Restaurant: Shogun

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
La Shogun am mai fost vara trecuta, insa doar pe terasa. Pentru ca ni s-a tot spus ca aici se mananca ieftin si bun, ne-am gandit sa o vizitam si cand frigul ii impinge pe toti inauntru. De aceasta data, Shogun parea inchis, fiiindca fara euforia de pe terasa localul pare aproape parasit. Si ar fi fost pacat sa fie asa, fiindca petrecuseram aproape o ora cautand un loc nou si dragut in care sa mancam si foamea se facea simtita tot mai insistent.

Dar nu e doar acesta motivul pentru care ne-a placut mancarea de la Shogun. Am fost intampinati de un meniu al saptamanii destul de generos: ciorba de burta + ostropel de pui + bautura racoritoare + tiramisu la 30 de lei, la care am adaugat si o portie de ciuperci cu gorgonzola si cartofi prajiti cu 19 lei (plus o maioneza cam impracticabila la 3,5 lei). Poate nu era cea mai buna ciorba de burta care se poate manca in Bucuresti si nici ciupercile nu erau chiar iesite din comun - gorgonzola era mai degraba decor decat umplutura, cum scria in meniu - dar ostropelul, foarte aromat si gustos, merita cu siguranta o vizita.

Judecand dupa faptul ca locul era pe jumatate plin, desi trecuse binisor ora pranzului, s-ar zice ca s-au convins si altii de calitatea ostropelului sau poate a altor preparate pe care noi inca nu le-am degustat. Sau macar de faptul ca se poate manca decent la preturi rezonabile - produsele de peste variaza intre 8 si 30 de lei, cele de pui intre 20 si 26, ca si cele de porc, iar cele de vita de la 33 in sus, la grill singurele care sar peste medie este cotletul de berbecut la 36 de lei. Garniturile costa cam 5 lei - si, in mod curios, intre ele se numara si branza. Pentru nehotarati exista si platouri, unul rece si unul cald, la 32, respectiv 36 de lei. Par cuprinzatoare.

Bauturile au preturi la fel de populare: berea costa de la 5,5 lei in sus, cocktailurile sunt intre 15 si 17 lei, freshul costa 12 lei ( in meniu figureaza si un promitator fresh de pepene galben si unul de pepene rosu, dar astazi nu erau disponibile), cafeaua 6, racoritoarele de la 6,5 lei. Desertul costa cam 12 lei, iar tiramisu-ul pe care l-am primit azi in meniu era aproape la fel de bun ca cel pe care l-am consumat la mama lui acasa, la Venetia. Din pacate, n-am reusit sa-l terminam, fiindca ce mancaseram pana atunci fusese foarte indestulator.

Shogun Shogun

Meniul nu e extrem de variat - fiecare tip de carne numara cam 7-8 preparate, destul de clasice de altfel, insa nu ne asteptam neaparat la cine stie ce experimente culinare de la un restaurant de cartier. De fapt, sunt genul de mancaruri cu care mergi la sigur. Iar Shogun e si el genul de restaurant unde poti manca ok la preturi pe masura. Mai ales daca locuiti prin preajma, altfel nu suntem siguri ca merita sa veniti in excursie pana la el tocmai din sectorul 4.

Shogun Shogun 

Decorul si curatenia sunt si ele decente. Decorul e chiar sobru, dominat de lemn de culoare inchisa, chiar daca, vazut din afara, locul nu promite mare lucru. Ce-i drept, o incapere rectangulara simpla si nici foarte intinsa n-are prea multe posibilitati de amenajare. Muzica e in surdina, asa ca n-am reusit sa ne prindem daca venea de la un post de radio sau dintr-un playlist cu hiturile momentului, iar televizorul mergea azi pe TVR1, si el in surdina. 

Mai multe poze pe 100eyes



Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera