la doamna, care ne-a captivat cu vocea ei ragusita, puternica, de actrita - cel putin noua asa ni s-a parut.

A glumit cu noi si ne-a povestit tot felul de lucruri. De exemplu, de la ea am aflat ca in Germania exista peste 50 de retete de placinta Alsaciana, toate avand in comun aluatul. Ingredientele se schimba in functie de zona in care se prepara. Sau ca berea e adusa direct din Germania.

Spre finalul serii, cand i-am aratat farfuriile goale, ne-a spus:

- Nici nu va lasam sa plecati altfel.

- Adica ne tineati captivi pana mancam tot? am glumit noi.

- Am si alte metode, ca de exemplu o lingura maaaaare lunga de un metru.

Ca atunci cand eram mici si trebuia sa mancam tot din farfurie.

Concluzia

Restaurantul Die Deutsche Kneipe este ca o casuta din povesti, cu gradina secreta, unde poti manca delicatese nemtesti la preturi europene. Daca aduni atmosfera+savoarea mancarii+decorul iesi pe plus, printr-o experienta culinara frumoasa. Ce-i drept, costa mult, dar e gustos si isi merita banii.

Vezi mai multe poze aici.





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera