Restaurant: La Historia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Despre terasa La Historia de vizavi de Teatrul de Comedie v-am spus cate ceva asta vara si poate o si cunoasteti, dar nu v-am povestit inca nimic despre restaurantul cu acelasi nume, marca El Comandante.

Dupa faza terasei, in toamna La Historia s-a transformat intr-un restaurant maricel, cu specific in general international, in particular sud-american.

Gasesti acolo la preturi medii atat ciorbe si supe, cat si paste (am mancat niste spaghetti carbonara delicioase), chili con carne (si alte specialitati sud-americane), salate, cat si un meniu consistent de bauturi: cafele, ceaiuri, cocktailuri, vin la pahar sau la sticla, varii sortimente de bere, bauturi spirtoase, si asa mai departe. Poti merge acolo ca intr-un bar, doar ca sa stai la un pahar de vorba, sau ca intr-un bistro, sa iei si o gustare cand lovesc... the munchies.

Si nu v-am spus detaliul cel mai important: e deschis non-stop.

la historia
pe pereti- fotografii clasice cu El Guerrillero Heroico si cu ceea ce par sa fie suburbii cubaneze

Pe langa acest extrem de important amanunt, al unui restaurant in Centrul Vechi deschis non-stop, si care nu e nici fast food, nici cantina, ci un loc cat se poate de decent, cu mancare "adevarata" si buna, mai avem de spus cate ceva despre serviciu si atmosfera.

Dat fiind ca nu toata lumea vine acolo sa manance, chelnerii se misca in general repede si cu comenzile de bautura, si cu cele de mancare. Atmosfera e de bistro prietenos, se aud clinchete de tacamuri si de pahare, ciripeala de la mese, muzica bunicica in surdina la boxe. Lumina e cam scazuta, dar compenseaza cu lumanarele pe mese, iar in timpul zilei e destula lumina naturala, pentru ca au geamuri foarte mari. Au si wireless.

la historia

Ceea ce n-au avut ultima oara cand am fost noi a fost caldura, o problema generalizata in perioada asta, din pacate. O mica pana de curent partiala a bagat in bezna jumatate din restaurant si a cam subtiat caldurica, drept pentru care am regretat nitel ca ne asezaseram la geam ca niste pestisori de acvariu. Am comandat niste cafele, sperand sa ne incalzim cu ele, insa au venit pe trei sferturi reci. Curentul de la bucatarie inghetase si el, probabil. Din fericire s-a remediat la un moment dat si asta nu ne-a schimbat prea mult parerea buna despre La Historia.

la historia

Tot acolo, la subsol, gasiti si clubul El Dictator. Desigur, tot marca El Comandante





11 comentarii

Restaurant: La Historia
Octavia
#1 -

Loc de iesit cu prietenii...

Am fost aseara la Historia cu prietenii si impresia generala a fost: un loc placut. Servirea destul de rapida, personalul prietenos si jovial. Asemeni metropotamilor, am indurat frigul din restaurant cu stoicism, desi chelnarii, amabili, ne-au dat un calorifer electric langa masa. Nu stiu ce li se intampla, ca au niste calorifere, vopsite in rosu, inalte si masive, din pacate sloi. Si la baie, cred ca e cea mai rece apa la robinet din cate am simtit...
Noi vom reveni la acest restaurant, pentru muzica buna din surdina, pentru atmosfera relaxata si pentru preturile bune din meniu.

Restaurant: La Historia
andutzu
#2 -

Comentariu nou

Nu stiu daca am nimerit in seara in care faimosul bucatar isi luase liber sau demisionase din cauza incompetentei de care era inconjurat, dar ceea ce ne-a fost servit la masa nu avea nicio legatura cu gastronomia, nici macar cu varianta ei rudimentara. Salata de pui pe care am avut neinspiratia sa o comand continea cartofi prajiti de la Star (din cei pai, 2,5Ron/punga), Dressing-ul probabil ca e o notiune mult prea pretentioasa, din moment ce nici oliviera nu ni s-a adus...La masa s-a mai comandat un muschi de vita la gratar - carbonizat si un piept de pui ce se voia a fi cu sos de gorgonzola, dar care plutea in smantana acrita si o zeama ciudata plina de vegeta. Servirea? Execrabila!!! A durat 50min sa ni se aduca felurile de mancare si inca50 min sa ni se aduca nota. Da a meritat asteptarea, am descoperit ca poti manca prost si scump, ceea ce este totusi o performanta.. Paharul de vin este 20Ron, pt ca provine probabil din pivnitele faimosului Che, nu e un amarat de Murfatlar, salata de pui care poate hrani un copil de 2 ani deja satul este tot 20Ron, in timp ce minunata friptura mai sus mentionata valoareaza modica suma de 35Ron. E greu de imagit ca ceva mai rau de atat se poate..

Restaurant: La Historia
gore
#3 -

da

eu l-am descoperit abia in mai deci n-am indurat frigul cu pricina, dimpotriva, am stat chiar in strada, pe terasa. e intr-adevar un pic haotica servirea dar si-au spalat pacatele prin mancare, care a fost excelenta. abia astept sa ies de la munca, sa trec rapid pe-acolo la o bere si un cartof :)

Restaurant: La Historia
interbelicu
#4 -

Comentariu nou

nu stiu ce au unii de se tot plang atata de mncarea de la "La Historia", ca e foarte buna.... ma duc destul de des acolo sa mananc si in afara de faptul ca am cerut intr-o zi pasta de usturoi si in schimb mi s-a adus mujdei (ceea ce nu cred ca e tocmai sfarsitul lumii), nu tin minte sa fi avut vreun incident major. mergeti cu incredere ca nu e dracul atat de negru pe cat il fac unii sa para.

Restaurant: La Historia
Bogdan
#5 -

Nesimtiti !

Am fost dat afara dupa 2 ore sub pretextul organizarii unei piese de teatru. Si eu care credeam ca intru intr-un restaurant !?!?!

Restaurant: La Historia
Raluca
#6 -

nu extraordinar

Eu am mancat spaghete carbonara (16 lei), dar nu am fost deloc impresionata. Portia maricica, dar nu erau facute dupa reteta "originala", nu aveau kaizer ci sunca. Limonada avea un gust foarte pronuntat de miere si nu era tocmai delicioasa. Ca sa nu mai spun ca nu era nici acum caldura. Nu as mai reveni pe la ei.

Restaurant: La Historia
unknown
#7 -

un sobolan .. se legana..

mie chiar imi placea locul. pana sa apara un sobolan dragut si prietenos printre mese.. de atunci nu vreau sa mai calc pe acolo.
si nici nu vreau sa-mi imaginez in ce conditii au fost facute pastele pe care tocmai le mancasem :D bleah!

Restaurant: La Historia
Ovidiu
#8 -

Foarte prost si foarte scump !
Am facut greseala sa ma opresc azi impreuna cu sotia si copilul la acest restaurant. MARE GRESEALA ! Am comandat dar : "Nu mai avem felul asta , nici asta , etc .... " Pana la urma comandam ceva ce are . Dupa 10 min suntem anuntati ca din 3 feluri nu poate sa ne aduca decat unul, celelalte doua au trecut in lista "Nu mai avem". Ne hotaram la altele doua care le primim dupa 30 min . Pana cand a venit mancarea am savurat o limonada cu f multa miere (nici macar nu au intrebat daca vrem cu miere) si doua sticle de apa minerala de 330 ml la 6 lei/sticla !!! Mancarea execrabila : un snitel unsuros , un piept de pui la gratar cu de sos de mustar (noroc ca scria in meniu ce sos are ca in farfurie nu se vedea nimic) si o portie de piept de pui ARS cu sos gorgonzola (sos care lipsea cu desavarsire din farfurie). Am dat puiul cu gorgonzola inapoi pt ca era prea ars si era fara sos. Chelnerul l-a adus inapoi cu explicatia ca arsura provine de la gratar pt ca este facut pe jar (probabil au bucatarie ca in evul mediu: direct pe foc). Am cerut mai mult sos gorgonzola si mi-a umplut farfuria cu smantana acra. Am mancat cele doua feluri care erau mai binisor gatite , am platit (fara puiul cu gorgonzola) si am plecat cat am putut de repede de acolo. Sigur NU o sa mai intram aici niciodata si o sa-mi informez si prietenii sa-l ocoleasca . P.S. De cand am dat comanda si pana am plecat de trei ori s-a ocupat masa de langa noi si de fiecare data s-a eliberat in mai putin de 10 min. Asta spune multe !
Restaurant: La Historia
elfa64
#9 -

exista si la historia 3(din pacate): nerecomandat

Am baut aici mai demult o cafea si,cum locul este aproape de casa, m-am gandit sa mergem aici sa sarbatorim un mic eveniment in familie. Familie din care fac parte si membri de 80-85 de ani. OK....am dat tlf sa rezerv o masa..dupa 100 de insistente, a raspuns un "tovaras" care mi-a spus ca au probleme cu gazele si in ziua respectiva e inchis. Ei, se intampla, mi=am spus...vom rezerva pentru ziua urmatoare. Interlocutorul a fost intru totul de acord si convorbirea a luat sfarsit. Iata=ne a doua zi in fata locantei, bine inchisa in miezul zilei. Scaunele pe mese, nimeni inauntru...simteam ca turbez, batranii cu care venisem nu intelegeau ce se intampla...Bun, sun din nou, de 100 de ori, niciun raspuns. La un minut dupa ce inchid, primesc un sms in care mi se comunica faptul ca gazele sunt stricate si ca este inchis. Poftim????Nu puteam fi contactata din timp ca sa mi se spuna asta?!!Daca dumnealor au probleme cu gazele, dincolo de sfatul de a bea un ceai bun pentru digestie, le recomand sa anunte din timp clientii care au rezervat mese, pentru ca acestia sa nu-si strice duminica, stand ca prostii la poarta la La Historia. Sau poate ca prezenta unui client este ceva atat de exceptional, incat patronului nu i-a putut trece prin cap ca se va rataci cineva prin restaurant...Dupa ce i-am transmis si un sms, m-a sunat, a vorbit extrem de agresiv si mi-a spus o poveste neinteresanta cu o tzeava de gaze. Nu parea sa inteleaga de ce sunt nervoasa..poate pentgru ca a acceptat o rezervare pe care nu putea sa o onoreze?! Morala: never again. Ganditi-va mai bine, e plin orasul de locante faine, nu lasati orice individ sa isi bata joc de nervii, timpul si banii dvs

Restaurant: La Historia
Bianca baland
#10 -

Nu mergeti

o servire deplorabila.chelnerii sunt niste needucati,am cerut paste,nu mi-au adus tacamuri,s-a cerut o portie de cartofi pentru un vegetarian,i-au adus cartofi la cuptor cu slanina.nepoliticosi si incearca sa te faca sa te ridici cat mai repede de la masa sa poata lua alti clienti.nu recomand absolut deloc,desi mancarea e buba,dar cam scumpa pentru ce servicii ofera.

Restaurant: La Historia
Cadmos
#11 -

Experienţă plăcută

Am petrecut o după-amiază plăcută în La Historia din Centrul Vechi. Servire foarte bună, chelnerul foarte îndatoritor, ne umplea paharele imediat ce se goleau. Am luat carpaccio de vită şi a fost foarte bun şi într-o porţie generoasă. Vinul a fost desfăcut în faţa noastră, deci ştiam clar că primim ce comandăm. Într-adevăr se pare că au o veşnică problemă cu căldura, deci evitaţi-l când este vremea friguroasă.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera