Restaurant: The Left Hand

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
The Left Hand este genul de restaurant pentru care ocolesti mult sau intarzii in drumul spre casa pentru ca stii ca acolo poti sa mananci ceva special, sau poti sa te simti special. Ar putea fi un restaurant de fite in comparatie cu altele, dar preturile sunt destul de decente pentru ca oricine sa-si permite o iesire de stanga.

The Left Hand

La The Left Hand ajungi dupa o plimbare scurta prin Cotroceni, de la Eroilor mergi pe Strada Sf. Elefterie, la stanga pe Mihai Obodenaru si apoi la dreapta pe colt pe Panait Iatropol. Restaurantul se afla intr-o casa cu fatada alba, care se integreaza perfect in mediu, nefiind foarte deosebita de celalalte case de pe strada.

Inauntru mai multe saloane micute unite de acelasi design simplist si alb isi asteapta mesenii. Totul este curat si simplu, iar din difuzoare se aude o combinatie de muzica ambientala si muzica indiana. Nici macar tablourile nu sunt tablouri propriu-zise, ci rame goale cu cateva elemente aruncate in ele. Chelnerii iti zambesc si asteapta cu meniul deschis in fata ta ca sa-l preiei in manute.

The Left Hand

The Left Hand

Daca ar fi sa reprosez ceva este tocmai ca locul pare destul de sobru si atmosfera nu este tocmai intima. Intr-o camera alba cu mobila alba... te gandesti: "La naiba, sper ca nu murdaresc nimic!" Nu e genul de loc unde sa mergi cu prietenii, decat daca sunt genul de prieteni pe care nu-i inghiti dar vrei sa-i impresionezi.

Meniul este unul de inclinatie mediteraneana. Vei da de multe feluri de mancare ce suna foaaarte bine. Un exemplu simplu, de la sectiunea de aperitive calde: branza camembert pane cu gem de afine (23 de lei). Vecinii sai de meniu sunt vinetele la cuptor cu mozarella si parmezan (18 lei), crevetii roz la gratar pe pat de cartofi pai (20 de lei) si buretii negri cu sos de vin, usturoi si verdeata (15 lei).

O buna parte din salate vin cu adaosuri de fructe de mare:
- salata de pui cu ansoa (20 de lei),
- salata verde cu somon afumat si sos de hrean (16 lei)
- salata de ton cu ansoa, fasole si ceapa (15 lei)


The Left Hand

La categoria feluri principale, preturile cresc dar si saliva se revarsa:

- cotlete de berbecut cu orez indian, ceapa la gratar si sos de menta (28 de lei)
-
pui in sos curry cu orez indian (26 de lei)
- escalop de porc in sos alb cu ciuperci, masline si varza de bruxelles (28 de lei)
- file de ton rosu cu mamaliguta la gratar (40 de lei)
- file de salau cu sos de spanac (30 de lei)
- midii in sos marinaresc cu rosii, usturoi si vin alb (25 de lei)


Iar dupa atatea bunataturi, daca mai e loc poti sa-ti iei o portie de tort de lamaie (16 lei), cirese in sos ciocolata cu inghetata (14 lei) sau tarta de mere cu migdale si inghetata de vanilie (14 lei) la desert.

Cu un meniu atat de apetisant (chiar daca nu foarte bogat), nu cred ca trebuie sa fac cine stie ce pledoarie pentru The Left Hand. Cert este ca e un loc diferit, unde nu vei da de meseni galagiosi sau de muzica vremii. Poti sa-ti savurezi mancarea intr-o atmosfera usor scortoasa dar primitoare.

The Left Hand
Str. Dr. Panait Iatropol nr 4
0727 277 300


Galerie foto




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera