Restaurant Maxim

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Despre restaurantul Maxim de pe General Berthelot auziseram lucruri bune, atat despre loc, cat si despre aptitudinile bucatarului, si aseara i-am facut o vizita, ca sa ne convingem de acest lucru. Si am fost intr-adevar convinsi, intr-un procent de cel putin 80%, sa va spunem si noi lucruri bune despre el.

Restaurantul Maxim s-a deschis de vreo jumatate de an intr-o vila frumoasa de pe strada General Berthelot, unde, daca ne luam dupa semnul de la intrare, imparte locul (sau poate e o reminiscenta a trecutului?) cu firma omonima de design interior si mobilier.

Restaurant Maxim Restaurant Maxim

Terasa care te intampina arata bine, stil retro bucurestean, cu imagini vechi din capitala si cu un aer discret mediteranean dat de esarfele care de obicei probabil se leagana in briza, dar care aseara, cand clocotea pe foc o furtuna, se agitau nervos. Ne-a parut rau ca nu putem lua cina pe terasa si am intrat.

Frumos si inauntru, dar am regretat din prima clipa ca eram in hainele de serviciu, pentru ca locul e mai elegant decat ne-am fi asteptat noi. Iar cand chelnerul e imbracat la patru ace si cu papion, iti pare rau ca pantofii tai sunt prafuiti dupa plimbarea prin orasul nostru curat, cu tot praful ridicat de furtuna.

Restaurant Maxim Restaurant Maxim
Restaurant Maxim Restaurant Maxim

Sa revenim insa la experienta noastra gastronomica acolo. Spunem cu toata sinceritatea ca tot ce am mancat a avut un gust aparte. Nu putem spune cu aceeasi sinceritate ca ne-a placut totul, anumite combinatii mai neobisnuite de ingrediente ni s-au parut ciudate, dar cu toate acestea interesante.

Meniul nu e foarte bogat (in ciuda faptului ca site-ul mentioneaza ca au "unele din cele mai bogate meniuri din Bucuresti") si se prezinta cu preturi marisoare, lucru de care va puteti convinge singuri, uitandu-va pe site. Aveam de ales intre trei supe, cateva gustari calde si salate, feluri principale pe baza de carne (pui, porc, miel, rata, vita argentiana si cerb), paste, peste (patru feluri) si fructe de mare (trei feluri). Plus desert.

Iata ce am ales:

Restaurant Maxim Restaurant Maxim
stanga - supa de scoici picante in bisque de creveti - 26 de lei; a fost prima oara cand am incercat bisque (un fel de supa-crema de origina frantuzeasca) de crustacee si ne-a surprins placut condimentarea puternica
dreapta - soufle de brocoli & gorgonzola cu nuci si sos de ardei rosu - 18 lei; o spuma delicata, fierbinte si condimentata

Restaurant Maxim Restaurant Maxim
dreapta - Piept de pui in sos de martini cu paste si rosii cherry - 20 de lei. Am declarat unanim ca martini-ului ii sade mai bine in pahar, nu in spaghete.
stanga - Ravioli de creveti cu sos de creveti si caviar de somon - 22 de lei. Ravioli se vad, sosul mai putin. Ne-au placut modic, iar prezentarea deloc, ca si in cazul puiului de mai sus, de altfel.

Restaurant Maxim Restaurant Maxim
stanga - Soufle de migdale in mar posat - 15 lei; foarte bun si foarte aspectuos
dreapta - Soufle  de ciocolata cu inghetata de vanilie in sos de zmeura  - 18 lei; iarasi, nota 10 pentru prezentare si pentru combinatia de ciocolata neagra, amara, vanilie si zmeura.

Poate veti fi remarcat in imaginile de mai sus niste porti mici-mici in niste farfurii mari-mari. Pare demoralizant, dar nu ne-am ridicat de la masa flamanzi, asta e cert. N-am aprecia ca portia de cinci ravioli avea chiar 300 de grame, cum se preciza in meniu, dar a fost suficient de satioasa pentru o cina.

Restaurantul Maxim nu se pozitioneaza in mod evident ca loc unde sa "mananci pe saturate", ci mai degraba ca experienta culinara iesita din comun. Si cu acest lucru suntem de acord, cu exceptia sufleului de ciocolata, toate felurile incercate au fost o experienta noua pentru noi.

Preturile, asa cum am precizat, ni s-au parut mari, mai ales la bauturi. Meniul de vinuri e bine garnisit, cu tot soiul de licori pe care sa le asortezi bunatatilor din farfurie.

Noi am fi vrut sa asortam un singur pahar de vin langa ravioli si pui, insa preturile per pahar ne-au demoralizat urgent (variau in functie de marci si an, dar 30 de lei pentru un pahar de vin ni s-a parut mult... ca sa nu mai spunem de 60). Si preturile la spirtoase ni s-au parut ceva mai mari decat prin alte locuri, iar apa plata romaneasca, dupa cum ne asteptam, costa 8 lei sticla de 0,33.

Serviciul a fost foarte prezentabil, cum am mentionat deja, si foarte politicos. Eram singurii clienti din restaurant si am beneficiat astfel de intreaga atentie a chelnerului nostru, lucru pe care l-am apreciat.

Atmosfera a fost placuta, mai ales spre sfarsitul serii, cand muzica 80s Bad Boys Blue a fost inlocuita de pian live, coveruri dupa Sinatra, tango-uri argentiniene si... Whitney Houston.

Iesind si mai admirand inca o data terasa ne-am intrebat, uitandu-ne la oferta de pranz, oare ce poti manca la restaurantul Maxim cu 26 de lei pentru un meniu de pranz cand noi am platit aproape 160 de lei cina pentru doua persoane...

Puteti vedea fotografiile mai mari (si mai multe) in galeria foto.





2 comentarii

Restaurant Maxim
crucificatorul
#1 -

din vazute... nu din auzite

Pai... sa incep cu ce ati prezentat voi.. si sa va spun asa. Dupa preparate presupun ca ati fost recent. supa.. destul de scumpa.. sufleul deasemenea insa este ok tinand cont ca are blue cheese in el. puiul e in stanga si ravioli in dreapta.. si da.. puiul pare fad si ravioli fara sos... iar dish-ul lasa de dorit ca prezentare. deserturile mi se pare ok si ca pret.. si deasemenea si ca gust. Meniul in general.. da saracacios.. si contrar celor mentionate.. sunt multe restaurante cu meniuri peste. preturile.. exagerate.. mai ales la bauturi cum ati si mentionat.. paharul de vin costa cat sticla toata la distribuitor.

Acum.. sa va spun si opinia mea.. foarte buna alegerea cu puiul.. pentru ca ar eun rulaj mai mare si deci e mai proaspat. daca ati fi luat peste sau care de vita/vanat ati fi fost mai dezamagiti, in primul rand nu sunt facute la gratare cum se mentioneaza in meniu, ci pe plita/tigaie apoi la cuptor. in plus preparatele isi pierd din proprietati atunci cand ele, fiind congelate sunt dezghetate cu ajutorul cuptorului cu microunde.. iar garniturile lasa de dorit..

Si totusi.. poti manca cu 26 de lei, daca te duci la bufet, insa va sugerez sa nu incercati la inceputul saptamanii ca e posibil sa mancati ce ramane de la Brunch-ul de Duminica.

Daca nu aveti ce face cu banii si cu sanatatea Va doresc pofta buna la Restaurant Maxim, un restaurant "de lux"

Restaurant Maxim
Ruxandra Marinescu
#2 -

Comentariu nou

Am servit masa la restaurant Maxim cu un grupe de 15 colegi, si as putea sa spun ca mancarea a fost exceptionala.
Toti colegii mei au fost incantati de gustul special al preparatelor,service-ul a fost foarte bun, admosfera placuta.
Recomand tuturor cu incredere acest restaurant, si cu siguranta vom mai reveni.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera