Restaurant: Newton

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Flamanzi, rapusi de soare si infranti de un drum scurt cu RATB-ul,  am poposit in Newton in speranta ca nu vom fi loviti in cap de mere, dar ca vom pleca de acolo cu burtile pline si racoriti putin.

newton

Am tot vazut restaurante cu meniul pus la intrare, lucru bun de altfel, ca uneori apar surprize-surprize cand dai de preturile din meniu, dar pereti pictati cu lista felurilor de mancare nu am mai intalnit. Probabil ca meniurile acelea micute nu erau destul de evidente, sau nu se prindeau trecatorii ca acela este un restaurant sau chelnerii sperau sa le vina clientii deja hotarati asupra comenzii sau... cine stie ce idee nastrusnica i-a venit decoratorului. Dar vazand zidul acela parca ni se face dor de bucatarii din plastic cu placutele cu Meniul zilei.

newton

Locul s-a dovedit semi-pustiu, semi deoarece erau vreo doua mese ocupate inauntru. In schimb terasa era libera si dupa ce am ascultat claxoanele si elogierile soferilor am inteles de ce. Dar de, cu asta ai de a face cand ai restaurant in plina intersectie. Ne-am simtit putin timorati de gardul de protectie ce exista pe post de balustrada.

newton

Decorul modern-rustic de pe terasa se completa perfect cu fetele de masa in patratele rosii care purtau semnele trecerii multor meseni. Si a mai multor feluri de mancare. Meniul este destul de bogat, preturile mici. Salatele erau 13 lei sub clasicele forme de Cezar, Bulgareasca si Nicoise (clasic in sensul larg, fiecare bucatar cu scoala lui). Ciorbele si supele erau in jur de 6 lei, dar era mult prea cald sa le incercam.

newton

Ochii ni s-au perindat intre tigaia picanta (12 lei), Fileto con tartufo nero (45 de lei), Tortelinni gratinati (15 lei) si Puiul cu nuci si gorgonzola (15 lei). Am tot zis ca mancam lejer, dar pofta nu s-a lasat invinsa si fugeau ochii doar dupa sosuri. Puiul a invins, dar poate era mai bine sa piarda si sa ne incercam norocul cu o salata. In cazul de fata minunatul pui era facut pe gratar si uns cu sos de smantana si branza. Nucile au fost foarte bune in schimb. Si pieptul la gratar este de regula bun, cu conditia ca gratarul folosit sa mai fie curatat din cand in cand (aici nu a fost cazul).

O bila alba a meritat salata verde, care a avut bunul simt sa nu cuprinda nici o foaie vestejita (restaurante mai bune au dat-o in bara la acest capitol). Dar degeaba, dupa esecul cu primul fel de mancare nici la un desert nu ne-am incumetat. Ne-am inecat amarul in limonada (4 lei), dar mai bine incercam cu bere (intre 4,5 si 12 lei) si am plecat aproape la fel de flamanzi cum am intrat.

Daca va tenteaza sa experimentati Newton este la adresa bulevardul Dacia nr. 104, in Piata Gemeni. Pana in ora 17.00 puteti beneficia de reducerea de 10% si daca nu puteti trai fara Internet, nu va speriati, aici veti beneficia de wireless. Dar nu v-am incuraja.4 comentarii

Restaurant: Newton
defayard
#1 -

mare semn de intrebare

nu inteleg cum cineva care pretinde ca are cunostinta de subiectul restaurante poate pasi pragul unei improvizatii de nu stiu cum sa ii spun dar numai restaurant nu si sa se astepte ca va gasi acolo CE?. Se pare ca uni cauta cu tot dinadinsul deziluziile.

Restaurant: Newton
Cristina
#2 -

:)

metropotamul nu merge acolo pentru el, ci ca sa va spuna cum e in x sau y loc, sa va recomande locuri bune sau sa va atentioneze despre cele slabe :-)

Restaurant: Newton
Dana
#3 -

Comentariu nou

Nu e stralucit, vinul casei insa e foarte bun si mai au si un pui in foietaj care s-a dovedit a fi revelatia serii:-)
La desert ne-au adus specialitatea casei, ceva crem caramel care trebuia flambat, dar fiind ora inaintata, au trecut lejeri peste. Chelnerii cam impertinenti....

Restaurant: Newton
Mia
#4 -

Acest restaurant

nu mai exista.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera