Restaurant: Mythos
Intr-o zi de duminica, metropotamul satul de fripturi cu cartofi prajiti si alte preparate "traditionale" s-a hotarat sa incerce si ceva mai deosebit... si a ajuns pe niste stradute din zona Operei (Str. Costache Negri 28, mai exact), la restaurantul grecesc Mythos.
A fost clar din primul moment ca nu face parte din categoria "restaurante de cartier": un chelner (putin cam protocolar pentru gustul nostru) ne-a invitat la masa si ne-a adus meniul care, dupa cum era de asteptat, nu continea preturi prea mici.
Chiar daca prezentarea grafica ar fi putut fi mai buna, am apreciat ca toate preparatele din meniu aveau atat nume in greceste, cat si explicatii in romana si engleza (desi banuim ca "red snapper", de exemplu, are si o traducere in limba noastra).
Printre bunatati am remarcat salata tou vangeli (pui cu nuci si chimen) - 17 lei, chiftelute cu menta - 17 lei, tsipoura (dorada la gratar cu sos de lamaie) - 13.4 lei/100g, kalamari (calamar la gratar umplut cu branza/cu orez prajit si stafide) - 15.3 lei/100g, xoriatiki (salata traditionala greceasca) - 20 lei, salata Mythos (8 creveti cu dressing de sos alb) - 42 lei, souvlaki karharias (frigarui de rechin cu legume) - 20 lei/100g, sau kleftiko (bucati de miel gatite incet in hartie de copt) - 40 lei. Evident, nu putea lipsi traditionala baklava (15 lei), plus iaourti (iaurt cu miere si nuci) - 12 lei.

Pentru ca metropotamul nu era prea flamand, ne-am limitat la niste aperitive: o portie de pleurotus (ciuperci la gratar cu lamaie) - 15 lei si o salata tzatziki - 10 lei, insotite de un cosulet cu bucati de pita. Chelnerul n-a parut foarte incantat de dimensiunile comenzii, dar si daca am fi vrut, tot n-am fi putut manca mai mult. In ciuda aspectului neimpresionant, ambele feluri de mancare au fost delicioase si destul de consistente, perfecte pentru un pranz usor.


N-am putut sa ne abtinem si am tras cu ochiul si la masa de alaturi, unde un grup de domni si doamne respectabile se adunasera pentru o zi de nastere. Un lucru foarte de apreciat a fost ca, spre deosebire de multi dintre colegii lui, chelnerul din Mythos stia foarte bine ce se afla in meniu si a putut da recomandari la obiect (mai ales ca grupul respectiv dorea sa manance serios, nu ca noi). Portiile de mancare (peste si souvlaki de porc) care au ajuns la masa lor aratau extrem de bine.
Ca bauturi am incercat o cafea greceasca (8 lei), care ar fi trebuit sa fie foarte putin acrisoara (metropotamul de serviciu nefiind mare amator de cafea a declarat-o o cafea obisnuita), si un fresh de portocale (9.5 lei) chiar proaspat stoarse.

Despre atmosfera e mai greu sa ne pronuntam.
Plusuri: muzica greceasca, o crenguta de maslin reala ca decor pe masa si cateva desenate deasupra usilor, curatenie.

Minusuri: ilustratii exagerate pe pereti, toaleta curata, dar destul de primitiva, cu "usi" glisante de plastic.


Din cauza atmosferei destul de rigide si a preturilor nu tocmai mici, Mythos nu e genul de loc in care sa iesi la o bere cu amicii, dar se potriveste unei mese de afaceri sau unei reuniuni putin mai sobre. Cata vreme invitatii cu staif nu incearca baia.
Mythos
Str. Costache Negri 28, in apropiere de Opera Center
Telefon: 410 23 76, 0724 349 268, 0727 392 938
Email: rezervari@restaurantmythos.ro
Program: 12-24
A fost clar din primul moment ca nu face parte din categoria "restaurante de cartier": un chelner (putin cam protocolar pentru gustul nostru) ne-a invitat la masa si ne-a adus meniul care, dupa cum era de asteptat, nu continea preturi prea mici.
Chiar daca prezentarea grafica ar fi putut fi mai buna, am apreciat ca toate preparatele din meniu aveau atat nume in greceste, cat si explicatii in romana si engleza (desi banuim ca "red snapper", de exemplu, are si o traducere in limba noastra).
Printre bunatati am remarcat salata tou vangeli (pui cu nuci si chimen) - 17 lei, chiftelute cu menta - 17 lei, tsipoura (dorada la gratar cu sos de lamaie) - 13.4 lei/100g, kalamari (calamar la gratar umplut cu branza/cu orez prajit si stafide) - 15.3 lei/100g, xoriatiki (salata traditionala greceasca) - 20 lei, salata Mythos (8 creveti cu dressing de sos alb) - 42 lei, souvlaki karharias (frigarui de rechin cu legume) - 20 lei/100g, sau kleftiko (bucati de miel gatite incet in hartie de copt) - 40 lei. Evident, nu putea lipsi traditionala baklava (15 lei), plus iaourti (iaurt cu miere si nuci) - 12 lei.
Pentru ca metropotamul nu era prea flamand, ne-am limitat la niste aperitive: o portie de pleurotus (ciuperci la gratar cu lamaie) - 15 lei si o salata tzatziki - 10 lei, insotite de un cosulet cu bucati de pita. Chelnerul n-a parut foarte incantat de dimensiunile comenzii, dar si daca am fi vrut, tot n-am fi putut manca mai mult. In ciuda aspectului neimpresionant, ambele feluri de mancare au fost delicioase si destul de consistente, perfecte pentru un pranz usor.
N-am putut sa ne abtinem si am tras cu ochiul si la masa de alaturi, unde un grup de domni si doamne respectabile se adunasera pentru o zi de nastere. Un lucru foarte de apreciat a fost ca, spre deosebire de multi dintre colegii lui, chelnerul din Mythos stia foarte bine ce se afla in meniu si a putut da recomandari la obiect (mai ales ca grupul respectiv dorea sa manance serios, nu ca noi). Portiile de mancare (peste si souvlaki de porc) care au ajuns la masa lor aratau extrem de bine.
Ca bauturi am incercat o cafea greceasca (8 lei), care ar fi trebuit sa fie foarte putin acrisoara (metropotamul de serviciu nefiind mare amator de cafea a declarat-o o cafea obisnuita), si un fresh de portocale (9.5 lei) chiar proaspat stoarse.
Despre atmosfera e mai greu sa ne pronuntam.
Plusuri: muzica greceasca, o crenguta de maslin reala ca decor pe masa si cateva desenate deasupra usilor, curatenie.
Minusuri: ilustratii exagerate pe pereti, toaleta curata, dar destul de primitiva, cu "usi" glisante de plastic.
Din cauza atmosferei destul de rigide si a preturilor nu tocmai mici, Mythos nu e genul de loc in care sa iesi la o bere cu amicii, dar se potriveste unei mese de afaceri sau unei reuniuni putin mai sobre. Cata vreme invitatii cu staif nu incearca baia.
Mythos
Str. Costache Negri 28, in apropiere de Opera Center
Telefon: 410 23 76, 0724 349 268, 0727 392 938
Email: rezervari@restaurantmythos.ro
Program: 12-24
http://www.restaurantmythos.ro
modest
Cind am fost eu acum ultima oara, acum un an si jumatate, am fost extrem de dezamagit. EXTREM!