Restaurant-pub: Beraria Smardan

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa cum ii spune si numele, Beraria Smardan nu este o berarie. Sau poate o fi. Ce intelegeti voi prin berarie? Pentru noi e un loc unde ai foarte dar foarte multe tipuri de bere si unde, eventual, se produce bere sau exista cel putin o bere a casei. Nu e cazul. Aveau fix 5 tipuri - Heineken, Ciuc, Silva blonda, Silva bruna si Gosser.

Daca ar fi sa punem numele de berarie pe orice loc care are 5-6 tipuri de bere, pai n-am mai avea loc de berarii in Bucuresti. Singurul lucru ce ar putea sugera stransa legatura dintre om si bere e prezenta celor cateva mese cu dozator in mijloc, unde iti torni singur si se contorizeaza.

Beraria Smardan Beraria Smardan

Trecand peste confuzia asta, locul e ok. Noi am fost acolo la pranz, sa mancam o ciorba, asa ca nu am simtit la maxim frustrarea ca lipsesc zecile de tipuri de bere. Arata binisor, cam fara personalitate, dar corect. Vesnicele fotografii retro de pe pereti, scaune si mese noi din lemn si... o cruce. Exact, pe perete sus intr-un colt era o cruce, exact ceea ce vrei sa vezi dupa sase beri. Not.

Beraria Smardan Beraria Smardan

Mancarea e si ea ok, cu nimic iesita din comun dar potrivita pentru un pranz daca ai drum/job prin centru. Noi am mancat o ciorba de peste care n-avea nici o legatura cu ce se intelege prin asta in Delta/la mare/la restaurantele specializate dar care era buna (crap), o ciorba de burta chiar buna cu tot ce trebuie (mujdei, smantana, ardei iute).

present_13

Beraria Smardan Beraria Smardan

La felul doi, am mers pe niste aripioare presupus picante (deloc adica) cu varza calita (gustoasa dar cam uleioasa) si pe o pastrama de berbecut care a fost buna si frageda. Mai aveau tot felul de mancaruri traditionale, de la caltabos, toba gustare cu soric, telemea, fasole batuta, mici, carnati Plescoi, dar si gratare de pui, vita, porc.

Beraria Smardan Beraria Smardan

Preturile nu sunt mari, o ciorba e 8 lei, aripioarele au fost 13, o garnitura e 5-7 lei, pastrama de berbecut 28, pastravul la gratar cu mamaliguta 20, in general felurile de mancare invartindu-se intre 15 si 30 lei (vita e mai scumpa, ca de obicei).


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera