Restaurant: Zece Mese

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
zece mese

Nu le-am numarat, dar sigur sunt mai mult de zece. In salonul nostru erau patru, mai mici sau mai mari, cu servete albe pe masa si flori de camp in vase de lut. Rustic? Asa si asa. Decorul lasa de dorit la restaurantul Zece Mese. Inteleg peretii tipator de portocalii (de fapt, nu-i inteleg, dar e alta poveste), inteleg si picturile de mana a paisprezecea cu peisaje rurale, dar ce cauta intre ele o pictura cu un tigru in jungla? Restaurantul nu e nici rustic, nici elegant, nici "cantina", poate romanesc doar in ideea de improvizatie a decorului.

zece mese zece mese

Meniul
insa e o surpriza placuta. Preparate romanesti, unguresti, secuiesti, ardelenesti, internationale suficiente prin diversitate pentru a avea de unde alege. Din nou un amestec aiuritor de preparate care ba s-ar potrivi intr-un restaurant mai "de fite", ba intr-unul italienesc, ba unul romanesc.

zece mese zece mese

Salata de somon cu portocale (26 lei) sta langa salata secuiasca cu cartofi si sunca (14 lei), salata de pui cu pesto (18 lei) sta langa branza, cas, slanina, jumari. Gasiti aici si clatite secuiesti, carnati Plescoi sau creier macelaresc (12 lei), dar si penne quatro fromaggi sau tagliatele cu somon.

Dintre supe si ciorbe (6-8 lei), am ales ciorba secuiasca de peste si ciorba de varza cu afumatura, desi ne faceau cu ochiul si ciorba de fasole in pita sau gulasul. Ciorba secuiasca de peste nu mai mancaseram (o confundam cu ciorba unguresca de peste, un fel de gulas foarte consistent), e un fel de pasta de peste lasat, cred, la macerat. Buna si interesanta la gust, doar ca un pic cam sarata. Cea de varza a fost de asemenea buna, cu mentiunea ca nu am identificat afumatura.

zece mese zece mese

Pentru felul doi, aveti de ales dintre gulas-uri, tocanite, tigaie picanta, ciolan afumat, pui umplut sau rulou cu prosciutto si mozarella, coaste de porc, muschi cu rozmarin. Preturile sunt medii, 16-30 lei pentru un fel principal. Oferta de peste este de asemenea mare, gasesti crap, pastrav, dorada (cu sos de busuioc), somon, calcan, midii in sos de vin, creveti, cu preturi intre 15 si 35 lei.

Ne-am oprit insa la doua specialitati: pulpa de rata pe varza (30 lei) si ficat de gasca (40 lei). Ficatul de gasca a fost, evident, delicios (orice i-ai face cred ca ramane delicios). La rata avem insa de comentat: desi buna, a fost cam tare, probabil facuta in graba, la foc mare, cu varza separat (ideal e sa fie facute impreuna ca varza sa ia din gustul ratei).

zece mese zece mese

Servirea e clasica, de moda veche, chelneri in costum nici excesiv de amabili dar nici indiferenti. Pentru mancare nu am asteptat prea mult, cu nota a fost insa mai greu. Preturile sunt medii, e un loc fara fite dar nici fara o identitate prea clara.

Concluzia? Se mananca bine. Nu exceptional, n-ai traversa orasul dintr-o parte in alta pentru o ciorba de la Zece Mese, dar e o varianta rezonabila daca esti in zona.




3 comentarii

Restaurant: Zece Mese
Cristi Roman
#1 -

e aiurea sa pui "subiect" aici

sint bucurestean getbeget dar nu stiu unde vine "avram iancu, 32". un sector, un cartier, ceva.....orice?
E pe linga guvern cumva? unde e?

Restaurant: Zece Mese
G Andrei
#2 -

adresa

Nu, e in zona Foisorului de Foc. La intersectia dintre Strada Traian si Pache Protopopescu.

Restaurant: Zece Mese
Dean
#3 -

inadvertente

ciorba secuiasca nu parea comestibila cand am fost, era ora 23 ce-i drept; cea de varza este insa EXCEPTIONALA, ca si cea de fasole in pita - din toate punctele de vedere, cu tot cu afumatura perfect identificata, malgre le metropotam. Decorurile sunt ok in camera a doua (nu si la baie), deosebit insa e modul de servire al ciorbei, intr-un ''dispozitiv'' alambicat incalzit de o lumanare, luat de undeva dintr-un film insolit in care joaca si ''count Dracula'' si Julio Iglesias. Pentru ciorba de varza chiar merita sa traversezi orasul, ea fiind la fel unica si.. revigoranta in peizajul culinar bucurestean precum muschiul de vita in sos de ciocolata de la Casa Latina. Din pacate insa metropotamul avea o zi de ''umoare neagra'', aidoma bucatarului din Casa Myt, ce s-a metamorfozat intr-un fel de moroi al artei culinare, odata cu ciorbele cu perisoare inghetate si din mamut alintat cu numele de vacuta.. Orasul merita deci traversat, intr-un sens ca si in altul. Oricum toate drumurile duc nu la Roma, ci in terminus paradis in urbea prafuita si neprofesionista a lui Bucur.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera