Restaurant: New Velvet

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cum centrul Bucurestiului este un loc in permanenta schimbare, cu baruri care apar si dispar precum actorii din soap-operas, acum o luna pe Stirbei Voda a aparut (sau a reaparut) un personaj: New Velvet - cafenea, lounge, restaurant.

Inca din strada iti poti da seama ca locul nu e pentru orice buzunar. Arata foarte bine si pe dinafara si pe dinauntru, iar ospatarii sunt imbracati in uniforme albe ca in reclamele la detergenti.

new_velvet

Am fost serviti foarte prompt. Restaurantul este cu specific italian si, spre deosebire de altele de acest gen, chiar il respecta. Deocamdata nu exista decat un meniu de vinuri si unul de mancaruri si nu o sa aveti de rasfoit zece pagini de preparate care mai de care mai exotice din care jumatate nu sunt disponibile.

Totusi, in cele doua pagini ale meniului veti gasi antipasti - spre exemplu crostini sau bruschete (10-44 lei), salate - Cesar, de pui, cu fructe de mare (22-38 lei), paste (19-34 lei), preparate din carne - in care sunt incluse si vreo doua feluri de peste (14-62 lei), orez (17-28 lei) si o specie de desert, Macedonia di Frutta, pe care nu l-am gustat, spre dezamagirea ospatarului care ne-a servit.

Garniturile (cartofi prajiti, broccoli, legume, spanac) sunt intre 11 si 13 lei, ceaiul 8 lei, iar cafeaua 6. Din toate astea, noi ne-am ales o portie de lasagna (28 de lei) si paste 4 Fromaggi - asa erau trecute in meniu! - (34 de lei), care ne-au placut destul de mult. Lasagna este foarte satioasa, desi a fost putin cam grasa, iar pastele au fost bunicele, cu toate ca portia parea cam subtirica.

new_velvet

Nu am asteptat aproape deloc nici dupa nota, iar politetea ospatarului (chiar si dupa ce metropotamul a varsat din neatentie ceaiul pe masa) ne-a facut sa dam si din acest punct de vedere o bila alba. Ce ne-a placut mai putin a fost atmosfera putin cam rigida, dar e greu sa faci un restaurant aproape gol sa para cald si primitor, mai ales cand arata ca New Velvet.

E drept ca preturile sunt cam mari, iar locul nu e pentru o iesire la bere cu prietenii. Dar orice intalnire de afaceri s-ar desfasura minunat acolo, iar daca aveti ceva de sarbatorit sunt convinsa ca veti gasi si o sampanie pe masura.

New Velvet

Str. Stirbei Voda, Nr. 4

Telefon: 031 100 89 16
4 comentarii

Restaurant: New Velvet
Rin Tin Tin
#1 -

Comentariu nou

Mi se pare aberant sa ceri 3 euro pe garnitura, in nici un restaurant "upper medium" de pe afara nu intalnesti asa ceva, in conditiile in care la noi nu se poate discuta de "upper medium", ci de "medium". Oricum, comparand cu preturile din Occident, preturile de aici mi se par nejustificat de mari (desi, admit, nu am fost la New Velvet).

Restaurant: New Velvet
ileana
#2 -

preturi

si mie mi se par preturile mari la garnituri dar nu e adevarat ca in strainatate nu sunt aceste preturi. sunt tot la fel numai ca salariile sunt mai mari.

Restaurant: New Velvet
ileana
#3 -

preturi

si mie mi se par preturile mari la garnituri dar nu e adevarat ca in strainatate nu sunt aceste preturi. sunt tot la fel numai ca salariile sunt mai mari.

Restaurant: New Velvet
Bogdan
#4 -

comparatii

Cei doi comentatori - chiar credeti ca are rost sa faci comparatii?
Sa platesti 10 RON pentru o simpla portie de cartofi prajiti din punctul nostru de vedere e absurd, oricat de bine ar arata restaurantul si mai ales pe timp de criza. Un loc pe care nu-l voi vizita...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera