Restaurant (si club... si bar): Sailor's

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cand am fost prima oara la Sailor's dupa ce s-a re... novat inventat, era duminica la pranz.
- Buna ziua, as vrea sa mananc, zic.
- Da, sigur, buna ziua, n-avem.
- N-avem buna ziua?
- N-avem mancare la ora asta. (n.r.: 14:00)
- Normal ca n-aveti, si bucatarul are dreptul la un pranz duminical in familie.

Mormaind ceva despre onorabila familie mai sus mentionata, am plecat putin mai incolo, la Memos.

M-am intors insa ieri. Tot la pranz, gata de cucerirea goeletei cu trei vele... adica cele trei niveluri ale locului.

Sailor's e un produs compact si polivalent al erei economiei de spatiu - e trei in unu, ca samponul, sau chiar mai mult. Este restaurant-bar la parter, restaurant simplu la etaj si club-bar-lounge-karaoke la subsol.

sailor

sailor

Amintirile mele imi ziceau ca zona de mijloc era gen pub si sports' bar, cu mobila solida de lemn si multi barbati care stateau sa se uite la meci si sa bea bere...
In loc, am gasit asta:

sailor

Nu mi-a placut prea tare, dar mi-am zis ca il va salva totusi restaurantul de sus, care era pescaresc-italienesc, cu acvarii simpatice, cu cadavre de pesti impaiati atarnand ademenitor desupra meselor, cu o sforicica, un odgon, un peste balon, un calut de mare, deh, tematice marinaresti... Ah, cruda soarta. Nici asta nu mai e?!

Macar lounge-ul mai exista? intreb cu voce plangareata. Da, macar el mai era cum mi-l aminteam... mai putin lumina si karaokele. Era zona cea mai placuta din Sailor's din cauza meselor de sticla - aproape singura sursa de lumina, cu mici diorame marine luminate de neoane.

sailor

Romantic. Nu si pe lumina.

sailor

Oftand dezamagiti, ne-am asezat pe puntea din mijloc si am rasfoit meniul. Preturi modice, specific pescaresc pierdut, italian ramas. Sau sa zicem ca au ajuns la un compromis mediteranean de Gara de Nord.

- Lasagna!
- N-avem!
- [cenzurat]!

Dupa alte incercari nereusite de a ghici CE aveau (si cateva ganduri bune la adresa aprovizionarii care ma face sa joc ghicitori cand mi-e foame), cand deja imi luceau sub ochi mini ardeii murati de la turcii de alaturi, am nimerit totusi o salata Cesar:

sailor

Cam mica, nu prea bogata in ingrediente (desi meniul zicea cam altceva), dar bunicica. Desertul, tiramisu, a fost trist de banal, cam mare, dar prezentat ok:

sailor

Meniul (jalnic de franjurit si lipit elegant cu scotch) mai cuprindea: multe paste (in jur de 15 lei), cateva feluri de supe, carne alba si rosie, salate (tot pe la 15 lei) si o larga varietate de alcoolice.

N-am reusit sa apreciez la just valoare arta bucatarului, dar nici n-am sa mai incerc a treia oara, pentru simplul motiv ca Sailor's nu mai e ce a fost.

Pe langa proasta impresie pe care a lasa-o avalansa de "n-avem", nici atmosfera nu era grozava - muzica s-a mentinut in zona genului pe care se zbantuiau discotecarii la mare acum vreo 5-6 ani, iar combinatia de vintage marinaresc (hublouri, marinari, corabii) cu noul mobilier modern, usor si gri, era... proasta.

Daca va tenteaza totusi mesele din lounge-ul de jos (sau karaokele), Sailor's e in apropierea Garii de Nord, pe strada Maltopol, la nr. 24.

PS: ghiciti raspunsul pe care l-am primit cand am cerut o carte de vizita :)4 comentarii

Restaurant (si club... si bar): Sailor's
Liv
#1 -

Pacat

Pacat de local, eu mergeam destul de des acolo inainte de reamenajare... Dupa, au schimbat stilul, au marit preturile, si au scos din meniu mai toate lucrurile interesante :(.

Dintr-un loc simpatic s-a transformat in ceva pretentios si nereusit.

Restaurant (si club... si bar): Sailor's
Leure
#2 -

Noul Sailor's

Ar trebui incercat din nou. Dupa aproape 1 an de renovari, este o locatie total schimbata. Atmosfera e ok, ospatarii atenti, club de darts la subsol, dj in serile de weekend, live football, preturile sub nivelul pietei in perioada asta.
E de incercat!

Restaurant (si club... si bar): Sailor's
Lulu
#3 -

Dragut dupa renovare

Eu am fost acum 2 saptamani si am ramas placut impresionata, cel putin la subsol.Meniul mai mult decat ok , servire foarte buna, atmosfera placuta.Cum a spus si Leure mai sus, preturile sunt sub nivelul pietei, lucru oricum normal mai ales din cauza amplasamentului (cred ca daca ar creste preturile, majoritatea s-ar reorienta...eu una as prefera sa dau mai mult pe o bautura in cazul in care si locul este intr-o zona "de pretentii" ).
Mai greu un cu locurile de parcare, avand in vedere ca este intre blocuri.Exista probabilitatea sa gasesti masina cu stergatoarele ridicate, asa ca in cazul in care parcati in apropiere..lasati un biletel la parbriz cu numarul de tel:D.
Mie una mi-a placut si nu imi place orice loc (prefer zone gen Dorobanti,Pta. Alba Iulia, Unirii).

Distractie placuta tuturor!

Restaurant (si club... si bar): Sailor's
Veronica
#4 -

Noul Sailor's .... dupa renovare

Am fost acolo mai mult de curiozitate, caci in vechiul Sailor;s nu intram datorita faptului ca arata ... dubios ... fara ferestre catre strada, lume dubioasa in jur, etc.
Acum insa, dupa renovare, au aparut si ferestre si s-a putut vedea si de pe strada ce se intampla inauntru. Parea interesant asa ca am intrat.
Impresia pe care mi-a lasat-o a fost foarte buna: atmosfera placuta, fara fitze, personal amabil, preturi ok.
Voi reveni cu placere!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera