Restaurant: La Cena

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Este seara si am iesit sa ma plimb, dupa doua zile in care a plouat non-stop si am preferat sa ma limitez la activitati indoors. Am ajuns in zona parcului Gradina Icoanei, un loc in care este foarte usor, dar si placut, sa te ratacesti pe stradute. Pana la urma, am ajuns pe Maria Rosetti, in fata statuii lui Caragiale, care privea cu pofta spre fereastra unui restaurant cu specific italienesc de peste drum.

La Cena

M-am molipsit si am traversat, grabindu-ma sa intru pe usa restaurantului La Cena. La parter era o camera cu 4-5 mese, probabil pentru clientii mai grabiti, care comanda o pizza, o mananca pe nerasuflate, achita si pleaca sau care vin doar sa bea o bere sau cafea cu un amic. Eu nu ma grabeam nicaieri, asa ca am urcat la etaj, unde am nimerit intr-o sala - la ora aceea (5 pm) - pustie, prin care se tot perindau cativa chelneri.

M-am asezat la o masa langa fereastra de unde puteam sa-l vad pe Caragiale, sa urmaresc agitatia de pe strada si constructia unei cladiri de birouri. Un chelner a venit imediat la masa mea si mi-a adus un meniu, dupa nici cinci minute s-a intors ca sa-mi ia comanda. Inca nu ma hotarasem, i-am spus sa-mi mai dea 5 minute. S-a intors dupa doua. Ca sa nu il alung si de aceasta data, am comandat repede o bere Tuborg (6 RON) si paste cu patru feluri de branza (18 RON). Bauturile racoritoare, atat Cola and alike, cat si Santal sau Ice Tea, costa 5 RON.

La Cena

Desi auzisem ca ar fi scump, preturile mi s-au parut ok pentru un restaurant din centrul capitalei. Lunga lista de paste avea preturi situate undeva intre 18 si 20 RON, preturile la pizza incepeau de la 11 RON, cea mai scumpa fiind de 24 RON.    

Nu am asteptat foarte mult pana sa mi se aduca comanda, 10-15 minute, timp in care m-am uitat un pic la felul in care este decorat restaurantul. Pe pereti erau pictate reproduceri dupa tablouri celebre lucru care poate parea un pic cam kitschos, insa cateva erau destul de reusite si placute pentru ochi, indeosebi planul orasului Mediolanum.

La Cena

Sala de la etaj este mai pretentioasa decat cea de la parter, mesele si scaunele sunt din lemn (cele de la parter sunt din sticla si fier), exista si un semineu deasupra caruia se afla un aparat vechi de radio dar care ai impresia ca inca mai functioneaza si ca pe el il asculti. Atat genul muzicii (bossanova si lounge), cat si volumul (in surdina) erau ideale pentru a lua masa.

Chelnerul mi-a adus comanda si mi-a urat pofta buna. Pastele au fost foarte bune si am inteles ca totul este preparat in casa. Din aceasta cauza, am mancat mai repede decat imi propusesem. Branza topita pe paste nu merita ratata nici macar de dragul de a face totul a la legere. Ce mi-a incetinit intrucatva procesul digestiv a fost cantitatea destul de mare de mancare. Poti sa vii lihnit de foame la La Cena, dar cu siguranta o sa pleci satul.

La Cena

In afara de paste si salate, mai poti consuma aici, de pilda, mozarella si brie pane, cu sos de fructe de padure, despre care stiu din surse sigure ca face toti banii (17 RON) - asta daca va place combinatia dulce-sarat, adica branza si dulceata. Eu nu prea o gust, asa ca am recurs la un fel de mancare pe care stiam sigur ca pot sa-l duc pana la capat. Dar meniul este destul de generos in ce priveste gusturile si "orientarile".





4 comentarii

Restaurant: La Cena
Dana
#1 -

Comentariu nou

O cronica care, pe langa celelalte facute la restaurante de mai proasta factura uneori, pare destul de rece.
Eu, care sunt client fidel la Cena recomand restaurantul cu foarte multa caldura si entuziasm. Pastele sunt - majoritatea lor -facute in casa si sunt delicioase, de la cele cu 4 feluri de branza gustate de voi, pana la cele cu somon, legume sau ton. Nu as recomanda salatele, decat in masura in care iti doresti sa mananci ceva simplu si sanatos...sunt destul de fade, combinatiile nefiind de efect. Exceptie face salata de fructe de mare.
In schimb supa de rosii cu parmezan...sau muschiul de vita cu parmezan si rucola..sau vinetele cu rosii si parmezan la cuptor..sau orezul cu fructe de mare servit pe foi de radicchio...de mare exceptie!
Despre desert nu mai vorbim. Incercati tarta cu mere si inghetata de scortisoara sau tiramisu si contraziceti-ma daca puteti:-)
Dincolo de mancare insa, mie imi place locul pentru ca, dupa cateva vizite, te simti de-al casei. Clientela este constanta, iar chelnerii te recunosc si te trateaza in consecinta. Mi s-a intamplat chiar sa ajung sambata seara la restaurant, fara rezervare, cand restaurantul e de cele mai multe ori aproape plin si sa mi se gaseasca o masa de 2-3 persoane tocmai pe motivul ca mergem frecvent acolo.
Poate vi se pare normal sa se intample asa, dar credeti-ma ca merg frecvent si in alte restaurante si nimeni nu m-a bagat vreodata in seama sau sa ma trateze in mod special...
Vara masa la La Cena, pe terasa e o placere. N-ai mai pleca acasa...

Restaurant: La Cena
dani
#2 -

La Cena

M-am hotarat intr-o seara sa incerc un loc nou si m-am oprit asupra restaurantului La Cena dupa ce mi-a fost recomandat de o amica. Toate bune si frumoase , ajungem la restaurantul unde facusem si o programare in prealabil, am inteles ca e foarte popular si nu am vrut sa avem surprize.
La intrare e o terasa destul de mare, cu un potential foarte mare vara, din pacate este inca prea rece afara ca sa poata fi incercata. De abia astept sa fie cald.
Inauntru ne-a intampinat administratorul localului si am fost condusi la masa pe care o rezervasem.
La etaj e rezervat in totalitate fumatorilor, parterul pentru nefumatori. Sala pentru nefumatori mi s-a parut mult mai mica decat cea rezervata pentru fumatori deci un minus aici, e adevarat ca asta am reusit sa vad dintr-o privire.
Ce mi-a placut :
Serviciul - per total al celor care te servesc, am fost placut surprins, chiar nu am ce sa reprosez aici,chelnerita foarte prompta, intr-un continuu dute vino, mancare adusa destul de repede, singurul lucru de reprosat e ca se mai vedeau inca de la comenzile anterioare, cateva urme de pahare, scrumiera , nesterse.
Mancarea - eu am servit o pizza si o tarta de mere cu inghetata de scortisoara - foarte bune, nota totala de plata 800 de mii pentru 2 pizza( regina si zaranga parca), 2 sticle de apa plata, o bere fara alcool, un santal, doua tarte cu mere si inghetata, sosul pt pizza (care e facut din rosii proaspete), un pret ok pentru serviciul oferit si zona unde e amplasat restaurantul.
Atmosfera - placuta, initial am crezut ca o sa dau peste inca un loc unde o sa ma sugrume fitele, privirile si expresiile oamenilor care sunt mai preocupati de ce se intampla in jurul lor decat de ce se intampla pe la ei la masa dar nu e deloc asa, atmosfera e relaxanta, persoane trecute de 20 de ani, in general persoane care cauta un loc unde sa manance bine si sa se relaxeze cu prietenii.Si picturile de pe pereti sunt interesante, care impreuna cu specificul ofera o coerenta asupra imaginii restaurantului, intregul concept se leaga.Ce nu se lega era muzica dance -house data cam tare dintr-un restaurant cu specific italienesc.
Ce nu mi-a placut :
Fumul - chiar daca eram intr-un loc pentru fumatori baietii astia trebuie sa isi imbunatateasca (investeasca) serios sistemul de ventilatie, mi se pare normal ca fumul sa fie absorbit de sistemul de ventilatie, nu de haine.
Look-ul Ikea al meselor si scaunelor din restaurant - mai exact pe fiecare masa erau asezate transversal cate doua fete de masa ,inguste, gri,mult prea lungi ca sa fie practice exact cum sunt cele de la Ikea.Fetele de masa fiind asezate de-a latul nu acopereau toata masa si din cauza lungimii si a faptului ca se asezau intre picioarele mele si masa, de doua ori era sa trag cu mine cand m-am ridicat cam tot ce comandasem,m-a salvat prietena in ultima clipa.Inca o problema e inaltimea meselor, picioarele de multe ori erau cam prinse intre scaun si masa, am 1,85 nu sunt nici gras, nici slab.
Deci niste fete de masa clasice, impecabil de albe si un sistem de ventilatie potrivit pentru capacitatea salii de la etaj a restaurantului ar rezolva toate lucrurile astea.
Per total sunt multumit, cred ca o sa revin.

Restaurant: La Cena
max
#3 -

Comentariu nou

dragii mei, nu e chiar "La Vie en rose", sa ne intelegem...eu am fost de vro' 4 ori acolo cu gasca mare...de 2 ori am "inchis" restaurantul...toate bune si frumoase, preturile conform zonei si etichetei...doar ca in una din dati a venit o nota de plata extrem de incarcata...am luat-o la puricat si s-a dovedit ca existau 2 feluri de mancare pe care nu le comandase nimeni...impardonabil, dupa parerea mea...sigur, e uman sa gresesti, doar ca asta e o greseala standard la care, din pacate, unii mai pun botu'...cu tot respectul pentru proprietarii localului cred ca ar trebui sa-si mai duca personalul la reciclare

Restaurant: La Cena
popa alexandru ionut
#4 -

NOTA 10 SI SPER SA AUZIM NUMAI DE BINE

LA CENA,un nume care o sa-mi ramina intiparit in minte cred ca toata viata,un local care imi aduc in minte si in suflet multe amintiri fiind ele bune sau frumoase,va recomand cu placere acest restaurant si sper sa auzim numai de bine,oricum inainte sa inchei trebuie sa mentionez un lucru MINCAREA E INTRADEVAR MAI MULT DECIT DELICIOASA,nota 10 si tot respectul pentru mario pentru ca el e cel care a reusit sa faca dintr-un simplu vis o realitate si acei bucatari care prepara aceasta mancare au fost mai inainte instruiti de el,oricit de bun ai fi ca bucatar sunt sigur si in acelas timp constient ca inainte sa ajunga LA CENA nici macar nu auzise de acele preparate dar sa le mai si prepare,pentru ce-i care vor merge acolo va recomand ANELI DI FILETO BATUTO CON ACETO BALSAMICO E SEMI DE SENAPE,si pofta buna nu o sa aveti regrete credeti-ma

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera