Restaurant chinezesc Din Fu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am vrut sa mergem de cateva ori in ultima luna la restaurantul chinezesc Din Fu din Vitan, dar de fiecare data era plin. Ultima oara am incercat sa facem rezervare tocmai in ziua de An Nou chinezesc si era, ca de obicei, plin, motiv pentru care am si ajuns la Pekin, de unde n-am plecat tocmai multumiti.

Primul lucru pe care l-am vazut la Din Fu cand ne-am asezat la masa a fost un grup de patru chinezi. O regula nescrisa a restaurantelor chinezesti este ca daca vezi chinezi la mese, mancarea este buna. Si chiar asa a fost.

Am inceput cu niste supe fierbinti, una acra, alta cu zha cai. Supa de porc cu muraturi e preferata noastra dintre supele chinezesti. Am mai mancat la Chinese Garden asa ceva, si aceea ramane inca in top, de buna ce a fost (...de vreo doua ori, se pare ca nu iese de fiecare data la fel).

Din Fu, restaurant chinezesc Din Fu, restaurant chinezesc

Supa cu porc si zha cai - 7 lei;  supa picanta - 7 lei

Nici cea de la Din Fu n-a fost rea, dar a fost altfel. Zha Cai (cu variantele de transliterare cha tsai sau chiar jar choy) este o muratura care vine din zona culinara Sichuan. Nu e o muratura chiar asa cum o intelegem noi, este picanta (inrudita putin cu kimchi-ul coreean) si facuta din ceea ce ar trebui sa fie tulpini de mustar negru.

Am continuat cu prima salata pe care ne-au cazut ochii in meniu, pentru ca nu mai incercaseram niciodata asa ceva: salata de meduze cu crin galben. Dedesubt scria ca in ea se gasesc - evident - meduze, castraveti si ciuperci galbene.

Din Fu, restaurant chinezesc meduze

Salata de meduze cu crin galben si castraveti - 28 de lei

Crinul asta galben redenumit ciuperca ne-a dat de furca. Nici acum nu suntem siguri daca ce am mancat langa meduze au fost niste picioare foarte lungi de ciuperci sau daca au fost cumva muguri de crin tigrat (tiger lily), care sunt un ingredient deloc neobisnuit in bucataria chineza (desi noi nu l-am incercat pana acum). Data viitoare cand mai mergem, intrebam, ca sa ne edificam. Pana atunci, o sa va spunem ca meduza nu aluneca din betisoare, vine in forma de fasii subtiri si nu are gust, e folosita mai degraba pentru textura si consistenta.

Daca tot am inceput cu animale fructe de mare, am continuat pe aceeasi directie cu o "oala" de tofu si crabi, creveti si scoici. Desi fructele de mare nu au vreun gust prea pregnant, sosul in care au fost pregatite le-a complinit, reusind sa puna chiar si branza de soia (prajita) intr-o lumina favorabila.

Din Fu, restaurant chinezesc Din Fu, restaurant chinezesc

Stanga - Fructe de mare (crab, scoici, creveti) in oala, cu branza de soia - 28 de lei; dreapta - Pui cu cinci culori - piept de pui, bambus, ciuperci negre, morcov, ciuperci, ardei gras, 24 de lei

Din Fu, restaurant chinezesc Din Fu, restaurant chinezesc

Stanga - orezul se poate manca cu betisoarele (nu se intampla la toate restaurantele chinezesti asta); dreapta - ceai verde cu lingurita infipta in el si cu - oroare! - pliculete de zahar alaturi.

Am vrut din tot sufletul sa mancam si desert. Am renuntat la ultimele scoici si crabi pentru asta. Din pacate ni s-a spus ca ar fi trebuit sa ne hotaram la inceput, pentru ca aveau atatea comenzi (fac si livrari la domiciliu) incat desertul nostru ar fi fost gata abia intr-o ora.

Ceea ce ne aduce la discutia despre restaurantul chinezesc Din Fu. Daca il vezi de afara, zici ca e parasutat direct din China, peste un magazin alimentar, o crama si o pizzerie (vezi foto). Daca il vezi dinauntru, nu iti mai imaginezi ca esti in China, pentru ca e nou si curat. Il tradeaza doar vreo doua lampadare discrete, cu ciucuri, si un tapet decorativ cu cocori.

Din Fu, restaurant chinezesc Din Fu, restaurant chinezesc

Din fu, Ding fu sau Dingfu? - din misterele transliterarii chinezesti. Avand insa in vedere ca citim pe site ca pe bucatar il cheama Ding...

Din Fu, restaurant chinezesc Din Fu, restaurant chinezesc

Altfel, toate bune la Din Fu. Mancarea buna, preturile pe acelasi nivel al restaurantelor chinezesti, adica in partea superioara a "mediului". Serviciul a inceput bine, apoi, aparent sub presiunea meselor care se umpleau, a devenit cam neglijent. Am cerut nota avand inca pe masa castroanele de supa si farfuriile. Iarasi un element de autenticitate chinezeasca [sic!].

Singurele plangeri au fost lipsa berii Tsing Tao (e chinezeasca dar "de export", lucru care o face baubila) si sinistra ciocolata calda, pe care va conjuram sa nu o cereti, in ruptul capului.

Ambientul, daca il vreti traditional chinezesc, nu-l veti gasi. In boxa se aud coveruri dupa slagare mai vechi si mai noi, la televizorul plat de pe un perete se vede un meci, peste capetele mesenilor.

Concluzia noastra este ca Din Fu este un restaurant cu specific chinezesc care merita pus pe lista si probat. Fie mancati acolo (cu rezervare, altfel o sa aveti, ca noi, surprize), fie acasa, pentru ca fac si livari. Atentie insa, comanda minima este de 100 de lei. Meniul, cu preturi, il gasiti la ei pe site, iar adresa, cu harta, mai jos.





10 comentarii vrei sa comentezi?

Restaurant chinezesc Din Fu
Amaranta
#1 -

***

complinit = ?

Restaurant chinezesc Din Fu
Cristina
#2 -

Comentariu nou

dexonline.ro

Restaurant chinezesc Din Fu
tess
#3 -

Comentariu nou

halal "chinezi" mai sunteti.. supa intotdeauna la sfarsit!.. ca sa umple golurile:)

Restaurant chinezesc Din Fu
Cristina
#4 -

Comentariu nou

Orezul umple golurile, nu supa.

Supa, ca si ceaiul dupa masa, lichidele fierbinti in general, sunt nu pentru "umplut golurile", ci pentru usurarea digestiei (fluidizeaza grasimile).

PS. Chiar si in China supa vine prima la masa.

Restaurant chinezesc Din Fu
Rumburak
#5 -

Comentariu nou

cristinico, te prinzi cam greu... spre deloc. tess a facut o gluma cu umplutul golurilor.
in alta ordine de idei: nu orezul, ci supa umple golurile, orice ai face tu- e o regula inventata de mecanica fluidelor.
iar in china supa se serveste la inceput in unele zone si la sfirsit in altele.

Restaurant chinezesc Din Fu
Cristina
#6 -

Comentariu nou

Vrajitorule, lasa te rog tonul condescendent si diminutivele, ca n-am baut supa din acelasi castron.

Vina probabil imi apartine, in loc de gluma, eu am vazut doua afirmatii gresite. N-am ras deci, ci am raspuns.

Si in acest context, care nu este al mecanicii fluidelor, ci al gastronomiei si obiceiurilor culinare chinezesti, orezul este cel care - ca sa citez acelasi comentariu - "umple golurile". Adica se mananca la sfarsitul mesei, ori pentru a te satura, daca lucrul asta nu s-a intamplat inca (motiv pentru care in restaurantele din China, cel putin in partea de nord est, este cam ignorat de chelneri, pentru ca interesul lor este nu sa te indopi cu orez ieftin, ci sa mananci alte feluri, mai costisitoare), ori pentru a curata palatul cu un gust neutru dupa masa.

Sper ca de data asta s-a prins toata lumea.

Restaurant chinezesc Din Fu
Rumburak
#7 -

Comentariu nou

toata lumea, cu o exceptie... dar iti apreciez perseverenta :)
si-mi place cum bati cu indicatorul in catedra, e 'hot' :))

Restaurant chinezesc Din Fu
ion
#8 -

restaurant

mancarea buna dar cel mai tare este ospatarul marian el ne a adus aici pt ca il cunosteam de la shanghai restaurant de la timpuri noi

Restaurant chinezesc Din Fu
vaida francisc atila
#9 -

din fu sau wokul vrajit

convingerea mea ferma este ca Din Fu este unul din cei mai buni bucatari chinezi din rominia ..
spun asta cu convingerea si experienta traita ..ma rog degustata prin containerele din Europa ( din capatul colentinei fireste ) dar si statele unite si canada ..dar mai ales in wiena ( wok & more de linga Opera din Wiena este poate cel mai bun in care am fost ...)
toata experienta mea ..ma refer aici la carti de bucate chinezesti si cautari de noi si noi restaurante...toata experienta mea zic se reduce la ...cauta bucataria si cunoaste-l pe bucatrarul chinez...! daca nu este momentan ..pleaca ,nu te uita inapoi ..! acolo gateste un europeean si totul se transforma intr-o tocana..condimentata ..!
vreau sa vad bucataria inseamna si cit de curata este si cite si mai cite ...niciodata nu m-a refuzat nimeni cind am spus
- vreau sa-l cunosc pe bucatar..!

la Din Fu recomand

oaie picanta ,salata de castraveti iuti, peste in aburi,crap crizantema in soia inchisa ,pui shanghai ,chiftelute cu susan ,tziao tzi cu mujdei de usturoi sos de soia si otet de orez,porumb prajit,telina cu tofu,spaghete de orez,vermiceli cu legume de sezon,salata fierbinte cu legume de sezon si la sfirsit o supa won ton sau supa de porc iute acrisor ..
ps ceaiul verde se comanda cu ceainicul
ps la aperitiv cereti miraculoasa bautura cu caluti de mare ,sarpe si gingzeng 1 shot + tzingtao
ps desertul in forma europeana nu exista
ps Dl Marian trebuie intrebat de fiecare data : ce recomandati astazi ...?

Restaurant chinezesc Din Fu
stefan
#10 -

servire jalnica

- mancare de o calitate peste medie, dar nu extraordinara (oricum, tine de gusturi);
- preturi medii;
- servire oribila!!!!!
- cele doua ore petrecute acolo au fost impartite asa: 15 min a durat ca ospatarul sa aduca meniurile; dupa 30 de sec s-a intors si zis sa comandam repede ca are masa mare si o sa dureze (am renuntat la maniuri, am comandat ceva cunoscut pt ca efectiv batea din picior), dupa 40-50 min a adus mancarea, 20 min am mancat, 30 min a durat sa ne aduca nota de plata in conditiile n care am stat cu mainile pe sus de parca ne curgea sange din nas (sigur, cu mainile pe sus stateam atunci cand unul dintre cei doi ospatari erau in salonul nostru, lucru care se intampla extrem de rar; efectiv uitau sa vina, erau foarte multe mese pe unde nu au trecut de cand au ajuns clientii si pana am plecat noi, de ajunsesera oamenii sa se duca dupa ospatar sa il ia de gat sa il aduca la masa).
- am cerut un fel de mancare si ne-a adus altul.
- cand am intrebat unde sunt urechile de lemn din puiul cu urechi de lemn, ne-a spus linistita ca nu mai au (cred ca trebuia sa vina sa ne spuna chestia asta inainte si sa ne lase pe noi sa decidem daca mai vrem respectivul fel);
- doua chestii simpatice la final: 1. sarmanii de la masa de unde se ridicase persoana care s-a dus sa il aduca pe ospatar, ajung la momentul la care ospatarul ajunge si la ei iar ei spun ca vor sa comande si au nevoie de meniuri; ospatarul zice: stati putin sa termine cei de alaturi si apoi vi le aduc; se intoarce la masa alaturata si le spune sa se grabeasca pentru ca mai asteapta si altii. ori nu aveau decat 4 meniuri in restaurantul ala, ori ospatarul ala e cele mai cretin ospatar pe care l-am vazut in viata mea; 2. cer doua persoane de la o masa doua pahare, ospatarul se uita in jur, merge la masa alaturata la care stateau clienti, ia doua pahare si le da primilor; bine ca nu au cerut ceva de mancare ca era in stare sa o ia de pe masa alaturata. :))
- groaznic!!! :(

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera