Restaurant: La Dud

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Locul promite intimitate si rafinament si se tine de promisiune sub acoperisul de frunze al dudului si inconjurat de peretii de verdeata de pe terasa. De indata ce intri o sa ti se para ca ai fost rupt de lume, de tot ce era zgomot, masini, aglomeratie si agitatie dispare. Restaurantul La dud are doua saloane si o terasa. Atmosfera este una placuta, muzica se aude subtil pe fundal asa cat sa auzi ce zice colegul de masa, dar fara sa fi deranjat de discutiile celor din jur.

O scurta frunzareala prin meniu si o sa iti fuga ochii rapid catre cuvintele facute in casa. Adica, te astepti ca mancarea sa fie facuta acolo, dar cand descoperi pastele, carnaciorii, inghetata si dulceturile La Dud, deja discutia prinde alt contur. Si cu cat rasfoiesti mai mult din meniu tot mai descoperi cate o specialitate care sa te faca sa iti schimbi optiunile si sa regadesti meniul, ca doar ai dat de piept de rata facut in sos cu otet balsamic, rulada de berbecut sau de somon in foietaj.

Adevarat ca unele dintre ele nu sunt mereu gata de scos din cuptor si trebuie sa astepti ceva mai mult dupa ele, dar rezultatul merita. In orice caz daca pofta exista totul se poate rezolva cu o comanda telefonica inainte. La Dud exista de prin '92 si se mentine semet si proaspat si acum. Intre timp a dobandit clienti fideli si cativa clienti care practic sunt de-ai casei.

la dud
casutele pentru pasari sunt un truc ingenios pentru a ascunde boxele


Restaurantul ofera si o serie de servicii aditionale clientilor sai. Pentru a-si arata gratitudinea fata de clientii restaurantul le-a pregatit carduri de fidelitate,  gold care asigura 10% reducere pentru orice consumatie si clasic, care permite obtinerea unor reduceri in baza unor puncte acumulate. Iar cei care detin o companie in zona Rosetti (Armeneasca, Universitate, Batistei, Piata Gemeni) pot beneficia de servicii de catering pentru masa de pranz. Astfel ca daca ai pofta de La Dud, dar nu ai timp restaurantul vine la tine.

Preturile nu sunt mari. Aperitivele si supele incep de la 6 lei. Salatele in portii satioase se incadreaza intre 12 lei, cea de pui sau de ton si 18 de lei, cea de fructe de mare. Iar o salata interesanta este cea de andive cu sos de gorgonzola si nuci (13 lei). Pastele sunt toate facute in casa, spaghete, tagliatele, ravioli... toate formele si gusturile, cu preturi intre 9,5 lei, Spaghete AOP (cu ustutoi, ulei de masline si pepperoncini) si 20 de lei. Delicioasa si conopida la cuptor, cu legume si o crusta serioasa de branza deasupra.

Produsele din peste incep de la 20 de lei, iar cel mai scump fel de mancare este un gril mix la 29 de lei. Iar carnurile facute la gratar, snitel, fripturi la cuptor sau cu sos bogat costa intre 13 si 27 de lei cele de pui si intre 28 si 38 de lei cele de vita, porc si berbecut. O portie de garnitura costa intre 5 si 7,5 lei, cu o lista cuprinzatoare de legume sote sau pentru cine prefera o salata, intre 3 si 5,5.

la dud

La capitolul desert se ascund cateva surprize Placinta casei, Nuga glace (inghetata cu nuca si migdale facuta in casa) sau Mint glace (inghetata cu menta), Papanasi cu dulceata de casa (la alegere in functie de sezon intre afine, gutui, pere sau prune) sau un desert usor, usor Panna cotta cu mango caramelizat. Deserturile incep de la 6 lei si cel mai scump este 10 lei, o cupa de inghetata asortata.

Mancarea este buna si gustoasa, portiile satiose si locul este retras si linistit. Daca nu ai chef sa iti scoti prieteni in oras locul este perfect pentru astfel de intalniri. Si daca treci pe La Dud la iarna,poate ai noroc sa prinzi o masa tocmai cand in restaurant se tine o petrecere cu miel la protap si vin fiert.

P.S. Nu trebuie sa va temeti de vreo posibila ploaie de dude deoarece dudul din incinta nu mai poate da roade, de la cei 200 de ani ai lui!



2 comentarii

Restaurant: La Dud
Cristi Postolache
#1 -

Toate ingredientele pentru a intra in categoria "tepe"

Restaurantul indeplineste aproape toate cerintele unei "tepe" adevarate
- mancare de proasta calitate
- cantitati foarte mici
- preturi exagerate (22 de lei pentru 200 gr de piept de pui la gratar, 5.5 lei pentru o rosie taiata felii - "salata de vara", 4 lei pentru un cartof bucatele (natur))
- servire greoaie si de proasta calitate (nu functioneaza pos-ul de card, chelneri nereceptivi si obraznici)
Toate astea le-am "savurat" ieri pe 01.06.2009. Va dau data pentru ca sunt sigur ca "la dud" e un restaurant dinamic, permanent in schimbare. Eu zic ca e timpul sa mai creasca preturile....

Restaurant: La Dud
Valentin
#2 -

Servire sub orice critica, mancare mediocra

Sfatul meu este sa evitati acest restaurant. Locatia este ok, muzica acceptabila dar in schimb preturile maricele, mancarea mediocra, cu portii destul de mici iar servirea execrabila. Toata servirea, de la poftitul la masa pana la luatul banilor a fost facuta cu o scarba imensa, parca dorind sa iti arate ca ei aveau de facut ceva extrem de important si tu ii deranjezi. Nu am mai intalnit o astfel de servire, nici la locatii sau baruri cu pretentii mult mai mici.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera