Restaurant: la Bolivar, birjar!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Azi metropotamul a mancat una din cele mai bune salate din cariera sa de omnivor. Dar sa o luam cu inceputul.

Caldurile de afara amintindu-i cu drag de mama Africa, animalul urban s-a refugiat azi la un restaurant cu terasa. Bolivar este un restaurant cazat intr-o casuta veche din zona pietei Gemeni (vezi harta), pe strada Salcamilor. In gradina am stat sub un visin, 2 craci de prun si la umbra de smochin, cu aroma de trandafiri destul de domesticiti.

bolivar4

Am fost si inauntru, dar desi ne-a placut atmosfera calda a peretilor galben-rosiatici asortati cu vesela vesela, am preferat sa ramanem afara, sa-l ascultam pe pustiul vecinilor cum povesteste ce a facut azi la franceza :-). Nu ne-a deranjat prea tare.

bolivar

Revenind la salata din inceputul abrupt, ea s-a numit Santa Caterina si a fost pe marginea perfectiunii. Pe o saltea de franjuri proaspeti de salata verde se aseaza bucatele de pui, peste care se ornamenteaza din belsug cu ananas, spanac, struguri, nuci si piersici. Pasul lipsa pana la canonizarea acestei minuni este, dupa parerea metropotamului lactivor, o idee de branza de capra traznind a gaucho si a cal de pampas. Ma rog, poate fara ultima parte, dar de branza tinem cu dintii.

Urmatoarea farfurie ne-a ametit definitiv: pere Bolivar, fierte in vin, cu inghetata, frisca si un sos cu ingrediente nedepistate. Vi le-am mai descrie, dar am ramas putin cu gura cascata.

bolivar

Ce se poate obiecta acestui locsor (care trebuie vizitat neaparat) este gradina cu un aspect usor domestic: buruieni printre plante, o cismea cam rustica si faptul ca poti auzi prea usor conversatiile casnice ale vecinilor. A doua mica obiectie este fundalul sonor, care ar fi dragut sa fie ceva mai sud-american decat vocea blonda care mieuna pop astazi.

In afara de asta, toate bune si foarte frumoase. Meniul nu este coplesitor de bogat, insa ce au suna foarte satios si apetisant. Au o varietate destul de mare de salate cu combinatii neobisnuite de ingrediente (14-20 lei), multe preparate la gratar sau la tigaie, mai ales porc (intre 20-35 lei) si de asemenea mult pui, cu garnituri la alegere - orez cu legume sau ciuperci cu parmezan, cartofi sau alte ingrediente amestecate neortodox, ci sudamerican: ceapa, avocado, ghimbir, oua de prepelita, porumb, maioneza, sos picant, sos "fusion" si altele.

bolivar

Deserturile (prajitura cu branza, turron, inghetata sau pere) sunt aproximativ 12 lei. Au vreo 10 feluri de tequila, alba, aurie, eventual si in carouri, intre 10 si 12 lei/shot, iar vinurile sunt cu predilectie din Chile si Argentina.

Sa ne spuneti cum vi s-au parut salatele cand mergeti. Inca o data, strada Salcamilor nr. 9, program: de la 12.00.





1 comentariu

Restaurant: la Bolivar, birjar!
gabi antonescu
#1 -

o seara la bolivar

Daca vreti sa mancati bine, gustos, fara sa simti ca mai bine stateai acasa si iti comandai o pizza sau iti faceai la repezeala o omleta, nu recomand restaurantul Bolivar.

Asteptarile mi-au fost inselate rau de tot. Mancare mai mult decat banala, fara gust, absolut dezamagitor... (am luat muschi de vita la gratar, vita cu un sos de ceapa, ardei si ceva orez nefiert pe langa... totul lipsit de rafinament de armonie gustativa... ca o mancare la conserva. Desertul la fel slabut de tot - o prajitura de ciocolata... un fel de salam de biscuiti ieftin cu 2 cupe de inghetata ieftina, banala). Doar placinta cu pranza poate intra in zona OK.

Preturile in schimb exorbitante pentru ce ofera - un pahar de limonada 8 ron, o prajitura 12 ron, un fel de mancare intre 20 si 45 de ron.

Rezultat 6 persoane... 550 RON... jaf la drumul mare.

Nu e vorba de suma in sine ci de mancarea absolut banala.

Mai bine manaci la autoservirile "impinge tava" de la mare. Macar te alegi cu ceva gustos.

Baieti de la Bolivar... faceti ceva repede ...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera