Restaurant: Sushi Ko

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca pana acum restaurantele japoneze erau ascunse pe stradute nu foarte centrale, nu-ti sareau in fata sa te intrebi "as manca eu peste crud?", acum avem un sushi nou fix in buricul targului - Sushi Ko, un japonez deschis in Centrul Vechi, la inceputul Smardanului, colt cu Stavropoleus.

Locul are o terasa mare, arata bine atat in interior, cat si in afara, mai mult spre occidental decat spre japonez, cu canapele si fotolii. Totusi, puteau sa puna pe terasa mese si scaune altfel decat jumatate dintre terasele din Centrul vechi. In schimb, chelnerul era japonez si am auzit ca si bucatarul e la fel.

Sushi Ko

Ca orice japonez din Romania care "se respecta" preturile sunt, evident, mari. Totusi, vreau sa cred ca asta tine si de distribuitori. Daca se vor deschide mai multe restaurante japoneze, probabil si distributia de peste proaspat va merge mai bine si preturile vor scadea. Asta daca e vorba de resurse si nu de fite.

sushi ko

Meniul arata foarte bine, in ideea ca ar avea tot. Cand am fost noi, se deschisese de putin timp, asa ca inca nu era totul gata. In materie de peste, pe langa clasicele somon si ton, gasiti peste alb, rosu sau galben, peste zburator, caracatita, anghila, calamar, macrou, la preturi intre 25-35 portia (2-3 bucati).

Sushi Ko

Maki, adica rulou cu orez, invelit in alge e intre 6 si 15 lei portia (3 bucati) in functie de ce contine: somon, avocado, castravete, morcov, ton, piele de somon...etc. Au si fara alge, au si invelit in somon, si invelit intr-o omleta japoneza, daca te uiti pe meniu ai putea avea senzatia ca esti la cofetarie - unele, mai ales ura maki (ceva mai complexe combinatiile, 20-26 lei portia), arata ca niste prajituri colorate. :)

Sushi Ko

Mancaruri gatite nu sunt prea multe, in afara de Teriyaki (30-50), taietei japonezi (40-55) sau frigarui (25-50), dar in schimb salatele aratau foarte, foarte bine, cu tot felul de combinatii cu peste, legume, fructe, alge, fructe de mare (cam 40-60).

Am inceput cu supa miso si supa de fructe de mare (in jur de 20 lei supele). Au fost bune, dar nu spectaculoase. Supa miso era cam acra si nici nu avea consistenta traditionala, care ar fi trebuit sa fie mai "pastoasa" (update: a doua oara cand am fost supa a fost buna, nu mai era acra si avea consistenta normala pentru o supa miso). Cea de fructe de mare era si ea buna, dar parca exagerasera putin cu sosul de soia.

Sushi Ko Sushi Ko

Apoi am zis sa luam un platou din multele prezente in meniu. Apropos de platouri, sunt o combinatie mai buna decat daca vrei sa-ti iei tu mai multe tipuri de peste crud. Sunt intre 60 lei si 650, in functie de numarul de bucati prezente si de felul lor. Oricum, un platou de 155 bucati e pentru cand va scoateti prietenii in oras la sushi.

Sushi Ko

Ne-a placut ca pestele era proaspat si gustos, insostit de ghimbir murat si wasabi, iar rulourile, cel putin cel cu susan, erau chiar bune. In total, masa pentru doua persoane a fost aproape 140 lei. Ne-a placut si serviciul, prompt si amabil. In concluzie, Sushi Ko e un restaurant ok, elegant. Nu cred ca e optiunea pentru un pranz zilnic, dar cand vreti sa incercati specialitati japoneze e un loc bun.





24 comentarii

Restaurant: Sushi Ko
ingrid
#1 -

super!!! o sa ma duc sa mananc şi eu!!

Restaurant: Sushi Ko
Timbuku
#2 -

evitati acest local

Miso soup-ul se serveste in boluri mici de lemn din care se bea direct.. putin cam complicat in cazul de fata cind ti se serveste in castron de salata. Miso soup-ul nu este un fel principal ci este mai degraba un antreu sau "garnitura" asa ca pretul de 20 RON este aberant.

Combinatiile de sushi nigiri sunt patetice.. calitatea este sub Sushi Mania care pina de curind erau referinta pentru sushi prost: felia de somon era subtire cit o felie de salam de Sibiu, sushi-ul cu crab (kanikama, care este cel mai ieftin de produs) era taiat in 2!

Presupun ca bucatarul nu a vazut un sushi adevarat in viata lui ca altfel nu-mi explic rezultatul.

Pe linga faptul ca preturile sunt aberant de mari, mai au si tupeul sa treaca pe meniu "toro".

Eu sunt un fan sushi si ma bucur ca incepe sa patrunda si la noi, dar cind sushi-ul este facut prost oamenii care nu au mai incercat pina atunci isi fac o idee gresita despre aceasta bucatarie si probabil nu o sa mai incerce :(

Am fost in prima zi cind s-a deschis si probabil o sa le mai dau o sansa peste 6 luni daca rezista pina atunci.

Restaurant: Sushi Ko
nuam
#3 -

Comentariu nou

dap. bun! parca mai ieftin decat cele doua concurente: asami si ala de la howard and jhonson.

timbuku e doar un carcotas infect.

Restaurant: Sushi Ko
creatza
#4 -

Sa nu calcati pragul acestui restaurant !!!

Sushi Ko este o gluma de restaurant. Asa cum zice si Timbuku, calitatea pestelui este sub Sushi Mania (si ei chiar sunt referinta pt sushi prost si scump). Am fost sa incerc Sushi ko vineri cu prietenul meu (si el fan inrait sushi) si am comandat un meniu Islander - somon, ton, peste alb, nimik special si pe langa am mai luat si un maki spicy tuna. Trecand peste portiile nesimtit de mici, feliile de peste subtiate si maki injumatatit, orezul era prefiert si tinut in congelator motiv pt care era uscat de te zgaria pe gat. Pentru cei care nu au mai mancat sushi adevarat pana acum, tonul trebuie sa aiba o culoare roz intens inchis si nu cea roz pastel a tonului care ne-a fost servit si un gust ce aduce aminte de tonul din conserva.
Trecand peste esecul cu sushi nigiri, am trecut la maki (roluri) - spicy tuna si california. Primul era un rol normal de ton cu niste condiment iute pe deasupra (varianta adevarata are ton marinat ceea ce ofera un cu totul alt gust). Al doilea roll california este invelit in orez si susan, al nostru avea vreo 3 seminte de susan - probabil orezul era prea uscat ca sa se mai lipeasca ceva de el.

@Nuam mai incearca niste restaurante de sushi adevarat inainte sa-ti dai cu parerea. Si orice restaurant e mai ieftin decat Benihana de la Howard Johnson.

Eu nu voi mai incerca vreodata Sushi Ko, ramn fidela restaurantului Zen - sushi, cel mai bun si culmea si cel mai ieftin din Bucuresti.

Restaurant: Sushi Ko
Timbuku
#5 -

categorii total diferite

@nuam Benihana vs Sushi Ko este ca si cum ai compara un Aston Martin cu un Logan. Benihana este un restaurant foarte scump, dar in acelasi timp calitatea si serviciul este ireprosabil (si cel mai important se pastreaza in timp).

Asami a inceput ca un restaurant bun, pe urma a decazut si acum este doar un restaurant scump pe care eu nu-l mai vizitez.

@creatza vroiam de ceva vreme sa incerc Zen, dar acum am un motiv in plus. Merci.

Restaurant: Sushi Ko
andrei
#6 -

in sfarsit

Asa am eu impresia ca sunt oameni care lasa comentari exagerat de rele pe aici pentru a favoriza concurenta. Am mancat mult sushi, pe mai multe continente si stiu sa fac niste diferente. Sushimania e ok, este cel mai indicat daca vrei sa-ti livreze cineva mancarea acasa. La sushimania nu a fost niciodata orezul proaspat si ma mancat de multe ori. Sushi ko este mult peste shushimania din toate punctele de vedere. Calitativ, sushi ko se apropie foarte mult de Benihana, cu plusul ca au mult mai multe varietati. Calitate/pret este ok; la mai multe restaurante asemanatoare
PS: orezul din roluri a fost excelent

Restaurant: Sushi Ko
creatza
#7 -

Ce face PR-ul dintr-un restaurant...

La mai putin de o luna de la deschidere te astepti ca un restaurant sa mearga brici, de la mancare pana la servire.
Comentariul meu a fost dur pentru ca experienta mea in acest restaurant a fost foarte rea, contrar asteptarilor mari create de descrierea PR-ista de pe site-uri care il asociaza cu Benihana (cu care de fapt nici nu se compara - raportat la alitate, servire si pret; daca vorbim de decor e altceva).
Sushi ko si Sushimania se aseamana pt ca, exact cum a zis si Andrei, orezul nu e proaspat. Andrei probabil a avut noroc cu rolurile.
Varietatile de pe meniul Sushi ko sunt intr-adevar bine venite, dar pe langa preturile exagerate pt aceste noutati, ele nu au fost disponibile (burta ton, 2 nigiri - 52 ron; daca imi aduc bine aminte).
Pentru a putea face o diferenta clara, va recomand un alt restaurant si nu pe alt continent, ci la o aruncatua de bat in Budapesta - restaurant TG.

Restaurant: Sushi Ko
andrei
#8 -

@ creatza de la zen sushi

Nu este frumos ce faci. Daca da cineva un search pe google despre sushi ko, poate vedea cam la toate articolele existente despre acest restaurant, aceelasi comentariu, care se termina cu un apoteotic "Eu nu voi mai incerca vreodata Sushi Ko, ramn fidela restaurantului Zen - sushi, cel mai bun si culmea si cel mai ieftin din Bucuresti". Asta pare un semn de disperare care imi provoava scarba. Frumos mod de a-ti promova afacerea, dand cu caca in ceilalti. Eu vreau doar sa existe cat mai multe restaurante cu specific japonez ca sa creasca raportul calitate/pret.

Restaurant: Sushi Ko
delia
#9 -

nu va recomand restaurantul asta

in niciun caz n-as recomanda restaurantul asta, pe langa faptul ca preturile sunt destul de piperate pentru ceea ce ofera, am asteptat sa ni se aduca mancarea o ora intreaga!!!! intre timp, erau serviti cei care venisera dupa noi...
dupa ce nu am mai rezistat si eram pe punctul de a face scandal, chelnerul ne-a promis ca data viitoare cand mai venim pe acolo o sa avem desertul din partea casei :))) de parca si-ar fi amintit

in concluzie, prietenii mei si cu mine am avut o experienta nefericita cu restaurantul asta si zau daca ne-a mai tihnit mancarea dupa atata asteptare

Restaurant: Sushi Ko
creatza
#10 -

Andrei de la Sushi Ko

@Andrei. Daca dai un search pe google despre sushi ko, o sa vezi de fiecare data, aceeasi descriere PR-ista care asociaza restaurantul cu Benihana si il ridica in slavi, desi experienta mea si se pare ca si a altora, a fost dezastruoasa.
Nu cred ca e frumos ce a facut PR-ul lor.

Postarea unui comentariu pe un site de specialitate, care recomanda localuri, este dreptul oricui. Daca eu doresc sa-mi postez opinia, fie ea si negativa, despre acest restaurant pe absolut toate siteu-urile este dreptul meu si poate chiar si obligatia mea de cetatean/client/amator de sushi de a o posta si a oferi si altora impresii despre Sushi Ko.

Calitatea proasta a mancarii, a serviciului intr-un restaurant de sushi nu face decat sa indeparteze lumea de acest specific. Nu cred ca acest lucru poate conduce la mai multe restaurante japoneze care pe termen lung sa creasca raportul calitate/pret.

PS: Zen sushi nu este afacerea mea, nu lucrez pentru ei, nu am prieteni care lucreaza pentru ei, etc (as vrea eu). Se intampla doar sa am mult timp liber, pe care il petrec pe internet.

Restaurant: Sushi Ko
Felicia
#11 -

mie mi-a placut

Am mancat si la asami, si la benihana si la sushi ko si la zen sushi si din pacate si de la sushimania.
De la sushimania parerea mea e ca mananci doar daca eshti disperat dupa sushi si nu ai bani de altceva. bucatile sunt exagerat de mici, orezul nu e proaspat si nu au niciodata ton.
Sushi ko mi-a placut ca are varietate mult mai mare, portiile sunt mici si poti sa comanzi mai multe modele, iar preturile sunt ok.Orezul a fost proaspat de fiecare data cand am fost pe acolo.
Cand am bani de aruncat ma duc la benihana unde intr-adevar calitatea e exceptionala, dar preturile sunt extrem de mari.
Asami are calitate buna...preturi mari...nu au combo-uri si ma enerveaza ingrozitor cum sta stafful pe langa tine si te pazeshte, si cum de obicei e f gol acolo, e cam penibil.
Zensushi nu au niciodata clienti. am fost de cateva ori si de fiecare data eram singurii din restaurant. E departe de centru si destul de greu de ajuns. sushi e bun dar varietatea e mica. preturile sunt ok.

Restaurant: Sushi Ko
coltunas
#12 -

De unde sushi?

Nu puteam sa imi inchipui ca exista atatia experti in sushi in Bucuresti. Unde s-or fi format ei? Sushi este o mancare traditionala a unui popor care traieste de cand se stie el mai mult din ce da marea, decat din ce da pamantul.

In general sunt niste produse scumpe acolo unde sunt de calitate si sunt de calitatea acolo unde sunt multi bani si oameni dispusi sa ii dea. Ce vedem noi prin Romania si in general, prin rasaritul Europei este mai mult un fel de scursura de sushi, pentru ca nu exista materie prima de calitate la indemana.
Stiti ca si in orasul Caracal exista un restaurant de sushi? De ce nu vreti sa incercati si calitatea de acolo?

Restaurant: Sushi Ko
zuza
#13 -

Comentariu nou

Fara a fi nici pe departe o experta in sushi, experienta de la Sushi Co a fost foarte ok.
Am mai mancat sushi doar home-made si intr-un restaurant pe care l-am considerat foarte reusit la Paris, si trebuie sa spun ca am fost foarte placut surprinsa de Sushi Co.
Serviciul foarte atent, lume interesanta in restaurant (destul de internationala), iar mancarea foarte buna. Ne-am luat un platou de 30 de bucati (2 persoane), care continea si sushi si maki si sashimi, in mai multe varietati, si a fost chiar bun, pestele foarte proaspat si gustos si fraged (130 de lei cred). Parca chiar mai bun ca la Paris, ceea ce nu ma asteptam.
Singurul defect al locului mi se par preturile, care nu sunt tocmai placute ;)) in special la bauturi (un pahar de vin 18 lei), dar si la celelalte feluri de mancare cu exceptia platourilor, care sunt okayish ca pret.
Totusi, data fiind calitatea buna a serviciilor si mancarea buna, merita de "investit" din cand in cand :)

Restaurant: Sushi Ko
marius
#14 -

Comentariu nou

mai frumoasa e femeia de serviciu decat ospataritele :X :X :X
imi place sushi e super ok ;)

Restaurant: Sushi Ko
Timbuku
#15 -

retestat... acelasi verdict

Saptamana trecuta am mai bagat o fisa la Sushi Ko sa vad daca intre timp s-a imbunatati ceva, dar din pacate calitate este in continuare mediocra in cel mai bun caz.

De data asta am stat la bar si m-am uitat cum se prepara sushi-ul... de ex. la nigiri cind se pune bucata de peste peste "sarmaluta" de orez, se foloseste putin wasabi sa se "lipeasca"..ei bine la Sushi Ko se practica tehnica strinsului in pumn. Ingredientele au fost relativ ok, mai putin tonul care era putin ofilit.

La maki-uri stau ceva mai bine si probabil o sa le incerc data viitoare - peste alte 6 luni.

Restaurant: Sushi Ko
loco
#16 -

sushi.ko

am fost si am mincat si eu la acest restaurant,masa mare 10 persoane dar nesimtire sa incarcat nota lejer cu 2 ape plus cola nu am facut tamtam dar no sa mai calcam pe acola pacat mincarea a fost buna servirea la fel bafta la bagat mina in buzunaru clientilor fideli

Restaurant: Sushi Ko
Morimoto
#17 -

Sushi de Bucuresti

Am fost de curand in Timisoara unde am mancat un sushi ce bate orice sushi mancat pana acum si am mancat sushi in toata Europa. Restaurantul e elegant dar nu de fite grele, servirea prietenoasa dar nu deosebita, in schimb sushi-ul e fantastic!!! Meniul e spectaculos si mi s-a spus ca totul e pozat de ei, nu poze de pe net si am aflat ca au doar ingrediente din Japonia. Ce m-a facut cu adevarat fericit a fost pretul, care e de 2 ori mai mic decat la orice sushi-birt din Bucuresti. vedeti pe site la sushiya.ro Nu trebuie ratat cand mai ajungeti prin Timisoara

Restaurant: Sushi Ko
mary
#18 -

Be Aware!!

I just have to take (waste) some precious time of my life to tell you about my experience in what they call Sushi Ko. This restaurant is nothing but a scam… They will charge you whatever they can for almost nothing. Their sushi, sashimi and all other items are all very badly served, salmon far from being fresh. I woke up the morning after our dinner at this awful restaurant and all of us (we were 5) had nausea and were vomiting our stomach out. I will call Monday the concerned authorities to check on their ingredients, something is very WRONG. Anyways, I heard that even their restaurants in Lebanon are doing very bad and they had several law suits and might close soon… BE AWARE if your health is important to you. Mary

Restaurant: Sushi Ko
daniel
#19 -

Be aware ! ???

Mary,
Cand ne trimiti si traducerea? Limba oficiala este inca Limba Romana si nu suntem toti parveniti sau fitzosi. Nu uita de unde ai plecat si ca in acte probabil scrie Maria, nu Mary. O zi buna!

Restaurant: Sushi Ko
mary
#20 -

Comentariu nou

Eu doar trebuie să ia (deşeuri) timp pretios din viata mea să vă spun despre experienţa mea în ceea ce ei numesc Sushi Ko. Acest restaurant nu este altceva decât o înşelătorie ... Ei te vor taxa tot ce pot pentru aproape nimic. Lor sushi, sashimi şi toate celelalte elemente sunt toate foarte prost servit, somon departe de a fi în stare proaspătă. M-am trezit în dimineaţa de după cina noastră la acest restaurant îngrozitor şi noi toţi (am fost 5) au avut greaţă şi vărsături au fost stomacul nostru afară. Voi suna luni autorităţile în cauză pentru a verifica ingredientele lor, ceva este foarte WRONG. Oricum, am auzit că, chiar şi restaurantele lor în Liban fac foarte rău şi au avut mai multe costume de lege şi s-ar putea închide în curând ... să fie conştienţi în cazul în care sănătatea dumneavoastră este important pentru tine. Mary

Restaurant: Sushi Ko
maiami
#21 -

concurenta si diferenta .

dragi copi in ale mincari japoneze.IN ROMINIA nu o sa mincati nici odata sushi ca in alta tara,de ce? pestele de unde vine de la metro care este norvegian ,sub calitatea celui din canada sau scotia.cite restaurante au un congelator sub minus 60de grade nici unu .Si eu am vrut sa deschid un restaurant japonez in bucuresti ,dar am preferat sa ma aptin .ATITEA VORBE EU PROPUN CA MENEGERI RESTAURANTELOR JAPONEZE SO ORGANIZEZE UN CONCUR INTRE RESTAURANTE SI ATUNCI SA VEDEM CINE DA CALITATE ,NU CE SA SCRIE CA EU SINT BUN CA ALA E BUN SE INVITA UN MAISTRU BUCATAR JAPONEZ,si atunci se decide.DRAGI PATRONI,LASATI VORBA SI TRECETI LA FAPTE DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE NICI UNU NU STITI ADEVARATA BUCATARIE . PAFTA LA NOUA TEMA

Restaurant: Sushi Ko
gr
#22 -

sushiko

Hei,
de obicei mananc cam de 5-7 ori pe sapt la un restaurant in B, deci in timp mi-am format o parere.

am fost de curand in Hong Kong si Singapore;
Daca celelalte feluri de mancare (inclusiv pizza :-)) ) erau foarte bune, sushi era mult inferior celui de la sushi ko.
Nu am nimic de a face cu acest restaurant, dar vreau sa va garantez ca se mananca un sushi de calitate intotdeauna, iar servirea a fost mereu ireprosabila.

Ma asteptam sa gasesc in Asia un sushi excelent, mai ales ca in general se mananca foarte bine. Surpriza, in Asia, fiind o mancare traditionala, se face cu relativa neglijenta chiar la restaurantele foarte scumpe (50-100 EUR/pers). E drept, produsele sunt foarte proaspete, dar in rest va zic ca vin la Sushi ko in Bucuresti sa mananc un sushi mai bun ca in Singapore :-))

Cele bune,
GR

Restaurant: Sushi Ko
Radu
#23 -

Servicii romanesti

Atmosfera placuta, mancare acceptabila, dar servicii romanesti. Am fost un grup de 11 persoane de curand si, cand sa platim nota, vine ospatarul la noi sa mai cerseasca niste bacsis, chipurile serviciile nu sunt incluse in pret, iar bacsisul de 50 RON nu reflecta decat 5% din suma notei. Ni s-a facut rusine de nerusinea lui si i-am dat, cu pretul a 11 clienti.

Restaurant: Sushi Ko
pacalitul
#24 -

bomba infecta

cea ce va scriu este pur adevar ,avem un focar de infectie la renumitul SUSHI KO am fost dat afara de un mafit care fura toti bani ,super mario au bucataru staini care nu au macar notiune de bucatarie, au acte false nici macar diplome nu au ,Sracul peste este servit de bucatari care au mincat si au ajuns la spital.NU scriu acest comentariu ca sa ma razbun ,si va spun realitatea ,acum lucrez la alt restaurant cu specific japonez.Acel restaurant sushi ko rezista dor datorita mitei date celor care vin in control .Va rog sa reflectati inainte sa mergeti acolo ,va doresc spitalizare placuta

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera