Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Parca nu te-ai astepta sa gasesti un restaurant libanez (Levantin) in curtea nou renovatului Han al lui Manuc. De fapt, cu greu intelegi ce se intampla acolo. Am intrat, am admirat scurt frumusetea istorica a locului si am intreabat-o pe domnisoara de la poarta unde e libanezul. Ne-a condus la o masa jos, ne-a zis ca acolo e restaurantul romanesc, dar ca putem comanda libanez. Mirare totala.

Levantin (Hanul lui Manuc) Levantin (Hanul lui Manuc)

Mai precis, romanescul e jos, libanezul la etaj, la balcoane. Tinand cont ca e acelasi patron, nu e o problema unde stai si ce comanzi. Cu exceptia ayranului! Am cerut ayran si ni s-a spus ca e singurul care nu poate fi comandat din meniul libanez decat daca stai sus. De ce nu stim.

Levantin (Hanul lui Manuc) Levantin (Hanul lui Manuc)

Jos, atmosfera romaneasca. Miros pregnant de mici venit de la gratarul din curte, doi neni care lalaiau credeau ei traditional la o vioara si niste clape, chelnerii fuga-fuga. Al nostru era mai putin fuga-fuga, nu i-a luat decat 35 minute sa aduca o apa. Ca tot a venit vorba de serviciu, sa inchidem subiectul: ca pe vremea comunistilor - chelnerul a fost apatic, habar nu avea ce e in meniul libanez desi noi comandam de acolo (el asa isi nota: al treilea fel de la aperitive calde...), a intarziat, sa nu mai vorbim de zambete, amabilitati.

Levantin (Hanul lui Manuc) Levantin (Hanul lui Manuc)

Hanul lui Manuc e renovat foarte frumos, arata "ca nou". Din pacate insa, vederea e stricata de umbrele cu marci de bere care contrasteaza cu atmosfera vechiului han. Interioarele nu le-am vazut, in schimb baia arata foarte elegant, daca poate constitui asta un indiciu.

Daaaaaaar... mancarea este super buna. De mult nu am mai mancat atat de bine, de gustos si de aromat. Am profitat de faptul ca eram multi, asa ca am testat multe feluri.

Levantin (Hanul lui Manuc) Levantin (Hanul lui Manuc)

De exemplu, ne-am luat o selectie de aperitive reci (17 lei). Humusul foarte bun, se simtea tahina in el, la fel si "mingiutele" cu branza, zic ei, facuta in casa. Am luat si makaneh (12 lei), niste carnati libanezi in sos, foarte buni si ei, si iarasi o selectie, de patiserie de data asta (15 lei): mixed fattayer - pernute, rulouri umplute cu branze aromate, carne cu seminte sau spanac cu ierburi. Credeati ca am terminat cu gustarile? Nu, am luat si Ras Afour (24 lei), o vita delicioasa cu sos de rodii. Yumi!

Levantin (Hanul lui Manuc) Levantin (Hanul lui Manuc)

La felul doi a mers mai greu. Harouf Mashi (30 lei) inseamna un orez aromat cu bucati mari de carne de vita si miel alaturi. Kibbeh Labania au fost niste chiftelute/rulouri tari de carne intr-un sos aromat de iaurt si Arrayes Kafta, carne cu ceva legume adica. Sincer, ne-au impresionat mai mult gustarile de la inceput, desi si felurile principale sunt foarte bune.

Levantin (Hanul lui Manuc) Levantin (Hanul lui Manuc)

Preturile, dupa cum vedeti, nu sunt deloc mari. Portiile sunt consistente, atat prin volum, cat si prin felul in care sunt facute. Clar merita mers acolo pentru mancare, inarmati insa cu rabdare si intelegere pentru chelneri sau mirosul balcanic de mici.




16 comentarii

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
maxy
#1 -

Comentariu nou

Ce pacat... intr-un asemenea loc sa gasesti mancare libaneaza si nu romaneasca :(

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
Cristina Foarfa
#2 -

Comentariu nou

E si un restaurant romanesc acolo.

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
Cristina Foarfa
#3 -

Update

Am fost din nou aseara acolo. Practic, mi s-a intarit parerea: mancarea e super buna, serviciul e spectaculos de prost. Nu-mi dau seama cum se fac angajari acolo dar chelnerul de aseara era asa, apogeul indiferentei si nesimtirii.

Am asteptat peste 30 minute pentru o lipie, in conditiile in care mancarea venise si el trecea pe acolo din 5 in 5 minute si noi ii aminteam, nervosi fiind. Plus ca a intarziat, nu si-a cerut scuze, pleca de acolo inainte sa terminam de comandat, a incurcat comenzile si era arogant.

Pacat de mancare, sunt sigura ca sunt multi oameni pe care comportamentul chelnerilor ii va deranja atat de tare incat sa nu mai calce acolo.

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
mircea
#4 -

@cristina: adevar graiesti!

din pacate am ajuns la cocluzia ca pe chelneri si soferii de taxi nu trebuie sa ii intelegi, sunt o pecie total diferita !!!!
PS: ceea ce mie mi-a mai placut este faptul ca nu te mai simti inghesuit in masa de alaturi, senzatie pe care o am intotdeauna in centrul vechi
PPS: la han imi aduc mereu aminte de chelnerii de acolo de pe vremuri (93-98), de obicei erau mai beti ca noi si aveau stilul de numaratoare "cate are baietii pe masa" :D

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
scarlet.wendy
#5 -

Cafeneaua

Acum vreo 2 weekenduri sau mai bine am observat si eu ca s-a (re)deschis hanul lui manuc dar cum eram in cautarea unui lichid racoritor am zis sa mergem la cafenea.

Cafeneaua este tot la etaj/balcon/cerdac, dra in partea stanga cum intri. Nu era foarte multa lume incat sa fie harmalaie dar indeajuns incat sa nu fie gol. Atmosfera a fost draguta, racoritoare, relaxanta (nu canta nimeni la nimic si puteai sa te bucuri in voie de privelistea gradinii).

Personalul de la cafenea a fost de nota 10 (cel putin cand am fost noi) spre deosebire de cel de la restaurant inteleg. Ne-a intampinat inca de la intrare un chelener tinerel, amabil si prietenos, ne-a condus la masa. Pana am primit bauturile comandate a durat maxim 5 minute (am luat un Mai Tai si un Frappe clasic)si au fost foarte bune, aromate, impecail servite.

Noua ne-a placut foarte multe, drept urmare i-am mai vizitat de inca vreo 3 ori de atunci.

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
Ion
#6 -

mancare buna, serviciul nu

Am mancat de curand (a doua oara) acolo. Ambele dati mancarea a fost foarte buna, dar ultima oara ne-am izbit de nesimtirea unui chelner care a comentat ceva de genul: "daca v-a placut mancarea inseamna ca nu v-a placut servirea" la bacsisul lasat (7 ron la o nota de 126 de ron). Daca nu ne-ar fi placut servirea n-am fi lasat nimic.

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
Alexandra
#7 -

Loc de evitat

Este unul dintre locurile cu cea mai proasta servire. Clientul este in mare parte ignorat si pe alocuri dispretuit. Chiar daca mancarea este decenta spre buna, servirea este absolut jenanta. Timpul de asteptare creste progresiv de la solicitarea unui meniu (caci nu iti aduce nimeni daca nu ceri), pana la preluarea comenzii, aducerea partiala a acesteia (tot timpul va fi un element uitat) si pana la aducerea notei de plata. Pleci de acolo cu nervi, frustari si senzatie de greata, care nu se datoreaza mancarii. Jenant!

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
nikaia
#8 -

Gastronomie libaneza savuroasa

Am cinat impreuna cu prietenii mei aseara si am fost placut surprinsi de acest restaurant .
Mancarea a fost perfecta, absolut delicioasa ! Au un bucatar f talentat .
Servirea corecta ,ambianta placuta !

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
tudro
#9 -

foarte bun

Am fost ieri pe la pranz si pot sa confirm si eu ca mancarea este foarte buna, portiile mari si pretul decent pentru ce ofera.

Servirea a fost cam proasta doar la inceput (nu prea doreau sa ne lase sa stam afara, desi era foarte cald si aveau scoase si mese si scaune...nici nu am inteles pana la urma care erau ale lor si care ale celuilalt restaurant). Insa pana la sfarsit a fost totul ok, ne-a si recomandat ce merge cu ce, nu am asteptat mult dupa mancare, ne-a dat si la pachet ce nu am putut termina.

Hanul arata fain. Cred ca o sa fie foarte ca lumea cand termina toate lucrarile.

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
Raluca
#10 -

Ingrozitor

Pacat de frumusetea locului, pentru ca servirea este execrabila. Chelnerita a venit sa ia comanda, sprijinind piciorul pe scaunul meu, in sictir. Cand i-am spus ca nu m-am decis ce sa beau si ca ii spun cand vine sa ia comanda pentru mancare, raspunsul socant a fost "pai ce? sa mai fac atatea drumuri?". a venit sa ne intrebe de vreo 2 ori daca mai vrem ceva, ca se da ultima comanda, apoi a venit sa ne anunte ca ne face nota, iar dupa nici 2 minute de cand a adus-o, ne-a cerut sa o ia, ca se inchide...ne-am simtit izgoniti si jigniti de comportamentul personalului, iar din moment ce mancarea nu este nici ea grozava, nu vom mai calca acolo niciodata.

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
Ioana
#11 -

F bine!

Am fost aici, mancarea f buna si aromata, si in ciuda la ce am citit mai sus, servirea a f f buna, chelnerul amabil si zambitor. O sa mai venim, mai sunt multe de incercat.

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
Angi
#12 -

Masterchef MOHAMED -Egipt

Mancarea si servirea nu sunt asa de reusite deoarece bucatarul sef are alte preocupari si anume:
-este preocupat sa isi umple buzunarele cu spaga de la ospatari
-este preocupat sa faca sex in orele de odihna din camera de odihna cu angajatele bucatariei si ospataritele, cine refuza paraseste locul de munca imediat
-este preocupat sa-si pocneasca sotia si sa-i vorbeasca urat(pe d-na NINA)
-Este disperat sa faca bani cat mai multi si tine personalul la lucru 20 de ore din 24 ,cum se termina luna gata afara , altii la rand, se feresc sa faca carti de munca sa nu plateasca impozite la stat. O sleatha de hoti impreuna cu asociatul roman .
-Se ocupa sa o imbratiseze zilnic pe bucatareasa sefa .

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
bo
#13 -

misto comentariul de mai sus

La mai toate review-rile aparute pe aici apare si cineva din partea restaurantului cu un drept la replica, sa fie cel de mai sus?

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
Alexa
#14 -

Comentariu nou

Dns,Angi esti falsa sunt o clienta a acestui restaurant exceptional,faimos,plin de culoare si ambianta,,,fara cuvinte,Eu il cunosc pe Dl.Bucatar Mohammed,este cel mai bun Bucatar din Bucuresti,Tu esti o fata obraznica care vrei sa faci rau la toata lumea daca s-ar putea...

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
Adi
#15 -

Mancare delicioasa

Am fost prima data cu un arab din Oman, si ne-am pus de acord ca mancarea e mai buna decat mancarea libaneza pe care o gasesti la hotelurile de 5 stele din Orientul Mijlociu! Dupa aia am revenit de multe ori, nu m-a dezamagit niciodata, chiar am cautat retetele preparatelor(baba ganooj) ca se le fac acasa. Destul kilimanjaro e super. Eu cred ca impresia de servire lenta e pt ca prepararea lipiei dureaza mult (e normal, cererea e mare, si ccoacerea optima dureaza). Incercati supa de linte, obligatoriu cu lamaie.

Restaurant libanez: Levantin (Hanul lui Manuc)
liviu
#16 -

la comanda, mancare putina si proasta

Nu stiu ce experiente culinare libaneze au mai avut ceilalti comentatori de aici, de lauda atat de mult mancarea de la Levantin. Impresia mea e ca nu au termen de comparatie.

Selectia de aperitive reci comandata de pe site a fost super-sarata iar fatouche-ul enorm, in defavoarea celorlalte componente care au fost minime. Lipia mare a fost echivalenta unei lipii medii, evident la pretul unei lipii mari.
Daca vreti un pret corect si mancare excelenta, duceti-va la Nasser, in Domenii. N-o sa mai spuneti ca la Levantin mancarea libaneza e buna.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera