Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cred sincer ca am nimerit la Violeta's intr-un moment prost. Nu se aliniasera bine planetele, karma zburda negativa, cineva furase mancarea. Am mers acolo cu super-asteptari, ne si vedeam intr-un loc cosy si prietenos, mancand dintr-o ciorbica aburinda si rotind niste paste ca la mama sau bunica acasa.

Conceptul restaurantului e extraordinar. Un loc unde se mananca sanatos, unde ingredientele sunt alese cu atentie si combinate cu stil si unde nu se gateste pe banda. Mai exact, sunt cateva feluri de mancare in fiecare zi, putine, carora bucatarul le da atentie si le bibileste pana ies bine, iar noi nu asteptam mult dupa mancare. Frumos, hai sa incercam.

violeta's

Cand am intrat, am avut senzatia ca am nimerit la maternitate sau la intalnirea forumului "super mame", "super bebe" si altele care implica multi copii foarte mici si multe mame vorbarete. Prin multi, inteleg multi, dar asta nu ne va impiedica sa savuram mancarica, nu?

Dupa 10 minute, ne-a bagat cineva in seama. Meniul scris pe o tablita pe perete anunta ca avem de ales intre supa crema de legume cu crutoane cu cimbru (8 lei), supa de pui cu cartofi, bacon si lamaie (9lei), spaghete cu pui, legume si pangratta - crutoane pisate cu alune si cimbru (23 lei) si pilaf cu fructe de mare (37 lei). Cerem doua supe de pui, una de legume... aaa, stati, nu mai e decat de legume? Ok, trei supe creme de legume si trei portii de spaghette.

violeta's

Ne mancam supa crema (intr-adevar, delicioasa, crutoanele cu cimbru, usturoi si ulei de masline faceau totul, plus niste condimente greu de identificat). Nu am mentionat painea, sub forma de chifle, si ele foarte, foarte bune, facute cu branzica sau urda, condimente sau stafide. Calda si aducand putin a cozonac - excelenta!

violeta's

Ar fi trebuit sa urmeze pastele... dar am fost anuntati ca nu mai e decat o portie. Norocosul a mancat-o pe aceea (bune pastele, insa nu iesite din comun), iar noi, restul ne-am uitat lung.

"Vrem pilaf cu fructe de mare atunci". "N-avem, vine raspunsul...". "Ce aveti, ca in meniu doar felurile acestea doua erau si nu le mai aveti...". "Pai facem o placinta cu pui, legume, spanac...". "Minunat, doua portii". Dupa cateva minute ne anunta ca va dura minim jumatate de ora...

Sa recapitulam: din patru feluri de mancare nu aveau trei si al cincilea, care nu era programat pe ziua respectiva, dura mult. Sigur am nimerit intr-o zi proasta, ne-am propus sa revenim in curand sa vedem cum e de fapt. Locul promite multe si speram sa se tina de promisiuni.

In mintea noastra frustrata a aparut imediat o dilema: snitel la Louisenhof sau fondue la Waterloo? Fondue-ul a invins.



12 comentarii

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
Cristi Roman
#1 -

Pacat

L-am vizitat si eu incognito, in urma unei invitatii pe mail. Din respect pentru demersul Violetei si ptr. concept in sine, am preferat inca sa nu public nimic pe PAPABUN
Ideea e intr-adevar extraordinara si de mare necesitate in actualul Bucuresti gastronomic. Insa, o data ce ati relatat voi mi s-a intimplat si mie, iar apoi o alta intimplare complet nefericita cu modalitatea de plata de la final.
Pacat: eu nu ii inteleg pe oamenii care lanseaza ceva, isi lauda produsul, dar nu sint in stare sa-l aduca intr-adevar cel putin la nivelul clamat inainte.

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
Cristina Foarfa
#2 -

Comentariu nou

Mda, si noi speram sa se imbunatateasca. E bine sa mergi incognito, mai ales la inceput, sa-ti faci o impresie corecta.

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
blu
#3 -

ati avut noroc

hahaha voi ati avut noroc eu am nimerit ieri dupa intilnirea mamicilor si am gasit o urma de supa de pui fff scumpa pt ce gust avea si un colt de placinta de iaurt cu nimic spectaculos.
si sa nu mentionez de esspreso scurt care binenteles, ca in marea majoritate a locurilor din bucuresti, este lung. iar tipa care servea draguta dar cred ca tinea locul cuiva pt ca nu prea stia ce vinde.
pe scurt dezamagire totala.

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
Cristina Foarfa
#4 -

Comentariu nou

Nu inteleg. :)) Dupa intalnirea mamicilor aveau supa de pui? In timpul ei nu aveau decat de legume. :))

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
blu
#5 -

Comentariu nou

cred ca am avut noi ghinion in ziua aia.
da mai aveau de pui dar crede-ma nu ai pierdut nimic, mai buna pare in poza supa de legume.
si de asemeni mai aveau o chestie cu un aluat deasupra unui castron ceva cu orez de care cea care servea spunea ca e dulce in sensul de desert desi nu sunt sigura ca chiar asta era.
si mai era niste orez cu lapte si rozmarin/gem de castane. nu parea cine stie ce.

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
adina
#6 -

pro violeta

eu cred ca ati nimerit intr-un moment prost, pentru ca eu maninc acolo de doua ori pe saptamina, cel putin, si sint foarte incintata ca exista un asemenea loc.

mincarea e foarte gustoasa si sanatoasa, dulciurile geniale.
cred ca e cea mai buna varianta pentru oamenii cu bun simt si cu bun gust, care vor sa manince linistiti ceva deosebit si inovator.


Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
anti pro violeta
#7 -

anti pro violeta

adina = violeta

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
Dana
#8 -

Comentariu nou

Despre ce vorbim totusi? Despre un fastfood (colorat si oarecum placut, ce-i drept ca si design interior) cu mese de plastic si 3-4 feluri de mancare plasate la vedere la bar in caserole de cantina.
Pana la 13 astazi meniul zilei nu era postat pe site, asa ca ne-am dus pur si simplu acolo. Ne-a intampinat o domnisoara care s-a uitat suspicios la noi, fara sa se oboseasca sa ne salute (probabil nu paream foarte de incredere). Poate ca nu sunt eu la curent cu conceptul acesta de bar (mi-ar fi util intr-adevar sa aflu ce nisa de piata tinteste si unde se pozitioneaza), dar sincer nu vad nici o chestie spectaculoasa sa ai o vitrina cu mancare pe care s-o denumesti pompos vintage kitchen. Si asta la preturi de restaurant (antricot de vita 25 RON; pai de banii astia mananc la La Cena si la orice restaurant placut si decent si neplasticos/ sau mai pun ceva, ca imi permit vorba manifestului daca imi cumpar haine de firma si lucruri de calitate si ma duc la Chisu la Esperanto).
Ideea era ca astazi sa mancam acolo. Ne-am razgandit si am
ales altceva.

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
Mirela
#9 -

pro violeta

eu cred ca ati nimerit prost.. eu merg, pentru pranz, la violeta"s o data sau de doua ori pe saptamana( pentru ca nu lucrez chiar aproape) si mancarea a fost foarte buna mereu, nu imi aduc aminte sa fi mancat ceva care sa nu mi fi placut niciodata. Este adevarat ca sunt scaune de plastic, pe mine nu ma deranjeaza pentru ca iau mancarea la pachet, in comparatie cu restaurantele pe care le am langa birou(ex bellini/diamon/trattoria/etc) mancarea este mult mai buna. Are gust/nu este plina de grasimi/gasesc si feluri fara carne/salate proaspete!
Nu fac reclama dar nu se compara cu nici unul dintre restaurantele medii, dintre care am amintit mai sus, unde mancarea este cu "delicat" prajeala si legume fade(cred ca ce gasesc mai ieftin)... lor chiar le as face anti reclama.. nu i posibil sa platesti 50 ron pentru pranz si mancarea sa nu fie buna... ciorbe pline de "delikat"si grasime... ciorbe de legume cuburi sau de la plic.... e rusinos

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
Cristi
#10 -

Multa reclama pentru nimic

Daca vrei sa servesti mancare care te asteapta cuminte in caserola(indiferent ca vii seara sau la pranz) la un pret de restaurant de mediu spre high atunci asta e locul.
Senzatia ca participi la ceva deosebit(slow food), e sanatos bla bla - de nepretuit.

Conceptul e interesant dar mai are multe de imbunatatit. Eu nu mai merg acolo.

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
eugen
#11 -

Despre asa zisul ,,bistro violeta`s"

Restaurant: Violeta's Vintage Kitchen - primele impresii
io
#12 -

OAu

Am intrat si eu pe site sa vad despre ce e vorba...Doaamne ce preeetuuuuri, frate pai de banii astia sa ma ierte al de sus da mananc de crap in alte parti!Si nu nu vorbesc de carciumi sau mai stiu eu..NU frate in pub-uri sau chiar si restaurante.pre exemplu:Pastă de fasole cu ceapă verde, cimbru proaspăt(vegan) 120g – 10 ron...pe bunee?Punem un vegan in paranteza ca e cuvant la moda intre snobi si gata putem cere 10 lei pe o fasole???Cand un kil e 9 lei, o legatura de ceapa 1 lei si o casoleta de cimbru 5 lei...Si din cantitatile scrise mai sus mananc o saptamana...Ca idee nu ca as manca fasole o saptamana..Supă cremă de cartofi cu ciuperci, tarhon și smîntînă (lacto-vegetarian) 350g – 15 ron..asta la fel..Cred ca daca ma apuc sa fac acasa cu maxim 10 lei fac o oala intreaga. E vorba aici ca sunt alimente care in piata au preturi relativ mici, daca umbli putin, iar ei care le iau direct de la producator Le iau mai ieftin de doua ori.Asta e problema mea.Daca e cineva care stie cat de cat sa ia retetele la bani marunti..o sa realizeze ca nu merita banii astia nici intr-un secol.Mai bine mergi in alta parte unde cu aceeiasi bani mananci de ex felul principal.In fine, eu una nu as merge aici.Mi se pare un loc pentru oameni cu impresii...sau pentru mame care simt nevoia de turma..din cate am vazut mai sus, cu intalnirea mamelor. Nu suport genul asta de oameni si de obicei iti dai seama de un local si dupa clientela.IAr eu una nu vreau sa ma simt ca intr-un film din anii 50 pe preturi de anii 2050..

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera