Restaurant: Menuet in stil unguresc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
De ultima oara cand am fost la Menuet lucrurile s-au mai schimbat, mai putin adresa si sigla de la intrare. Meniul este unguresc si cu cateva specialitati internationale, serviciul bun si prompt, preturile maricele, la fel si portiile, iar decorul este putin cam incarcat.

Atmosfera & Decor

Esti primit de cum intri pe usa si condus la masa, primesti meniul si esti lasat sa te hotarasti, incet, dar sigur asupra felurilor de mancare pentru ca ai de unde alege. Muzica suna in surdina, pe modelul ambiental, suficient de incet incat sa porti purta o discutie normala si suficient de prezenta cat sa stii ca exista. Au doua saloane, unul mai mare si unul foarte micut, ascuns dupa un paravan de sticla. Au mese de lemn pe care sunt asezate paharele, tacamurile si vesela, foarte cochet. Peretii sunt incarcati cu oglinzi, tablouri cu Bucurestiul cel vechi si spatios, si tot felul de mici decoratiuni, statuete, suporturi pentru sticle, vase si ulcele. Are un usor iz de taverna, dar mai fitosel.

Menuet Menuet

Mancarea

Dupa cum am zis meniul este predominant unguresc si preturile sunt peste medie. Aperitivele sunt in jur de 20 de lei si poti alege Letcho cu oua (19 lei), un fel de omleta cu legume si mirodenii, clatite cu carne (25 de lei) sau o salata de pui (21 de lei). Apoi urmeaza supele, de varza acra cu afumatura (18 lei), supa gulas (19, 5 lei),  de ceapa, cremoasa cu smantana (11 lei) si de visine (17 lei).

Au destul de multe preparate din carne, rulouri, snitele sau fripturi cu legume, sosuri si gratinate cu cascaval afumat. Din ce am ochit in meniu: Vita Budapesta cu legume si ficat de gasca (48 de lei), ciolan de porc cu varza calita si cartofi unguresti - portie pentru 2 persoane (65 de lei), pui cu branza roquefort si praz (28 de lei) sau pui cu sos de cascaval afumat si sunca (28 de lei). Au si specialitati gatite, Gulas de vita (26 de lei), paprikas de pui 20 de lei si Strapacica - galusti umplute cu branza de burduf, jumari, marar si smantana (23 de lei). La care se adauga si garnitura, in jur de 9 lei, cartofi natur, piure, legume gratinate (foarte gustoase) sau orez.

Menuet Menuet
Supa crema de ceapa si Pui cu Roquefort si praz, legume gratinate

La desert au somloi - galusti dulci (19 lei) si piure de castane (12 lei). Iar bauturile sunt 6 lei -apa, ceai sau cafea, 8 lei -sucurile si berea. Merita sa aruncati un ochi si pe selectia de vinuri.

Portiile au fost mari, cel putin la ce am servit noi, destul de greu de biruit daca nu esti un gurmand adevarat sau nu vii infometat. Totusi, la nota de plata se va simti fiecare fel de mancare si o masa in doi face lejer 100 de lei, cu doar 2 feluri si bauturi. Si in meniu este trecut si serviciul, 10% din nota totala.

Concluzie

Fata de prima intalnire cu Menuet, de data aceasta lucrurile au mers mult mai bine. Pare locul potrivit pentru o iesire in oras mai speciala sau pentru amatorii de mancaruri unguresti la portii generoase.




2 comentarii

Restaurant: Menuet in stil unguresc
Mihai Petre
#1 -

Un restaurant placut

Am vizitat Menuet dupa ce am citit cronica voastra, mancarea a fost foarte buna si serviciul ok, mi se pare locul ideal pt o cina in 2 sau o iesire intre prieteni.

Restaurant: Menuet in stil unguresc
Cosmin Calin
#2 -

Minunat!

Am fost ieri impreuna cu familia sa luam cina si absolut toti am fost incantati de ambianta, de eleganta, dar mai ales de serviciu si de mancaruri, delicioase si suficient de consistente ca sa-ti astampere foamea dupa o zi de munca. Vom reveni cu placere :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera