Restaurant: Vama Veche km 0

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Un restaurant care se lauda cu "Cantitati mitocanesti la preturi muncitoresti" ar trebui sa fie pe placul multor filosofi (care, dupa cum sa stie, functioneaza prin stomac si mai sunt si saraci pe deasupra). Ceea ce ne atrage insa la restaurantul Vama Veche nu sunt nici portiile, nici preturile, ci ambientul si terasa.

vama veche

Desi pe strada caldura face asfaltul sa se rasuceasca precum o felie de sorici, pe terasa, sub umbrar si vita de vie e mai racoare. Iar cand vine si limonada, incepi sa traiesti.

Prin meniu nu prea am vazut preturi muncitoresti, dar preparate variate si cu promisiuni gustoase (pui in lipie 15 lei, le fel si clatitele cu ciuperci si pui, snitele gigant tot 15, mancaruri gatite 12 lei, vita in jur de 25, portocala umpluta cu ton 12 lei).

Neavand chef de sprit de vara cu cadere laterala in triplu axel pe ficat, pe asemenea calduri am ignorat fripturile gigant si ne-am indreptat spre ceva usor si repede, cum ar fi salatele. Usoare au fost, repede mai putin.

Intrebandu-ne cum o mai arata pe dinauntru, am dat o tura de orizont in cautarea toaletei, care nu inceteaza sa ne surprinda. Dupa ce te ameteste tirbusonul scarilor de casa veche, te trezesti in fata unei usi cu un pantof de dama atarnat deasupra, precum sabia lui Damocles. Intri si ... crezi ca ai gresit totusi adresa. Mai bagi o data, nedumerit, capul si intorcand gatul, ca bufnita, constati intr-un hohot de ras ca esti totusi acolo unde si regele se duce singur.

vama veche

Cu toate ca si aerul boem putin retro de sus, din pub, ne e pe plac, va recomandam totusi terasa din gradina, atentionandu-va ca dupa ora 23 se poate sa fiti apostrofati de o voce din vecini daca aveti sonorul prea tare.

Cand ni s-au servit salatele (cam greu pentru 2 produse care nu necesita nici un fel de gatire), ne-am intrebat pentru ce am primit si cutite. Raspunsul a venit odata cu prima furculita pe care o tot ridicai si nu se mai termina :-)

vama veche

Am incheiat glorios pranzul la Vama Veche km 0 (care aminteste de Vama doar prin plasa de peste de la intrare) cu un profiterol intr-adevar colosal (10 lei).

vama veche

Restaurantul se afla in zona Gradina Icoanei, pe strada Cristofor Columb, 13.

Mai multe poze in galerie.




11 comentarii

Restaurant: Vama Veche km 0
silviu
#1 -

Comentariu nou

pe cand aveam io vreo 16 ani acolo era un bar foarte misto decorat. daca nu ma insel la etaj era.

Restaurant: Vama Veche km 0
dragos
#2 -

...

barul de sus nu mai este, l-au transformat in restaurant

Restaurant: Vama Veche km 0
Raluca
#3 -

Dezamagire

Vama Veche - un bar pentru vremea de liceu, apoi de facultate si acum pentru masa de pranz cu colegii de serviciu.
Dar ce sa vezi, surpriza?! Romanul tot roman...De ceva timp si Vama Veche, restaurant km 0, ofera clientilor happy hours, pentru cei care manaca la pranz, ca mai toate restaurantele din zona. Si bine au facut: mancare buna, atmosfera impecabila...dar chelnerii, tot chelneri, incearca sa faca o spaga, ca doar cum altfel si cu un tupeu fantastic, incerca sa evite a-ti da bonul, ca poate nu se prinde clientul ca i se cere tariful intreg, fara reducerea de 10%. Incearca un chelner, apoi un altul, dar in cele din urma ce sa mai faca, cand il intrebi daca nu este perioada happy hours iti spune imediat ca-ti aduce si bonul. Evident cu suma redusa. Poate 10% sa nu insemne mereu o suma imensa si mai ales daca manaci cu colegii se imparte la toti reducerea, dar pleci cu un sentiment ca ai fost furat, sau macar au incercat sa te fure.
In rest, toate bune, ca la noi!


Restaurant: Vama Veche km 0
Miha
#4 -

chelneri

Sunt clienta restaurantului de cativa ani si am revenit aici pentru atmosfera, pentru ca bucataria este la inaltime, desi nu foarte ieftina. Dar odata ce am comandat si am si revenit, inseamna ca am acceptat preturile, deci nu voi comenta acest aspect.
Ceea ce lasa de dorit in acest restaurant si din cate observ, nu sunt singura nemultuminta, este calitatea chelnerilor. Stiu ca este un defect general pentru restaurantele din Bucuresti. Foarte rar am intalnit chelneri cu adevarat profesionisti, dar duduia blonda care servea seara trecuta la Vama Veche a intrecut orice masura. Trecem peste faptul ca a durat mai bine de o ora sa ne serveasca, nici faptul ca trebuie sa ceri oliviera la zece minute dupa ce ti s-a adus mancare nu mi se mai pare important... sau faptul ca ne raspundea cu spatele, ca nu intelegeam nimic din ceea ce vorbea... Doar pentru asta te duci intr-un restaurant si nu in oricare, in unul care se respecta, situat in centrul Bucurestiului, nu? Cand pasesti pragul restaurantului esti deja pregatit sa suporti grosolania chelnerilor si cu cat sunt mai grosolani, cu atat lasi un bacsis mai mare, ca sa ii stimulezi. Prin urmare, nemultumiti fiind de calitatea serviciilor si nezarind nici un caiet de reclamatii/sugestii prin preajma, i-am lasat un biletel politicos in nota de plata... Reactia? Si-a pus poalele in cap la propriu, urland ca la mahala in usa restaurantului. Imi pare rau ca nu stiu cum o cheama, i-as sugera, la fel de politicos, niste cursuri de comunicare si o lectura a codului bunelor maniere. Meseria de chelner implica lucrul cu oamenii si prunele in gura nu imbunatatesc serviciile. In plus, in calitate de client, nu ma intereseaza daca are 2,3 sau 10 mese in sarcina. Treaba lor cum se organizeaza. Eu vin, platesc pentru serviciul respectiv si am pretentia sa fiu servita la nivelul pretului. Fiecare dintre noi are probleme la munca, dar asta nu inseamna ca ne razbunam pe clienti. Cand nu iti place o meserie, nu o fa. Alege alta.. sunt multe in nomenclator.. Sau e bun bacsisul?

Restaurant: Vama Veche km 0
Florin
#5 -

terasa

Terasa aia are pe alocuri 2 m latime. Am stat la o masa cu spatele la un zid, in fata mea alt zid si trebuia sa am grija sa-mi trag scaunul cand treceau chelnerii prin spatele meu. E o problema a restaurantelor romanesti ca incearca sa inghesuie cat mai multi clienti; in alte tari restaurantele sunt spatioase, se asigura distante generoase. De cate ori nu ati stat practic lipit de masa vecinului?

Restaurant: Vama Veche km 0
valibodea
#6 -

IMPERTINENTA SI NESIMTIRE

asteptarile mari, motivate probabil de nostalgia Vamii Vechi de la mare s-au risipit lovite ca un par de NESIMTIREA tipica orasului (de', sunt "din provincie", cum se zice pe acolo):
1. un chelner nespalat si duhnind a transpiratie se lupta sa ma convinga ca ce mi-a adus el la masa este Jack Daniel's, desi avea gust de Trantici (mai tineti minte amestecul de alcool dublu rafinat cu zahar ars?!). Nesimtirea a continuat si desi i l-am dat inapoi, prevazator fiind cu ficatul meu, omul mi l-a trecut, evident, in nota de plata.
2. mancarea nu a fost rea, desi coastele de porc erau microscopice comparativ cu pretul (30 lei) si foarte grase. Sosul in schimb genial si il iert, desi il simt si acum, a doua zi. In schimb un prieten mi-a spus ca s-a gandit toata noaptea, pe buda stand, la puiul in lipie, ce parea bun cand il manca
3. CULMEA NESIMTIRII SI A IMPERTINENTEI a atins-o acelasi chelner nespalat care s-a intors cu restul, sa ni-l dea inapoi, pentru ca el se simte jignit sa primeasca bacsis mai mic de 10%. Cu alte cuvinte, boilor, bacsisul vostru e cam mic, mai vreau? Pentru ce?!?! Pentru ce sa imi spuna mie un analfabet nespalat cum sa ii apreciez eu munca lui?! INCREDIBIL!!!

As fi trecut peste aerul cam prafuit, mancarea cam scumpa pentru dimensiunea portiei (ma refer aici doar la coastele de porc, caci restul pareau OK), peste dubiile ce mi le ridca igiena din bucatarie (nu am vazut-o, insa poti sa ti-o inchipuidupa restul detaliilor), insa impertinenta nespalatului m-a revoltat.
Cert este ca eu personal nu o sa mai calc niciodata pe acolo si o sa avertizez toti cunoscutii. Pacat ca se asociaza cu un nume care trezeste nostalgii multora.
Ca o concluzie, per ansamblu, nota 3. Ar fi fost un 6 cu oarece indulgenta daca nu era nespalatul ala de

Restaurant: Vama Veche km 0
Claymoor
#7 -

Comentariu nou

Am fost de 4 ori, prima oara ne-au placut si mincarea, si ambianta, si baia, si chelnerii; a 2-a, a 3-a si a 4-a oara nu ne-a mai placut nimic. Ultima data am fost atentionati de chelner ("de la obraz", cum s-ar spune) ca am lasat un bacsis prea mic, dupa care ne-a trintit un pomelnic de procente pe care le datoreaza bucatarului, femeii de serviciu, nu mai stiu cui. Am comandat muschiulet de vita in sos de mango cu cafea, am primit cotlet de porc cu cartofi prajiti; normal, nu si-au cerut scuze, cu toate ca, neavind de gind sa protestez, am anuntat ca nu nu e nici o problema etc. I-am rugat la un moment dat sa deschida un geam, fiindca era un fum de-l taiai cu cutitul, nu s-a putut (am vrut sa-l deschidem noi, dar fereastra nu avea miner). De la baie lipseau hirtia igienica, sapunul, prosoapele. Am spus si treaba asta (pt. ca voiam sa ma spal pe miini, nu de altceva), iar nu s-a intimplat nimic. Tot personalul extraordinar de plictisit, cu nuante, pe alocuri, de enervare: daca intrebai ceva legat de meniu, urmau ochi dati peste cap, cuvinte abia bolborosite sau in doi peri. Treaba cu bacsisul, insa, a pus capac, m-am decis sa nu mai calc.

Restaurant: Vama Veche km 0
cristian
#8 -

Restaurant cu parfum de femeie !!

Daca ati intrat din greseala in Restaurantul Vama veche, iesiti de urgenta afara ca ramaneti fara haine ori fara portofel,asta la prima strigare pana vine ospatarul. Atentie nu aveti nici o seansa sa mai intrati in restaurant dupa ora 22:00 chiar daca se inchide la ora 24:00,sunteti refuzati ca se face dezinsectie pentru gandaci.Terasa intunecata de la un cap la altul este plina de gandaci negrii care se suie pe picior si pe masa.Daca ai noroc sa vina un ospatar sau o fetiscana venind cu viteza melcului iti aduce meniul,intreband-o cateceva despre meniu habarnuare.Serviciile sunt foarte proaste in acest restaurant,ospatarii sunt foarte plictisiti,aroganti si nestiuitori. Oare ma intreb acesti oameni sunt platiti sau fac benevol?.Seful lor un chelios cu ochelari care vine la o reclamatie dupa o ora,se scuza ca acestia sunt oamenii si unii dintre ei sunt necalificati.Daca vrei sa platesti cu cardul trebuie sa spui din nainte altfel risti sa ramai sechestrat sau sa te duci la bancomat,deoarece nu-ti mai primeste cardul. ***MITOCANIE***Noroc ca preparatele sunt destul de bune si portiile mari .Oare au gandaci si in bucatarie???Preturile la unele preparate sunt foate exagerate pe timp de griza.Clienti sunt?? ca noi nu am vazut mai pe nimeni.Am inteles ca patronul este o femeie trecuta de prima tinerete si foarte misterioasa,oare nu vede ce se intampla??sau nu se pricepe!! PACAT era un restaurant bun.

Restaurant: Vama Veche km 0
cosmin
#9 -

este ok

locul mi se pare foarte ok, il frecventez de cativa ani si singurele diferente care le observ sunt ospatarii care s-au mai schimbat in rest a ramas neschimbat, bucataria se ridica la un nivel inalt luand in calcul preturile sa zicem acceptabile, dar si portiile sunt mari,in legatura cu anunturile alaturate, cred ca se exagereaza, daca stay afara noaptea este posibil sa te bazaie vreo musculita sau vre-un tantar,este normal, mai avem si figuranti prin orasul asta, nu trebuie sa ne panicam, iar cu portofelul este ceva destul de des intalnit in tara asta , nu numai in acest local. am intrat intr-o seara la ora 11.15 si nu am fost refuzat, posibil va ia dupa fata, aici se mai fac discriminari... :P

Restaurant: Vama Veche km 0
mihai ion
#10 -

Tepe repetate

In restaurantul Vama Veche din Bucuresti
,tepele sunt pregatite si promovate de administratorul localului Dogaru Carmen nu de azi. Atentie!V-ati ancajat ca bucatar,ospstar,barman,riscati sa nu va luati bani,sa munciti pe gratis adica sclavie,fara contract de munca,asg. medicala etc.Foarte multi care au muncit in aceasta firma au sfarsit a fi dati afara.Teapa din restaurantul Vama Veche(Dogaru Carmen)are mana lunga si asupra brumei de clientii care mai vin la o ciorba nestiind ca se afla pe un teren minat Preturile foarte mari care se practica,mancarea proasta si servici mizerabile aruncate in sictir,decizi sa nu mai intri acolo.Aceasta teapa contina sa promoveze un restaurant mort,fara perspectiva cu doua cucoane pe post de bucatar,fara experienta lucrand in trecut in alte domeni(optica,vatman pe tramvaiele din Iasi).La o vanzare de 3-400ron pe zi restaurantul nu exista.Recomandarea mea este sa evitati acest local (agajat sau client),toxic si mizerabil daca vreti sa nu fiti trasi in teapa de doamna teapa.Teapa usoara la mancare si la Portofel!!!!

Restaurant: Vama Veche km 0
vali
#11 -

Comentariu nou

Deci, am mers azi aici la initiativa unui coleg, 15 lei felul 1,2 si desert. Ok, primul fel ciorba de pui, delicioasa chiar foarte buna, felul 2 tochitura o portie destul de mica(probabil sau gandit ca ne-am saturat de la primul fel) gustoasa totusi iar desert o clatita adica amarata care era plina de zahar pudra si cam fara dulceata. a venit si nota de plata meniul zilei 16.5 lei cum s-a intamplat asta nu imi dau seama, afara scrie mare 15 lei inauntru 16.5 lei. In rest mancare buna si atmosfera placuta.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera