Restaurant: Upstairs

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Upstairs s-a inchis si in locul lui s-a deschis Yucca Piano Bar & Restaurant

Upstairs are o locatie cel putin ciudata - intr-o cladire de birouri (de fapt unde mai e si o sala de sport sau un centru medical), vis-a-vis de Mall Vitan. Dupa ce treci un pic confuz de zidul plin de firme luminoase, urci, evident, niste scari si ajungi in Upstairs.

upstairs

Aici peisajul se schimba. Dupa o incapere ce serveste drept cafenea, elegant aranjata, urmeaza restaurantul. E elegant, nimic de zis, dar parca spatiul prea mare te duce cu gandul la nunti.

Decorul e clasic, elegant, cu tablouri pe perete (depinde de gust, pe mine nu ma impresioneaza peisajele sau florile), lemn, servete albe si cateva paravane care fie mascheaza, fie formeaza mici separeuri, sa nu mai ai impresia de spatiu prea mare.

upstairs

De efect sunt ferestrele mari, cat tot peretele aproape, care te lasa sa vezi Bucurestiul noaptea. Pacat ca peisajul, constituit din mall, nu e prea ofertant.

Serviciul e excelent. Atenti la cele mai mici detalii, chelnerii chiar stiu despre ce vorbesc, ce sa-ti recomande sau ce sa-ti aduca.

upstairs

Cu meniul, am avut o mica dilema. Era sumar si nu semana cu ce auzisem despre ei. Chelnerul s-a scuzat spunand ca restaurantul trece prin niste schimbari si ca mai bine ii spunem exact ce vrem. Asta ar fi un minus, dar a compensat in curand prin mancare.

upstairs

Pana la urma, metropotamii s-au decis: rata in sos de piersici (40 lei), ratatouille (7 lei), salata de rucola cu parmezan (21 lei), pui cu Roquefort si sos Madera (22 lei), cartofi cu rozmarin (7 lei) si clatite (15 lei).

upstairs

Intrebarea cum vreti rata? a venit ca o gura de aer proaspat. La majoritatea restaurantelor nu ma intreaba cum vreau vita (si, daca spun cum o vreau, de multe ori tot talpa de pantofi e), dar sa intrebe de rata. Oscilam intre violette si mediu, pana la urma am zis mediu. La tigaie sau la gratar?

upstairs

Au venit apoi tacamurile pentru rata, painea pusa frumos pe cate o farfurie in dreptul fiecaruia dintre noi. A durat un pic mai mult mancarea, chelnerul scuzandu-se ca totul este proaspat, nimic nu e semi-preparat si de aceea timpul de asteptare e mai mare.

Am mancat excelent. Serios. Cand au venit chelnerii cu farfuriile acoperite de capace si le-au scos in fata noastra cu efect ne simteam ca la spectacol.

Rata era facuta exact cum trebuie, moale si gustoasa, iar sosul de piersici era excelent. Ratatouille-ul era cu legume proaspete si condimente bine dozate (am simtit si ghimbir, dar nu-mi dau seama exact daca era de la legume sau de la sosul de la rata).

upstairs

Salata avea parmezan, nu gluma, si chiar unul bun iar Roquefort-ul mergea excelent cu puiul si cu sosul Madera. Pana si cartofii erau facuti ca la carte, fara sa fie grasi, dar cu o crusta crocanta deasupra.

Am frunzarit un pic si meniul de pe site (v-am spus ca acolo era o problema cu asta) si e plin de promisiuni: supa de ciuperci cu ulei de trufe (12 lei), Risotto cu dovleac si mar, migdale si ghimbir (25 lei), file de somon norvegian cu spanac, cartofi crocanti , spuma de sfecla si sos de unt cu chive (35), cotlete de berbecut cu salata de ardei copt, spuma de spanac si sos dulce condimentat (39 lei) si alte bunatati demne de incercat.

Preturile sunt peste medie (desi bauturile sunt chiar ieftine - 5 lei soft drink, 12 lei fresh de portocale, 6 lei Ursus, 8 lei Peroni), dar parerea noastra e ca Upstairs merita oricand o vizita.

Upstairs
Branduselor 2-4 (in fata Mall Vitan)
Telefon: 021 528 19 02, 0788 521 152




5 comentarii

Restaurant: Upstairs
Mihai
#1 -

Comentariu nou

of.. trebuie sa fie epuizant sa testati atatea restaurante. i pitty you! =))

Restaurant: Upstairs
Cristi
#2 -

ma bucur

Ma bucur din suflet ca Upstairs a ramas la fel de bun. Am si zis la mine ca e de departe cel mai bun restaurant necunoscut din Bucuresti - si unul dintre cele mai bune din tot Bucurestiul.

Restaurant: Upstairs
Cristina Foarfa
#3 -

Comentariu nou

@mihai sa stii ca uneori nu e asa fun cum pare, mai ales cand nu ai timp sau se ia cineva de tine ca faci poze. :)

@Cristi Da, e un restaurant foarte bun, atat ca mancare, cat si ca servire. O sa mai merg acolo, sper ca pana atunci sa aiba meniurile facute ca lumea. :)

Restaurant: Upstairs
jonjon
#4 -

Comentariu nou

Nu stiu cat de bun a fost Upstairs pentru ca nu am apucat sa-l vizitez. Cand aveam eu timp, ei aveau evenimente si probabil invers. Cert este ca la mai putin de 3 saptamani dupa ce ati fost voi acolo este alt restaurant care se cheama Yucca. Daca lucrurile mergeau bine la Upstairs, de ce Yucca? Mi-a placut teribil comentariu privind peisajele si florile care nu va plac drept decoratiuni interioare! Mai ramane o alternativa, probabil nudurile! Ce parere aveti?

Restaurant: Upstairs
marian
#5 -

Comentariu nou

@jonjon
Fostul restaurant upstairs se numeste acum yucca piano bar & restaurant. Acolo lucrurile merg in continuare extrem de bine, din ce am inteles eu e doar o schimbare de management, vestea buna e ca bucatarii au ramas aceiasi. E unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti, si va rog sa ma credeti pe cuvint, caci merg prin multe locatii de acest gen. Deja am inceput sa parcurg noul meniu, care e fabulos, si nu ma las pina nu incerc toate aceste "opere ale artei gastronomice" pe care le furnizeaza acest restaurant.
@ cristi
va pot spune ca locul unu pe care se gaseste acest restaurant in clasamentul dvs. este deocamdata intangibil pentru alte restaurante.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera