Restaurant: The Harbour

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

The Harbour, restaurantul cu specific marinaresc si mancare delicioasa din Piata Amzei (cronica din 2014)

Ahoy ye mateys! Am gasit oaza perfecta unde sa te retragi dupa ce te-ai uitat la Piratii din Caraibe (toate trei partile). Intr-un petic de restaurant numit The Harbour, localizat in Marea Amzei. Cuvantul petic nu i se prea potriveste insa deoarece este vorba de un restaurant pe doua nivele si cu o terasa maricica.

Harbour

In interiorul restaurantului te vei simti ca un veritabil "land lover" caruia nu-i lipseste terra firma de sub picioare, pentru ca in schimb ii atarna o barca cu vele si ancora deasupra capului. Pe pereti este plin de tablouri, busole si alte mici accesorii marinaresti care sa-ti aduca aminte de zilele in care te uitai la Piratii Apei Intunecate. Restaurantul vrea sa te poarte intr-o calatorie, din port in port, pana sa-ti gasesti ceva care sa-ti placa cu adevarat, sa simti ca ai fost intr-o aventura.

In materie de tema aleasa, totul la restaurant se potriveste mai putin uniformele all black ale chelnerilor. Nu-i ca si cum ne asteptam la papagali si eye patches, dar nici la un contrast atat de puternic intre decorul colorat si uniforme. Probabil ca ideea este sa-i reperezi mai usor pe cei care ar trebui sa te serveasca. :) In timpul mesei am ascultat mai multe melodii UB40 care in mod ciudat se potriveau decorului, dar dupa aceea am dat-o pe oldies gen "Eternal Flame" - Bangles.

Harbour

harbour

Nu stiu de ce dar nu cred ca marinarii de alta data care cantau "Ho, ho, ho and a bottle of rum", sa se apuce dintr-o data de slagare pop. Ah, si chiar in centrul primului nivel se afla combina frigorifica pentru pesti, care sunt asezati frumos pe gheata pentru a putea face cunostinta cu cina ta, dinainte sa o mananci. Si nu, nu l-am gasit pe Nemo.

Mancarea este de sorginte mediteraneana, cu un evident accent pus pe specialitatile pe baza de peste. Pana sa ajungi la pestele cel mare, poti sa incepi cu un antreu rece (prosciutto cu parmezan si rucola - 23 lei, carpaccio de vitel - 18 lei, tartar de somon cu capere - 23 lei) sau cald (carnaciori Harbour inveliti in cascaval si bacon - 11,5 lei, legume pane cu sos de smantana - 13 lei, ficat de vitel cu sos aceto balsamico- 16 lei).

O supa crema de legume este 6,5 lei, o ciorba de potroace 7 lei si un bors de gasca dolofana 9 lei. Completam aceste feluri cu o salata (greceasca, bulgareasca, de ton, Corso bella, preturi intre 9 si 13 lei) si suntem gata pentru the main attraction.

In meniu exista un singur fel de spaghette (carbonara la 14 lei) dar mai avem si fetuccine cu somon, penne cu ton si ulei de masline si tortellini cu prosciutto si smantana (17, 14 respectiv 19 lei). De la categoria "unditati de dimineata" ne-au facut cu ochiul crevetii cu sos de vin alb (41 de lei), fileul de peste-spada (29 de lei) si medalionul de somon cu ulei de masline si lime (23 de lei).

De la categoria "rumegatoare ghinioniste" am fi gustat un muschi de vita cu piper verde, unt, Worcestershire si coniac (26 de lei), un muschi de vita cu creveti, ananas si miez de nuca sau o tocanita marinareasca (cu carne de berbecut, vita, ciuperci si legume, 16 lei). Nici preparatele de pui nu sunt tocmai timide. Pieptul de pui se umple cu mozarella sau se perpeleste la gratar si se serveste cu sos chilli.

harbour

Mai sunt multe preparate in meniu in afara de cele prezentate, si toate sunau foarte delicios. Se pot completa cu o prajitura glace sau clatite cu ricotta si fructe de padure. Harbour este un loc special, unde nu gasesti aceleasi snitele obosite care le vezi peste tot si in plus merita sa intre in topul nostru cu cele mai bune teme de localuri.
 





9 comentarii

Restaurant: The Harbour
Eugen
#1 -

Comentariu nou

totally love it.

Restaurant: The Harbour
woody
#2 -

Comentariu nou

"The harbour " ..hmm..un local super..cocteluri bune..mancare buna..nu o sa va dezamageasca :)

Restaurant: The Harbour
defayard
#3 -

o parere

Draga Metropotam!

De foarte multa vreme urmaresc cronica voastra de restaurante si cafenele si trebuie sa recunosc ca numarul lor este impresionant si numai atat ati, abordat locatiile din toate categoriile, de la carciumi pana la ce se vrea restaurant de lux. De multe ori ati exprimat critici chiar imbracate intr-o coaja de umor si trebuie sa spun ca pe acolo unde drumurile noastre sau intersectat erau justificate. De multe ori am vazut ca ati primit contra comentarii, unele foarte in raspar sau unele care incercau chiar sa jigneasca din partea unor anonimi in materie de restauratie. Niciodata si subliniez niciodata si daca gresesc va rog sa ma corecti nu ati primit un comentariu cu multumiri pentru cele semnalate de la un manager sau patron de restaurant.
Eu am elaborat un program de management si intentionez deschiderea unui restaurant in Bucuresti unde sa tin foarte mult seama de dorintelor viitorilor oaspeti si sa nu fac greseli pe care le fac alti si nu numai atat sa le si ignor. De aceea am deschis un blog unde prezint ceea ce vreau sa fac si astept interventii si sugestii. As fi foarte bucuros sa aflu si parerea dvs. chiar daca in momentul de fatza ceea ce va prezint este o teorie dar multe lucruri bune au plecat de la asa ceva.

M-as bucura foarte mult daca v-as cunoaste personal.
http://eblogs.ro/defayard/

Restaurant: The Harbour
Dragos
#4 -

Comentariu nou

defayard, multumim pentru cuvintele frumoase si te asteptam sa ne faci o vizita - eventual ne vedem (si) la flugtag duminica la 11 :)

Restaurant: The Harbour
Ioana Istrati
#5 -

The Harbour

Va multumim din suflet pentru cuvintele minunate adresate restaurantului nostru!

Cu stima,
Echipajul din Port

Restaurant: The Harbour
fedra
#6 -

Comentariu nou

Mancarea asa si asa.
serviciile insa de toata jena. si, nu, nu mi s-a intamplat doar o data.
ultima data cand am fost acolo, am asteptat in jur de o ora si jumatate. dupa aceasta asteptare, unei prietene i s-a spus ca nu i se poate aduce supa crema. la intrebarea noastra :"de ce, nu mai aveti?", ni s-a raspuns "Ba da, dar nu e de dat". am ramas perplecsi. Altui prieten i s-a adus un platou de chestii calde, dar care erau reci.
Pofta buna!

Restaurant: The Harbour
aciduzza
#7 -

harbour

chiar ca la pomul laudat sa nu te duci cu sacul! mincarea este medie- cel putin ce am mincat eu; as zice ca in meniu sint idei bune dar executate medicoru. puiul la jar cu sos de mustar a fost ok insa cartoful copt nu inteleg de ce nu are gust de cartof copt nicaieri in orasul asta - cel putin eu nu am descoperit un astfel de loc - ci pare facut la microunde, caz in care nu inteleg de ce comanda vine dupa 50 de minute!!! iar clatitele cu ricotta si cu sos de fructe de padure ar fi fost foarte bune daca n-ar fi fost fade! se simte doar gustul acrisor al sosului, pt. ca restul nu are gust; ceva mai multa umplutura, dulce- ca sa contrasteze cu sosul- si eventual o aroma de vanilie le-ar fi transformat intr-un desert interesant.

Restaurant: The Harbour
bee
#8 -

mai bine nu

este un restaurant avantajat foarte mult de ,,vad,, , ca e in buricul amzei. ultima data cand am fost am luat paste carbonara care erau doar spaghete fierte cu 2 fasii de bacon. i-am rugat sa mai adauge sos si de fapt mi-au adus farfuria la fel, neatinsa. nu am consumat nimic, dar bineinteles ca le-am gasit pe nota de plata.. Un restaurant unde te risti cu mancarea, si cu servicii indoielnice. Din ceea ce am mancat bun in trecut este borsul de rata. Dar si pe acela o data mi l-au adus foarte putin cald (si e destul de gras, se serveste fierbinte). NU recomand.

Restaurant: The Harbour
Vice
#9 -

Comentariu nou

The Harbour e unul din restaurantele alea de care te bucuri ca nu e in Centrul Vechi, in mijlocul prafului si aglomeratiei. La ei lipseste galagia sau graba si poti pur si simplu sa te bucuri de atmosfera si de mancarea buna.

Am fost de multe ori si am incercat numeroase preparate. Onest va spun ca nu am intalnit un serviciu mai bun ca acolo si mi-e greu sa cred ca am avut "noroc" de fiecare data. Tot la capitolul superlative, cred ca au cea mai buna limonada pe care am intalnit-o intr-un local, asa ca beau una de fiecare data cand merg acolo, deja e traditie.

Vara e foarte ok sa stai pe terasa, e racoare iar totul are un miros placut de lemn care se simte de departe, e ceva deosebit printre toate betoanele din Bucuresti.

Meniul e foarte variat si, din ce stiu, au in plus zilnic un meniu special de pranz, diferit, la un pret foarte ok.
Eu si prietenii cu care am mers acolo am laudat borsul de gasca dolofana, rata pe varza, tocanita marinareasca (specialitatea casei), toate preparatele din peste si prajiturile care arata intr-un fel extraordinar.

E noul meu restaurant preferat si asa ma bucur ca e intr-o zona buna. E perfect si pentru intalniri mai formale, de afaceri, sau romantice, au separeuri. Numai cuvinte de lauda!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera