Restaurant: Lotca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Lotca a venit direct din delta. Nu stim pe ce canale a luat-o si ce stuf a intalnit in cale, cert e ca Lotca a ajuns la Bucuresti, si-a facut ponton pe Mihai Eminescu 171, prinde peste proaspat si face un bors ca la mama lui din el. Bors, carnati, chiftelute, sarmalute, saramuri, plachie, gratare, zacusca si alte specialitati pe care pana acum le gaseam doar in tinutul pelicanilor.

Lotca Lotca

Lotca e un restaurant nou deschis, cu specific pescaresc, lucru ce se vede de la decoratiuni pana la meniul ce pare tocmai prin in plasa in Delta.

Locul arata bine, poarta amprenta de Dunare, pe pereti vedem ba structura interna a unei barci, ba o vasla agatata, ba o plasa de pescari, ba o decoratiune in forma de peste. De cum pasesti inauntru, te intampina un intrand ale carui decoratiuni sugereaza un pelican stilizat cu aripile deschise. Restaurantul propriu zis se afla la subsol.

Lotca Lotca

Atentia la detalii
e foarte mare si nu am putut ignora nici spiritul ludic: pe usa de la baia baietilor scrie "carasi", pe cea de la fete scrie "fate". :) Atmosfera e placuta, mai mai ca te astepti sa aud un strigat de pelican sau sunetul barcii unui pescar, mai ales ca, de cum intri, simti mirosul de peste.

 Lotca Lotca

Evident, in meniu predomina pestele, cu mici exceptii pentru cei care-i insotesc acolo pe iubitorii de peste: ba un pui, ba o rata, ba o friptura fara innotatoare. Cand am fost noi, nu erau toate tipurile de peste din meniu, ceea ce e un semn bun, inseamna ca e proaspat.

Lotca Lotca

Specialitatea casei este borsul de peste. Daca nu stiti cum e borsul pescaresc in Delta, o sa ziceti ca v-au incurcat comanda. Prima data vine peste fiert din ciorba, cu mamaliguta si mujdei, cate un cap, cate o coada sau vreo alta parte. Apoi vine zeama, consistenta si extrem de gustoasa. Borsul e excelent si ai sanse mari sa te saturi doar din el, hai cu un aperitiv inainte.

Lotca Lotca

Apropos de aperitiv, noi am incercat icrele, care sunt bune si, ca orice de acolo, facute dupa retetele pescaresti din Delta. O bila alba primeste si mujdeiul, facut cu rosii coapte si leustean.

Lotca Lotca

Pe langa saramura de somn si gratarul de crap, clasice dar nu mai putin bune, am zis sa incercam si din specialitatile mai putin cunoscute. Aveam de unde alege. Erau carnati de peste, chiftelute, scrumbie sau platica marinata, zacusca de somn sau crap, crap la protap sau pe varza, dar noi m-am oprit la sarmale de peste. Delicioase, atat cele in varza acra, cat si cele in frunza de vita de vie, un gust pe care cu greu stiai de unde sa il iei.

Lotca  Lotca

Preturile sunt mici pentru 1. peste, 2. Bucuresti. Un aperitiv (diversi pesti marinati, chiftelute, icre, carnati, gujon de salau) sunt intre 5 si 9 lei. Minunatul bors e 12 lei, pestele prajit/gratar e 12-15 lei cu garnitura cu tot, o saramura e 15, chiftelutele marinate 10. Pestele afumat e 6 lei, plachia din diversi pesti e 15, la fel si zacusca, sarmalutele, rasolul sau alte feluri la fel de interesante. Stim ca e ciudat sa nu mananci peste intr-un restaurant pescaresc, dar mai gasiti acolo si tochitura dobrogeana - 15, rata pe varza - 16 sau suberek - 8.

Lotca Lotca

Ne-am promis ca vom reveni la Lotca sa incercam mai multe dintre specialitatile casei, ceea ce va dorim si voua. :)

Lotca

Mihai Eminescu 171
Tel.: 0748 11 95 86
021 211 62 63


Foto in galerie



21 comentarii vrei sa comentezi?

Restaurant: Lotca
Stefan
#1 -

Comentariu nou

Am fost de doua ori la Lotca in ultima saptamana. Prima oara a fost foarte ok, ne-a servit o tanti amabila, nu a durat mult mancarea. A doua oara insa, a fost dezastru. Felul intai si felul doi ne-au fost servite in decurs de 2 ore, pentru bors am asteptat aproape 40 de minute pentru 5 portii, pestele de la bors era fara carne deloc, numai oase, urechi, maxilare si altele. Apoi felul 2 - 3 portii de caras la gratar a fost iarasi dezastru: ars, nu avea carne deloc si era gol pe dinauntru intre coaste. Insa i-as mai da o sansa, poate a fost bucatarul intr-o pasa proasta :)

Restaurant: Lotca
Cristina Foarfa
#2 -

:(

Nasol. Sper ca e doar un accident, am fost acolo de mai multe ori si dupa review si a fost oke. Asta e marea mea problema cu restaurantele, foarte multe locuri misto se strica dupa un timp. Sper sa nu fie cazul, Lotca e un loc chiar fain.

Restaurant: Lotca
Dana
#3 -

lotca

la mine a fost super ok, desi era aglomerat. Insa nu am mancat bors perscaresc, ci caras prajit in malai, super super gustos. Mujdeiul a fost demential. Desert mere coapte cu inghetata si nuci, iarasi f bune. Cred ca ai nimerit bucatarul intr-o pasa proasta, cine stie ;)

Restaurant: Lotca
Carmen
#4 -

foarte bun

am fost recent (acum vreo 2 saptamani) si totul a fost super bun. Borsul, carasii, icrele, plachia (nu am mancat eu tot, dar am gustat).
Foarte bun. ma mai duc
@Stefan cred ca ai avut ghinion... nu-ti taiase drumul vreo masina neagra in dimineata aia :-) ?

Restaurant: Lotca
teona
#5 -

nu mai incercati a doua oara

Prima(in luna mai) data a fost excelent; simbata a fost a doua incercare; zeama de la borsul de peste era grasa, groasa, tulbure si cu gust rinced; patronul a venit dupa ce am refuzat sa mincam ce ne adusese; am primit o zeama buna; felul 2-crap la gratar, uscat, reincalzit, fara nici un gust; pacat de locatie; poate le mai da cineva o sansa, pentru ca au limonada si mujdei bun...

Restaurant: Lotca
george
#6 -

a fost nasol

Vineri, 24 Iulie 2009 20:29
Ia uite ce am gasit pe forum la CG: "Am fost si noi la Lotca sambata pe la ora pranzului. Era plin la terasa asa ca ne-au bagat la subsol, unde nu facea aerul conditionat fata. Mancarea buna, nu excelenta. M-a surprins ca orice ceream nu aveau pe lista asa ca ne-am ales cu saramura de crap si de somn, pane de somn, gujon pescaresc Nota de plata mica pentru 4 pesoane era in jur de 160 lei. Am plecat de acolo multumiti cu gandul ca ne mai intoarcem curand. Pe seara m-a sunat una dintre persoanele cu care am fost sa imi spuna ca ii e rau si ca si-a dat stomacul peste cap. Pe la 12 noaptea m-au apucat si pe mine prietenia cu toaleta si alte simptome. Nu am mai mancat nimic altceva in ziua aia si sigur a fost de acolo. Nu mai calc pe acolo niciodata" Aici: http://forum.computergames.ro/39953792-post1930.html

Restaurant: Lotca
razvan
#7 -

prost si scump

am fost saptamana trecuta la Lotca cu un grup de prieteni. nu am prea avut ce sa cerem, pentru ca multe lucruri din meniu nu erau gatite. de cate ori intrebam "ce este...?" ni se raspundea "nu avem".

borsul (17 lei) a fost o catastrofa (un cap imens numai oare si un castron de zeama chioara langa). sprotul nu era curatat de cap si de mate.

a, si atentie pe holul dinspre terasa: exista o treapta nesemnalizata. aviz celor ce nu vor sa-si rupa picioarele.

Restaurant: Lotca
andrei
#8 -

prost

icrele f sarate, pestele sarat si uscat, de vin a uitat "baiatul", servire proasta si atmosfera neospitaliera.

Restaurant: Lotca
mircea
#9 -

stai sa-ti spun !

la cate s-au scris mai sus mai are rost sa zic si eu ceva ? sa vedem ...
1.mancarea: nu aveau decat icre, bors, crap si caras ... cam multe , nu ? gustul lor .... carasul in malai super uscat, crapul parca fusese congelat. cartofii natur si mamaliga bun, dar parca nu pentru asta ne dusesem acolo ;)
2.locatia: am stat la subsol, caci terasa era ocupata cu o masa, a patronului banuiesc , un tig mare/gras si amabil. spatiul arata pseudo-pescaresc, cu ceva recuzita originala amestecata cu un kitsch oribil. multa mizerie, neglijenta, resturi lasate la nimereala. cele mai idioate mese pe care le-am vazut vreodata !!!! m-am simtit de parca am stat cu picioarele la gura !!!!
3.servitul: unul si una, mai impiedicati si talambi unul decat altul ... ca nu ne-au sters masa decat dupa ce le-am spus, e partea a doua; haleala a venit dupa 52 de minute (cu ceasul in mana !!!!)
4.barul: f.slab dotat, sticle esuate rarefiat prin rafturi, mizerie. apoi, desi tocmai le venise o cramposita, nu aveau pretul la ea, se dadea la cunoscatori (-i cui?) doar; selectia de vinuri slaba, parca nu aveau nici o idee de ce vor sa vanda si ce merge cu ce, vinuri proaste amestecate cu vinuri bunicele supra - estimate, iar vinul de baza era din cel la punga...
5.preturile: nu ar fi mari, la mancare mai ales, dar comparativ cu locatia, servitul si zona sunt enorme !!!!
Concluzie: chiar nu are de ce s amergeti acolo decat daca sunteti la distanta de mai putin de 50 m de carciuma, peste tot s-a inchis sau e ocupat si , mai ales, nu va intereseaza neaparat ce mancati, cald sa fie
PS:din fericire prietena mea s-a bucurat ca am reusit sa avem o sera numai pt noi si m-a iertat pt alegerea neinspirata ... asta nu inseamna ca data viitoare mai am voie sa o dau in bara iar :D

Restaurant: Lotca
krapu
#10 -

varza sunt fata!

e de departe cel mai penal restaurant pe care-l cunosc!

Restaurant: Lotca
kostas
#11 -

mare mizeriede bomba!

si eu am fost cu niste italieni si le-a fost rau de au zacut citeva zile

Restaurant: Lotca
George
#12 -

Comentariu nou

Mai sa stiti ca restaurantul nu e nici pe departe ce scrieti voi.Pe bune.Mancarea e super ok si credeti-ma am mancat camt tot ce s-a putut.Chelnerii sun super prietenosi si stau cu tine si iti explica aproape tot(nu vor sa iti spuna reteta la mujdei,"e reteta sefului").Vinurile sunt super bune, eu m-am orientat la un Aligote....ca la mama lui.Din punctu meu de vedere, e un loc in care tre sa mergi ,dar,sa nu te duci pregatit de fitze si de pretentii, ci sa te duci ca in delta!Sa te relaxezi.In fond te duci la un restaurant nu la KFC, mananci si pleci repede. Ma rog, nu vreau sa supar pe nimeni da...e super socu si chiar merita.Oricum "numai in pomul roditor ai sa vezi aruncate bete", asa ca eu il recomand celoc care vor sa se simta ca in delta !:)

Restaurant: Lotca
Roxana
#13 -

Nota 20!

Cine scrie ca nu s-a simtit bine sau ca au avut probleme, ma indoiesc ca asa a fost. Am fost saptamana aceasta, intr-o zi de marti, si ne-am simtit extraordinar de bine, am mancat " pe boratelea" si sincera sa fiu nu prea ne dadeam plecati de acolo, dar din pacate trebuia sa ne "punem" pe drum pentru ca mai aveam de strabatut vreo 250 km pana ajungeam acasa.Am fost in suficiente localuri de "fite" de unde am plecat fara bani in buzunar si dezamagiti de servire si de mancare(putina si proasta).Va recomand cu caldura sa serviti musaca si rulada de peste, sunt extraordinare. Nu cred ca daca le faci acasa iti vor iesi la fel de gustoase.Cu siguranta este un loc unde te simti bine, mananci bun si gustos si la iesire iti propui sa te reintorci cu prima ocazie!

Restaurant: Lotca
Dorin
#14 -

Restaurantul Lotca

Execrabil din toate punctele de vedere.Restaurantul era gol (cam ciudat pt o seara de weekend,nu?),mancarea nu este proaspata si nici nu este bine preparata. Cand i-am spus patronului foarte politicos ca,ar trebui sa mai aduca ceva inbunatatiri,era in stare sa ne ia la bataie!Chelnerul a fost foarte arogant,locul in sine este mizer,toaleta era infundata si per total este un DDEZASTRU!!!! Nu recomand nimanui acest restaurant!

Restaurant: Lotca
costel
#15 -

nu s-a inchis bomba aia?

a mai fost cineva infectat de jegurile astea?

Restaurant: Lotca
marian
#16 -

mai bine NU!

am mancat de vreo doua ori bine....pana am luat tzeapa!
Am tanjit dupa un caras prajit si de atunci nu vreau sa mai vad peste! imi vine sa borasc instant! Putzea de-ti muta nasu', insa "sefu'" cand a fost chemat a zis ca e proaspat!!!! si c-o fi de la ulei. Altfel, de fiecare data cand am mers acolo n-am gasit hamsie prajita!!!! ca doar e pescaresc....

Restaurant: Lotca
ferdi
#17 -

Restaurant TRIST, selectie INFIMA, servire EXECRABILA !

Am mancat o singura data in nr de 4 persoane la restaurantul LOTCA.
Locatia este amenajata cu prost gust, dezinteres si economie.
Singura chelnarita care deservea mesele avea un aer extrem de plictisit si chiar obraznic. Cand, de ex, cereai cu incredere unul din cele 4 tipuri de bere din meniu, fiind convins ca la 4 tipuri de bere este imposibil sa lipseasca ceva, iti explica senina ca nu exista decat 1 bere. De asemenea, am mai cerut smantana, sau un fel principal, si nu deranja atat lipsa lor, cat modul de adresare al chelnaritei. Fara sa ridice ochii din carnetel, dadea din cap, si exprima un "tzz-tzz" de vreo 3 secunde, ca si cum te compatimea pentru nefericita si complet deplasata alegere pe care ai facut-o. Ramaneai blocat, asteptand macar recomandarea unei alternative, insa dupa indelungatul "tzz-tzz", ridica ochii la tine, te fixa cu mila, si astepta sa reformulezi, poate la a doua incercare erai mai inspirat...
Au mai intrat si alte cupluri, ratacind in mica terasa de 5-6 mese, iar chelnarita a reusit sa-i goneasca rapid, printr-o abordare rastita si chiar dojenitoare: "alo - unde mergeti ? aici e terasa, acolo n-aveti voie".
Trecand la mancare, ne-au deranjat doar icrele extrem de sarate, pestele de la bors adus rece, borsul indoit, si faptul ca din meniu erau disponibil maxim 30% din produsele afisate. Preturile nu sunt mari la prima vedere, insa portiile sunt mici, iar daca ne raportam si la celelalte probleme nu pot recomanda restaurantul nimanui.

Restaurant: Lotca
corina
#18 -

foarte buna mincarea, atmosfera si vinul de Recas

un restaurant cu mult bun gust in... mincare si simplitate! feluri de mincare delicioase, atmosfera primitoare ca oamenii Deltei, muzica si vinuri pentru suflet. un loc in care sa revii oricind ti-e pofta de peste bine gatit si dor de Delta.
Borsul delicios, somnul si saramura de crap la fel, mujdeiul o minune! o sa revin cu placere!

Restaurant: Lotca
Irina
#19 -

experienta neplacuta

....dezamagitor. Rezervare facuta luni pt vineri 7 persoane si vineri...politicos suni sa confirmi. Dar surpriza ...beneficiezi doar de la 17:00 pana la 19:30 de masa ca "dupa tine mai au rezervari si au nevoie de masa".Am fost client al restaurantului si din pacate l-am recomandat. De acum nu o voi mai face.

Restaurant: Lotca
OANA
#20 -

LOTCA...a luat apa si se scufunda!

La pomul laudat...Am cautat pe net o locatie mai deosebita, pentru o aniversare. Imi pare rau ca n-am citit inainte comentariile de aici...Totul este atat de decrepit in acest restaurant!!!...Ambianta de taverna murdara si kitschoasa, servire sub orice limita a bunului simt (doua ore a durat sa ni se aduca felul principal!!!)La intrebarea mea, de ce dureaza atat, mi s-a raspuns cu tupeu, ca au o masa de pretentiosi in restaurant!!!! (noi fiind pe terasa)...Adica noi eram niste unii care puteau inghiti orice!!!! Mancarea nu ne-a creat probleme, dar nimic special, ca sa simti ca esti in Delta!!! Preturile sunt enorme, fata de serviciile si mancarea oferite! Nici macar farfurii pentru pus oasele nu ni s-au dat!!!! O bataie de joc pentru clienti! Norocul nostru a fost, ca ne-am simtit bine intre noi si conversatia ne-a mentinut buna dispozitie!!!!Imi place f mult pestele, si caut, nostalgic, macar o farama din clipele de neuitat petrecute, acum multi ani, intr-o familie de oameni speciali din Delta, care ne-au oferit niste bucate si servire exceptionale. Daca cineva cunoaste un restaurant care imi poate alina acest dor de Delta, il rog sa posteze aici!

Restaurant: Lotca
Manole
#21 -

Nu merita

Nu este un restaurant de iesit cu prietenii. Ambianta este saracacioasa spre mizera. Chiar daca eram singura masa (10 invitati), servirea a fost lenta, chelnerul spunea 20 de minute si aducea ce-ai comandat dupa 40. Inteleg ca preparau pe loc, dar trebuia sa spuna deschis cat va dura. Iar sucurile, vinul si servetelele putea sa le aduca imediat, ca doar nu le fabrica. Apropo de vinuri sunt numai doua sau trei din toata lista, iar vinul casei (feteasca regala, oare?!?) este prost (e drept insa ca nu m-a durut deloc capul dupa ce l-am baut). Daca sunt invitati carora nu le place pestele, ori nu-i aduceti, ori le dati o masa buna inainte.Multe din produse lipseau, dar si asta pot sa inteleg.Intr-un loc pescaresc rustic se trece cu usurinta peste toate astea, DACA PESCARIA AR FI FOST EXCELENTA. NU ESTE CAZUL. Icrele sunt prea sarate, chiftelutele si gujoanele nu au nimic special(junk food), stiuca umpluta (specialitatea lor) nu a placut (si au fost doua persoane care au comandat-o).Gratarele de somn si salau au fost ok, dar aici nu prea ai ce sa gresesti. Puncte tari: in general, pestele e chiar proaspat, adus din balta si nu din metro. Mujdeiul e grozav, iar borsul pescaresc a fost excelent. Pe scurt, daca iubesti pestele si vrei neaparat sa-l mananci, vii la lotca ei un bors si eventual un gratar de peste si ai sters-o. Dac faci altfel este pierdere de timp si bani. Pe o scara de la 0 la 10
Ambianata 2 Servire 3 Ospitalitate 3 Mancare 5 Pret 3

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera