Restaurant: Persia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pentru cei in cautarea unui meniu ceva mai interesant decat un snitel si ceva cartofi prajiti, restaurantul Persia (aflat in imediata apropiere a statiei de metrou Timpuri Noi) este o mica oaza plina de bunatati pierduta pe la noi prin urbe. Locul cu siguranta iti atrage atentia fiind o mare pata portocalie in tot gri-ul ce il inconjoara si daca ignori semnul mare cu horoscop si te decizi sa afli despre ce este vorba, o sa ai parte de surprize.

Grija insa, restaurantul nu trebuie confundat cu autoservirea de la parter, pana nu dati de scari acoperite cu covor rosu nu va opriti din cautari. Interiorul sta tot sub semnul culorii portocalii si este suficient de cald si luminos cat sa ti se faca dor de niste pereti albi ca de spital. Exceptand mica incapere destinate luarii ceaiului, tapetata cu carpete si pernute, restaurantul nu isi divulga specificul ca fiind oriental.

persia

Doar ici si colo cate un indiciu mai mic, o mica narghilea sau cateva replici miniaturale ale unor basoreliefuri din vremuri indepartate, noroc insa cu unele au si tablita explicativa. Noi am stat sub privirea agila a unei acvile si am admirat un tablou ce infatisa o tanara in port traditional persan.

persia

persia

Din nefericire pentru noi, uitasem dictionarul persan-roman acasa si dupa ce am bajbait prin paginile meniului, luand denumirile dupa ureche am renuntat si am cerut ajutorul chelnerului. Foarte adevarat ca partea cu kabab o prinsesem, restul de la Chelo Kabab Makhsus sau Chelo Juje Kabab (intre 20 si 24 de lei costau aceste bunataturi) reprezenta insa un mister. Chelnerul vazand ca nu ne pricepem prea mult, mai mai ca ne recomanda un snitel cu cartofi prajiti, insa l-am convins ca am venit pentru ceva specialitati si nu ne multumim cu altceva.

Supa nu aveau din nefericire, desi ne tenta una de linte sau de orz, ambele la 7 lei. Am incercat insa o mancare din carne de oaie cu linte si vinete, care a fost foarte delicioasa, facuta cu condimente specifice care ii dadeau un gust deosebit si greu de explicat in comparatie cu bucataria romaneasca, chelo khoreste badejmian la 20 de lei cu tot cu un munte de orez garnitura. Si sislik, cotlete de berbecut facute pe gratar cu ceva mirodenii, tot la 20 de lei.

persia
Chelo khoreste
persia
Sislik

Pentru a ne racori putin am incercat un ayran cu menta, foarte bun, la 7 lei. Daca va place usturoiul si nu planuiti escapade amoroase dupa masa, atunci puteti incerca si varianta cu usturoi. Sucurile erau 4-5 lei, iar berile incepeau de pe la 5 lei. Pentru feluri mai traditionale sariti la ultima pagina, unde ne intampina snitele, pulpe de pui, cordon bleu, aripioare de pui etc (intre 12,5 si 16 lei)

In meniu am constatat prezenta unui fel de mancare ratacit, spaghetele. :) Spaghete cu carnati, cu branza si spaghetele speciale ale casei (13 - 15 lei). La garnituri intalnim chiftele de legume (15 lei), chiftele de cartofi Kuku (10 lei). Salatele sunt intre 7,5 si 10 lei, cu humas-ul 10 lei. Pentru cine mai are loc de desert, baclavaua iti face cu ochiul fiind ultima pe pagina la pretul de 6 lei.

Mancarea a fost foarte buna, muzica un amestec destul de exotic de ritmuri orientale si muzica de camera si nici nu ne-au suflat chelnerii in ceafa. Localul arata bine, suficient de cu specific cat sa simti ca nu este doar o alta taverna sau trattorie.

Persia
Avalansei nr. 21 (intersectia Timpuri Noi)
330 30 10,  0788 912 056, 0788 398 758
4 comentarii

Restaurant: Persia
Cristi Roman
#1 -

Gresit

Gresit. Eu i-am dat o nota scazute pa PAPABUN, tocmai fiindca stiu mai in detaliu bucataria iraniana. Plus ca decorul si pozitionarea restaurantului lasa muuuuult de dorit. Sa fim seriosi, e un chiosc mare-mare.

Restaurant: Persia
Danonino
#2 -

Ba Pars!

Adevar graiti, Cristi Roman!

Dugheana cu mancare proasta si chelneri scosi de la casa de corectie. Eu imi amintesc de prima si ultima data cand am fost acolo: chelnerul isi varase degetul mare in ash-reshte. Care avea un gust de ciorba normala, de fasole. Si menta era de-a dreptul arsa. E drept, e posibil sa se mai fi schimbat intre timp :)

Pars in schimb... fabulos!

Restaurant: Persia
radu
#3 -

nu mergeti

e vorba de fapt de o shaormerie sub acoperire, cu pretentii de autentic, dar in realitatea o bodega improvizata de 2 lei.
mancarea e sub-mediocra, nimic special, nici un gust aparte ori un condiment sa/ti trezeasca imaginatia, servirea e lenta, iar la preturi , atentie! , se trece TVA separat la finalul notei, astfel ca pretul final e mai mare decat pe meniu.

Restaurant: Persia
mihaela
#4 -

e super

s-a schimbat foarte mult nimic nu mai este cum era acum ma duc acolo cu placere,iar mancarea este intradevar specific iranian,dar nu numai,ospatari sant atenti si curati,mam simtit foarte bine acolo si am fost foarte multumiti de tot

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera