Restaurant: Valea Regilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cand am auzit ca s-a deschis un restaurant cu specific egiptean in Bucuresti am zis yummi. Nu ca as fi stiut exact deliciile bucatariei egiptene, dar perspectiva unei mese aromate si exotice suna foarte bine.

Apoi, a urmat search-ul pe Google. Ful muddamas, Koushari, si poate o basboussa sau un umm ali la desert. Urma sa descopar la singurul restaurant egiptean din Bucuresti, Valea Regilor, nu? Nu, dar sa lasam povestea sa curga...

Restaurant Valea Regilor

Secventa 1 - cautarea

Prima data am fost la cafenea sa intrebam unde exact se mananca. Cand am auzit ca nu acolo, in cafenea, (decor prafuit, scorojit, atmosfera ciudata) am zis yeeey, sigur e un cadru dragut. Restaurantul este tot in Vilacrosse, la etaj, exact langa Pekin, bomba chinezeasca al carei singur avantaj e ca e deschis noaptea. In dreapta Pekin, in stanga Valea Regilor.

Usa... inchisa. Batem. Ramane inchisa. Mai incercam, poate nu stim s-o deschidem. Ramane inchisa. Ne intoarcem la cafenea: "parca ati zis ca e deschis". "Aaa, era incuiat? Il sun pe colegul sa va deschida, ca e acolo".

Ne intoarcem. Usa deschisa. Inauntru nimeni. Camera se apropie, cauta prin fiecare cotlon, se invarte, striga, bate la usa de la bucatarie. Nici o voce straina de cea a metropotamului nu tulbura linistea.

Restaurant Valea Regilor

Secventa 2 - asteptarea & contemplarea

Stam. Stam. Stam. Ne plictisim de scotocit prin restaurant, desi puteam sa plecam linistiti cu toate mesele, scaunele si decoratiunile.

Asteptarea ne lasa timp sa contemplam interiorul. Curatel, nou, kitsch (ma rog, tema e Egipt, cum ai putea evita kitsch-ul in decoratiuni? Doar n-o sa aduci o mumie autentica... desi, nu suntem convinsi ca nu era una ascunsa undeva), culori calde, miros frumos de la florile uscate de pe mese, neimpresionant, dar decent.

Si totusi... stam de 10-15 minute si nu e nimeni.

Restaurant Valea Regilor


Secventa 3 - domnul bun la toate

Se aude o usa. Zoom. Era de la baie. Un domn imbracat normal (nu chelner, nu bucatar) iese si-si cere scuze ca statuse la baie. Time loop: acum, dupa experienta egipteana, ne gandim ca poate il durea burta, ceea ce nu ne dorim si noua. Dar e plauzibil.

Ne aduce intr-un final meniurile, ne hotaram, cursul normal al unei iesiri la restaurant. Facem abstractie de sentimentul straniu pe care il aveam si de domnul si mai straniu care vorbea cu seful la telefon, parea din filmele lui Lynch, pleca, venea si nu auzea bine. Comanda? 3 ceaiuri (veti intelege de ce insistam pe ele) si mancare.

Asteptarea continua. Dupa vreo 20 de minute, batem din nou la usa bucatariei. "Nu va suparati, se poate macar ceaiul?" Chelnerul-bucatar robotea de zor, il auzeam, era acelasi, pentru economie de personal probabil. "Se poate, sa-l sun pe colegul sa-l aduca". Err.. ce?

Apropos de bucatarie: era curatica dar domnul nostru gatea in hainele de strada, fara manusi, boneta sau ceva de genul. Asta am vazut a doua oara cand l-am rugat sa se grabeasca cu lipiile. Prima data am auzit doar o voce depasita de situatie. Atatia clienti in acelasi timp! Noi trei adica.

Restaurant Valea Regilor

Secventa 4 - Mancarea

Ne-am luat asa: chiftelute cu fistic, salata de branza, humus, tigaie Valea Regilor, orez cu carne si mancare de bame. Ar fi fost si porumbel in meniu, dar hai sa zicem ca ne invingeam mila ancestrala pentru el si-i curmam zborul, n-avea pret, era in meniu doar de forma. Preturile nu sunt mari, asta mai lipsea! Aperitivele sunt 7-10 lei, un fel principal e 10-20 lei, un ceai e 5 lei.

Restaurant Valea Regilor

N-am zis nimic ca au venit toate in acelasi timp. Mai putin ceaiul. Mancarea e putin spus mediocra. Prin salata de branza voi ce intelegeti? Noi am fi zis ca sunt mai multe tipuri de branza, poate unele prajite, poate altele cu mirodenii exotice, poate cu un sos nemaivazut in bucataria europeana. Gresit. Salata de branza insemna cateva felii de rosii cu cateva bucatai de branza de oaie prea sarata.

Restaurant Valea Regilor

Chiftelutele cu fistic au mai salvat ceva, erau chiar bune. Humusul n-avea nici un gust si, in mod cert, nu era facut acolo decat pe principiul: apa calda peste humus instant (era prea mult sa cerem sa piseze naut fiert).

Restaurant Valea Regilor

Mancarea de bame era o fiertura acra in care pluteau cateva bame, acceptabila dar am mancat bame si mai bune, orezul cu carne, stafide si fistic era in schimb rezonabil.

Restaurant Valea Regilor


Tigaia Valea Regilor (16 lei), specialitatea casei sa inteleg, consta intr-un os de vita cu ceva carne pe el si niste cartofi cu prea mult sos de rosii si prea putin,a dica deloc, "altceva". Nu avea nici un fel de condiment care te-ar fi putut face sa tresari sau care sa individualizeze gustul. Poate domnul nostru multifunctional n-avusese timp sa puna.

Restaurant Valea Regilor

Ceaiul? Ceaiul n-a venit deloc... colegul probabil se pierduse pe drum, cu camila cu tot.

Secventa 5 - Nota

O cerem. Era gata facuta, de parca chelnerul-bucatar-baiat bun la toate care tot disparea din restaurant citise pe fetele noastre ca nu, nu vrem desert si nu mai vrem nici ceaiurile, multumim.

Ne lasa nota pe masa, ne zice sa scadem ceaiurile inexistente si pleaca... Intre timp mai trecuse pe acolo un alt domn imbracat de strada, tot din staff-ul "restaurantului" si vorbisera putin. Putin cam tare, adica.

Concluzii

Serviciul - inexistent
Mancarea - speram sincer ca egiptenii mananca lucruri mai bune
Decor - merge (adica Walk... like an egyptian)
Curatenia - speram la fel de sincer ca domnul s-a spalat pe maini inainte sa se apuce de gatit.
Preturi - mici, dar totusi....
Atmosfera: zona crepusculara, varianta cu Ra

Ideea de restaurant egiptean nu e proasta, ar avea ceva potential, daca:

a. ar angaja oameni
b. ar angaja un bucatar
c. ar avea retete interesante
d. locul nu ar mai da un sentiment freaky
e. bucatarul si-ar pune manusi, boneta si costum alb
f. personalul n-ar veni si-ar pleca si nu s-ar certa intre ei de fata cu clientii, fie ei si doar trei

Pana atunci... mai bine incercati la alte restaurante din pasaj, chiar si la Pekin.

Restaurant Valea Regilor

Calea Victoriei

nr. 16-20 sector 3

Pasaj Villacrosse - la etaj





5 comentarii

Restaurant: Valea Regilor
Cristi Roman
#1 -

In zona aia...normal

Am mai zis de Pasajul Villacrosse ca e un jaf si doar tinerii asa-zisi "open-minded" si intelectualii neumblati prin lume apreciaza zona aia.
E un jaf care trebuie inchis, spalat, curatat, modificat, etc, etc, etc.
O rusine, ca tot centrul Bucurestiului.

Restaurant: Valea Regilor
XENON
#2 -

Comentariu nou

merg la valea regilor (cafeneaua) de exact 7ani. am ajuns acolo prima data cu un prieten arab al unui alt prieten de-al meu. pe vremea aia locul era frecventat doar de arabi. de aceea narghileaua era delicioasa, si de fapt, nici nu cred ca mai exista un alt local in care sa se serveasca narghilea atunci.

Restaurant: Valea Regilor
XENON
#3 -

Comentariu nou

de-a lungul timpului "localul" a castigat notorietate, a devenit f. comercial. la un moment dat ajunsesera sa schimbe chelnerii si o data pe luna, iar scaunele noi au fost aduse fiindca cele vechi se rupeau cu clientii. preturile sunt acum ok, dar pe vremea cand s-au tiparit meniurile actuale, acum vreo 3 ani, va asigur ca erau destul de piperate.

Restaurant: Valea Regilor
XENON
#4 -

Comentariu nou

. in momentul de fata tot farmecul localului s-a pierdut. narghileaua e JALNICA, ceaiurile niste fierturi mizerabile, cocktailurile apa chioara iar cafeaua la nisip care candva era delicioasa si preparat traditional in nisip fierbinte a ajuns in prezent un simplu espresso cu mult zatz pe fundul cestii. locul e ORIBIL. a, era sa uit: atentie vara la mesele de afara la

Restaurant: Valea Regilor
XENON
#5 -

Comentariu nou

gainatzul de porumbel. prieteni stiu de ce...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera