Restaurant: Taverna Viilor
Cand am trecut prima oara pe langa Taverna Viilor, de pe strada cu acelasi nume, mi-a placut firma. Mare, rosie, vizibila. Ca sa stii ca acolo se intampla ceva. Apropiindu-ma, i-am aflat si numele intreg: Taverna Viilor - Jazz Live Piano Bar. Adica, pe langa mancare, avem si bautura si muzica live si mai ales jazz. Combinatia mi s-a parut bestiala prin urmare, cu prima ocazie, mi-am urmat instinctele gustative si i-am facut o vizita.
Atmosfera era exact cum ma asteptam. Jazzy. Pe pereti sunt atarnate chitare fara corzi, un pian adevarat sta la loc de cinste in fata barului, iar intr-un colt am vazut si tobele, dovada clara a unor cantari live.

Noi am fost miercuri, asa ca nu am prins niciun concert, insa daca mergeti luni, joi, vineri, sambata si duminica, dupa ora 11 noaptea, sunt sanse mari sa dati peste pianistul Eugen, instrumentistii de jazz care fac jam session sau Embryo Band (vinerea ca live support band la karaoke si sambata cu show-ul propriu). Duminica e seara dedicata blues-ului.

Meniul nu e incredibil de bogat, insa printre snitele (28 de lei) si cartofi prajiti (5 lei) sunt strecurate feluri precum limba cu masline (18 lei - am vrut sa o incercam, dar nu aveau), puiul manastiresc (14, 5 lei - testat, bun de-ti vine sa ceri o portie si pentru acasa, mai ales in combinatie cu cartofii taranesti - 5 lei), crap prajit (28 de lei) , iahnie de fasole (5 lei) sau paste cu scoici (22 lei). Am mai gustat ruloul Taverna Viilor (19 lei), cam mic, dar destul de satios. In rest, portiile sunt mari.

Ne-a placut, de asemenea, si servirea. Fata care se ocupa de masa noastra a fost prompta, a raspuns rabdatoare asaltului nostru de intrebari de tip "dar asta cum e preparata?" si ne-a recomandat ostropelul (18 lei), iar mancarea a venit dupa nici 20 de minute. Am combinat toata mancarea cu un ceai (5 lei), un caffe latte (10 lei) si jazzul din fundal. Totul s-a potrivit ca intr-un puzzle.

Taverna Viilor este, asadar, un loc care merita vizitat, mai ales intr-una din serile in care se canta. E drept, a fost o surpriza o asemenea locatie intr-un decor cum e cel din Viilor (sa spunem ca oamenii din cartier nu sunt tocmai publicul ideal pentru carciuma, desi o frecventeaza, dupa cum ne-au demonstrat treningurile si curelele cu sclipici de la celelalte mese).
Iar asta nu inseamna ca nu exista amatori de jazz si blues in cartier, ci doar ca o locatie mai centrala i se potrivea mai bine. Dar hei, pe de alta parte, poate nici nu prindeam masa. Mai bine asa :)
Taverna Viilor
Strada Viilor nr. 95
28023 Bucuresti
info@tavernaviilor.ro
+40 740 305 623
Telefoane Rezervari: 0729 967 771;
Contact Rezervari: rezervari@tavernaviilor.ro
Yahoo ID: tavernaviilor
Atmosfera era exact cum ma asteptam. Jazzy. Pe pereti sunt atarnate chitare fara corzi, un pian adevarat sta la loc de cinste in fata barului, iar intr-un colt am vazut si tobele, dovada clara a unor cantari live.

Noi am fost miercuri, asa ca nu am prins niciun concert, insa daca mergeti luni, joi, vineri, sambata si duminica, dupa ora 11 noaptea, sunt sanse mari sa dati peste pianistul Eugen, instrumentistii de jazz care fac jam session sau Embryo Band (vinerea ca live support band la karaoke si sambata cu show-ul propriu). Duminica e seara dedicata blues-ului.

Meniul nu e incredibil de bogat, insa printre snitele (28 de lei) si cartofi prajiti (5 lei) sunt strecurate feluri precum limba cu masline (18 lei - am vrut sa o incercam, dar nu aveau), puiul manastiresc (14, 5 lei - testat, bun de-ti vine sa ceri o portie si pentru acasa, mai ales in combinatie cu cartofii taranesti - 5 lei), crap prajit (28 de lei) , iahnie de fasole (5 lei) sau paste cu scoici (22 lei). Am mai gustat ruloul Taverna Viilor (19 lei), cam mic, dar destul de satios. In rest, portiile sunt mari.

Ne-a placut, de asemenea, si servirea. Fata care se ocupa de masa noastra a fost prompta, a raspuns rabdatoare asaltului nostru de intrebari de tip "dar asta cum e preparata?" si ne-a recomandat ostropelul (18 lei), iar mancarea a venit dupa nici 20 de minute. Am combinat toata mancarea cu un ceai (5 lei), un caffe latte (10 lei) si jazzul din fundal. Totul s-a potrivit ca intr-un puzzle.

Taverna Viilor este, asadar, un loc care merita vizitat, mai ales intr-una din serile in care se canta. E drept, a fost o surpriza o asemenea locatie intr-un decor cum e cel din Viilor (sa spunem ca oamenii din cartier nu sunt tocmai publicul ideal pentru carciuma, desi o frecventeaza, dupa cum ne-au demonstrat treningurile si curelele cu sclipici de la celelalte mese).
Iar asta nu inseamna ca nu exista amatori de jazz si blues in cartier, ci doar ca o locatie mai centrala i se potrivea mai bine. Dar hei, pe de alta parte, poate nici nu prindeam masa. Mai bine asa :)
Taverna Viilor
Strada Viilor nr. 95
28023 Bucuresti
info@tavernaviilor.ro
+40 740 305 623
Telefoane Rezervari: 0729 967 771;
Contact Rezervari: rezervari@tavernaviilor.ro
Yahoo ID: tavernaviilor
Comentariu nou
Pe noi ne-au furat chelnerii
Pe mine si pe prietenii mei ne-au furat un chelner mic burtos si mai tiganos la not....ne-a dublat portiile iar la final a incercat sa negocieze nota de plata cu noi...A recunoscut ca se mai fura ia patronul stie....Cand am mers la patron sa discutam cele intamplate nu a avut nicio reactie sa isi apere angajatii sau brand-ul...A tacut ca si cum ar stii de toate cele intamplate....Atmosfera este ok vineri seara....dar mi-a lasat un gust amar acest incident dovada ca traim intr-o tara de nimic
Foarte trist ceea ce se intampla acolo
Si noi am avut probleme cu nota de plata...Se incarca excesiv notele....Multi clienti nu isi dau seama...mai ales daca vin in grupuri mari...si mai ales daca la final sunt putin luati din cauza bauturii...Este strigator la cer ceea ce se intampla in aceasta carciuma....Ar trebui sesizat cinveva...OPC....politie eventual...si luate masuri....sa se incheie aceste practici....sa te fure pe fata dom'le..incredibil
o bodega cu pretentii de restaurant
Prima data am fost atat de entuziasmata de atmosfera (vineri, muzk live,voie buna) , incat am zis trebuie sa-i mai dau o sansa. Desi are un aspect ingrijit cand te uite mai bine carciuma este jegoasa; baia in special:poti sa iei cel putin cinshpe tipuri de bacterii de-acolo...
...si eu am fost furata! continuare
Portii dureros de Mici desi anumite feluri sunt chiar bunicele. NU faceti greseala sa comandati mai mult de 5 portii (pt grupuri) o sa aveti surpriza ca la final sa vi se aduca o nota de plata pe care sa observati cu stupoare ca in loc de 5 portii de gratar de pui vi s-au trecut 5 kile de carne si in loc de 3 cosuri de paine 40 de paini!!!! Chelnerii: RECUNOSC CA FURA DAR E OK PT CA ...ASA A ZIS PATRONU'! in concluzie... taverna viilor cu siguranta ar face deliciul OPC-ului.
Trist ceea ce se intampla in Romania
Eu cu prietenii mei am fost de cateva ori pe acolo...nu am verificat niciodata nota de plata...vom fii mai atenti...Atmosfera e placuta mai ales in weekend cand este si formatia care face toti banii...In schimb barmanii si chelnerii sunt cam libidinosi...au asa o atitudine...de superioritate desi sunt niste inculti dupa cum vorbesc si se comporta....Sa nu va asteptati sa va serveasca pipitze imbracate frumos...Chelner e un mos la 80 ani...un pitic burtos libidinos...o grasa urata..
Incredibil
Frateee....nu imi vine sa cred....si eu care intentionam sa merg intr-o seara acolo cu prietenii...Parea dragutz de afara...dar daca ziceti ca se intampla toate astea acolo nu o sa intru in viata mea in acest restaurant...si o sa anunt si prietenii sa nu calce pe acolo....Mi se parea mie dubioasa zona dar am crezut ca localul e dragutz....
Deci oameni buni...nu va lasati inselati de aparente
aprovizionare o data pe luna !!!
Daca citeam si eu inainte de a ma duce nu mai bateam drumul pana acolo.
Nu stiu seara cum este si nici nu voi afla vreodata deoarece in locul ala nu mai calc.
Treaba sta in felul urmator: joia trecuta ne-am hotarat sa luam pranzul la aceasta taverna datorita prezentarii de pe net si vroiam sa mancam in special ciorba in paine si gulas.
Nu s-a putut deoarece painicile pt ciorba vin doar o data pe luna, asta ne-a spus chelnerul (ma intreb in cat timp se consuma ca parca nu ma incanta ideea de a manca paine de doua saptamani), gulasul laudat pe site-ul lor nu exista decat in poze. Nu se poate manca decat ciorba de fasole, pui la gratar, ceafa, ficatei prajiti, cascaval pane si cartofi prajiti. Ma intreb oare astea de cat timp or fi fost cumparate??? Tot o data pe luna???
Nu e chiar asa
Am fost si eu intr-o seara pe acolo si lucrurile nu stau deloc asa ... Dar cine stie ... Poate am nimerit o alta tura ... Mancare a fost foarte buna si relativ mai ieftina decat in restul localurilor pe care le calc ... In schimb muzica face toti banii ba chiar mai mult decat am dat ... Era o ceva cu un pian si o trompeta care m-a uns la suflet ... Iarasi ca un punct tare ... am baut un vin de la ei pe care nu il gasesc in magazin care a fost extraordinar ...
Una peste alta eu zic ca se merita cu varf si indesat sa se mearga acolo ... Nu este marriot cu siguranta dar nici nu platesc ca la marriot si in plus la marriot nu o sa gasesc atmosfera asta de taverna pe care am intalnit-o aici.
Virgula
Merg des in Taverna Viilor pentru ca mi se pare unul dintre cele mai tari locuri din bucuresti cu muzica de gen. Despre mancare nu am ce sa zic pentru ca daca nu vin, cum am facut si eu de altfel pana pe la un 19.00 chestiile deosebite din bucatarie ale restaurantului se epuizeaza. Ramane in meniu si la bucatarie ceea ce au toate celelalte resturante din bucuresti. Mi s-a intamplat si mie o data demult sa se greseasca la nota dar de cand am primit card de fidelitate cu reducere zici ca mananc gratis. Oricum e mai ieftin decat la Real la raionul de preparate.
Una peste alta e un pub restaurant de nota 9 cu o servire de nota 9 cu oameni de nota 10 cu muzica de nota 20 cu un management de primire a rezervarilor de nota 10 intro zona a bucurestiului de nota 5. Nu prea conteaza ultima faza pentru ca dupa ce ai trecut pragul ai si uitat unde ai ajuns.
Mare RUGAMINTE Mare (1)
Taverna Viilor a fost creata tocmai pentru ca alte probleme pe care inclusiv noi, cei care avem de-a face ceva pe acolo le-am intalnit in alte locuri atat in Bucuresti cat si prin tara. Se munceste destul de mult ca totul sa fie perfect, plecand de la primirea si servirea clientului pana la atenta alegere a muzicii ce se canta live in Taverna seara de seara aproape ... Nu negam ca probabil au fost probleme cu unii oameni de ai nostrii la servire in trecut pentru ca a trebuit sa ii luam ca si angajati din alte restaurante si probabil aceasta este o practica in alte locuri .. De ceva vreme insa am reusit sa punem bazele unei echipe noi de oameni ce au depasit cu toti mentalitatea de carciumar ...
Ne cerem scuze daca au fost probleme candva. Va anuntam ca cele ce au tinut de noi si nu de rautati voite au fost de mult rezolvate si va asteptam pe la noi, mai ales ca surprizele se tin lant (mult mai multa muzica buna, concerte de jazz, petreceri ...)
Tot in acest sens al apropierii de client exista mai multe posibilitati de reclamare a vreunei probleme. De cateva luni bune exista pe site un modul de sugestii si reclamatii care functioneaza de minune si ale carui posturi sunt luate in considerare ... De asemenea va stau la dispozitie toate mailurile din sectiunea de contact si mai ales numerele de telefon ... vezi 0729 967 771.
Lucrurile nu au mers niciodata asa de rau cum au fost prezentate in unele posturi pe aici, dovada stand faptul ca se merge cu taverna rezervata in totalitate in mai toate zilele saptamanii ... insa precizez inca o data ca suntem interesati foarte mult sa stim absolut orice nemultumire legata de Taverna tocmai pentru a rezolva orice problema daca aceasta exista.
Multumim mult pentru ca ati trecut pe la noi si va asteptam si in continuare sa o faceti.
NU INCERCATI!
Am rezervat o masa de 8 persoane pe net. Intentia era sa-mi sarbatoresc la restaurant aniversarea si cei pe care i-am invitat prefera bucataria romaneasca. Vazand menu-ul afisat pe site si, in plus, ca e rost si de muzica live, m-am decis, din nefericire, pentru aceasta - nici nu stiu cum sa-i spun ca sa intelegeti mai bine - baraca sordida cu pretentii.
A FOST UN FIASCO TOTAL !!!
Am s-o iau de la inceput : am sunat la numerele de tel afisate - numerele nu sunt alocate!
Am rezervat o masa de 8 persoane - am gasit o masa de cel mult 6(inghesuite) si 2 scaune puse in capat, din menu-ul bogat prezentat pe site nu aveau mai nimic, nici specialitatea sefului, nici piper verde, nici crap, nici saramura, nici- nici. La bauturi: 1(un) fel de bere (la cutie!), 2(doua!) sticlute de bere fara alcool, cola si fanta (in niste cutiute pe care le poti vedea numai in avion). Sucuri, ice-tee, nectar ? N-ai sa vezi pentru ca citez " trecem printr-o situatie mai grea". De tampit (recunosc) am ramas si am luat ceea ce cu greu se mai gasea. Gustarile - bulete de cascaval si ciuperci gratinate - au venit dupa ce primele 3 persoane au fost servite cu felul principal. Urmatoarele farfurii au sosit in inca doua etape, dupa cca 15 minute fiecare, asa ca in timp ce unii se scobeau deja in dinti altii salivau. Presupun ca dotarea bucatariei consta intr-un resou cu doua ochiuri din care unul e defect. Incununarea a fost ultimul muschi de vita la gratar, o bucata informa de carne initial fiarta si ulterior arsa pe gratar ca sa nu se mai cunoasca nimic. Muzica piano bar anuntata pe site a constat intr-un recital de cantece de metrou parisian sustinut la pian "da pept" (acordion pour connaisseurs) o orguta electronica si o chitara; altfel baietii au cantat corect da' altceva. In toata porcaria singurul lucru care nu "rima" cu ce se intampla a fost ospatarita - extrem de amabila si jenata de ce trebuie sa faca. I-am sugerat sa-si gaseasca repede alt restaurant ceea ce va sfatuiesc si pe voi
Au dreptate...resturant dubios in zona dubioasa
Nu incercati acest restaurant dubios unde servesc oameni dubiosi(un batranel, o chelnerita grasuta, un negricios burtos si cateva pitipoance colorate) si cu un patron dubios(personaj parca din filmele de groaza)...Eu si prietenii mei am fost pacaliti de acesti chelneri amintiti mai sus iar cand am incercat sa vorbim cu patronul a dat impresia ca este amabil la inceput apoi a dat-o in grotesc.Ne-a zis ca asa ceva e normal sa se intample ca asa stau lucrurile si sa nu mai calcam niciodata prin bodega lui(ceea ce am si facut).
Muzica a fost intr-adevar de calitate dar doar vineri seara(si din cate am inteles formatia care canta acolo s-a mutat la alt local mai civilizat)..cine stie poate si ei au avut de infruntat nesimtirea conducerii...
Nu inteleg de unde atata aroganta in aceasta crasma cu pretentii de restaurant de lux....
Iar ceea ce zice aici.. probabil patronul:
"Nu negam ca probabil au fost probleme cu unii oameni de ai nostrii la servire in trecut pentru ca a trebuit sa ii luam ca si angajati din alte restaurante si probabil aceasta este o practica in alte locuri .. De ceva vreme insa am reusit sa punem bazele unei echipe noi de oameni ce au depasit cu toti mentalitatea de carciumar ... " este partial adevarat. Intr-adevar probabil au angajat pe toti carciumarii din Ferentari dar acesti oameni inca mai sunt angajatii bodegii...pt ca eu trec in fiecare dimineata cu masina prin fata localului si cateodata acel mic, burtos si colorat chelner inca mai apare prin fata facand aprovionarea...
Mai bine patronul s-ar ocupa sa repare firma luminoasa decat sa posteze aiurea aici pe site.
Sper candva in cel mai scurt timp sa faca cineva reclamatie la OPC si la organele abilitate sa va inchida crasma de la sosea.
Jazz in Bucuresti cu Jean Stoian, Tudor Parghel, Ciprian Parghel, Alin Constantiniu, Lolica Iliescu
Dupa realul succes ce l-a avut concertul din 15 februarie, dupa acea seara intr-adevar deosebita cu Flavius Teodosiu, Jean Stoian, Tudor Parghel si Stefano Priori chiar era pacat sa nu existe un nou episod mai ales ca dupa acea noapte foarte multi ne-au intrebat cand va exista continuarea.
Si iata ca se intampla o noua seara a unui fenomen pe care l-am numit simplu "Jazz in Bucuresti. De data aceasta pe 12 martie 2009, de data aceasta cu mai multi artisti mari si numim aici: Jean (Giani) Stoian, Tudor Parghel, Ciprian Parghel, Alin Constantiniu si Lolica Iliescu. Ramane in picioare ora 20.00 ca si ora de adunare si locul: Taverna Viilor Jazz Live Music Club.
Intrarea este libera in limita rezervarilor confirmate. Pentru rezervari 0740 TAVERNA (0748 283 762) respectiv 0729 967 771 dar si formularul online .
mie mi-a placut
mi-am sarbatorit ziua de nastere in acest local, au fost si bune au fost si rele. Sincer, dupa ce am citit cele descrise pe aici eram cam speriat, dar sotia mea a tinut sa mergem acolo pt ca muzica e buna.
La capitolul "bune"
- servirea a fost rapida, ajutata mai ales de discutarea meniu-lui in avans
- portiile ok, vis-a-vis de pretul achitat
- nota de plata, purecata atent la sfarsit, nu a inregistrat cifre "paranormale"
-nu am regasit chelnerul de 80 ani, dar nici vreo topmodeala
-chelnerul mic si gras a servit glume simpatice pe parcursul intregii seri, reusind sa dezamorsee chiar un conflict intre comeseni
la RELE
- curatenia a lasat de dorit la WC , dar asta dupa ce niste musterii dubiosi au folosit cabinele
- muzica un pic cam tare dupa gstul meu, fapt sanctionat si de o vizita a Politiei
Cam atat..........
Ne-am simtit excelent
ei..oameni buni, restaurant, taverna, carciuma, bodega cu pretentii sau cum vreti sa numiti...este un loc unde eu si familia mea ne-am sim simtit excelent, un loc cald, prietenos.eu personal am fost si in seara in care se canta jazz si am nimerit si o seara de karaoke.mancarea a fost extraordinara si preturile de asemenea.mofturosilor le recomand Mariott-ul...:)