Restaurant: La Bucur

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cand aud de La Bucur ma gandesc din prima la bucurie, cuvant pe care l-am legat de criticile pozitive ale prietenilor fata de restaurantul in cauza. Apoi gandul imi zboara la Bucur ciobanasul nabadaios caruia urbea noastra ii datoreaza denumirea, iar lucru m-a determinat sa ma astept la un meniu cu specific romanesc.

Si asteptarile mele s-au indeplinit, meniul este intr-adevar unul romanesc fara insa a abunda in toate acele specialitati grase, dar gustoase (sarmalute, tochituri, tocanite sau chiftele cu sos). Restaurantul este impartit in doua, o terasa cu ferestre mari care vara sunt scoase si partea interioara, ceva mi putin iluminata, dar mai racoroasa (probabil ca iarna lucruri stau invers). Privelistea nu este una minunatata, restaurantul fiind pe strada.

la bucur

Cum aproape este o intersectie nu se stie niciodata cand vei fi martor la un accident in trafic. Eu cel putin am avut norocul de a asista la doua tamponari si o tentativa de a prelua pe capota un pieton care traversa aiurea. Totul intre inghituri inecate si sorbituri reci dintr-un frappe.

la bucur

Preturile nu sunt mari si se impaca binisor si cu un buget studentesc. O gustare care sa starneasca apetitul costa 6 lei, salatele sunt in jur de 11 lei (bulgareasca, greceaca, La Bucur), ciorbele costa 6 lei (de burta, pui, vita sau de legume). La capitolul gratar se gasesc toate carnirurile autohtone sub forme de cefe sau pulpe, intre 12 si 20 de lei. Si pentru ca micii sunt o partea din viata noastra romaneasca, La Bucur micii costa 2,2 lei bucata.

Mancarurile cu sos se invart pe la 12-15 de lei, garniturile sunt intre 3 si 6 lei. Deserturi sunt din plin sub forma de clatite, papanasi, inghetata, salata de fructe si placinta (pana in 7 lei). Si pentru a arata ca nu este un local unde dai putin pe mancare si mult pe bauturi, sucurile si apa sunt 3 lei, cafeaua este 4 lei si frappe-ul mult apreciat pe caldura este 6,5 lei, varianta cu gheata (totusi cel in cauza nu merita prea multe laude).

Cand a sosit puiul inota intr-un vas cu smantana (pui cu smantana 12 lei), lucru care m-a speriat putin. Totusi, toate pacatele estetice si-au gasit impacare la capitolul gust, puiul a fost foarte bun si sosul, desi prezent in cantitati industriale, gustos si aromat. Singura problema pe care am intampinat-o a fost legata de ardeii copti care nu erau curatati de samburi (salata de ardei copti 4,2 lei), dar care erau proaspeti si nu scosi din borcanul cumparat de la supermarket.

Daca ignoram faptul ca a trebuit sa imprumut oliviera de pe masa vecina, muzica era asigurata de un post de radio si ferestrele montate pe peretii interiori care lasau sa se vada privelistea zidului, La Bucur a fost o experienta ok. Mancarea a fost buna, preturile mici si serviciul acceptabil





3 comentarii

Restaurant: La Bucur
Cristina
#1 -

preturi

Observatie : preturile nu par chiar asa de mici si in nici un caz nu sunt potrivite pentru bugetul unui student.
ar fi util ca articole sa fie cat mai obiective...

Restaurant: La Bucur
boo
#2 -

Comentariu nou

si iarna nu poti sa intri acolo nici 3 minute fara sa ti se impregneze mirosul de bucatarie pana si-n underwear :).
in rest, comparativ cu alte restaurante si relativ la dimensiunile portiilor, din cate-mi amintesc intr-adevar preturile sunt mici.

Restaurant: La Bucur
Ikemaua
#3 -

Portii

La Bucur este o varianta foarte buna in cazul in care vrei sa mananci bine, mult si proaspat gatit. Preturile sunt foarte, sa zicem, prietenoase pentru ca portiile sunt extrem de generoase. Eu merg acolo cand vreau sa mananc "romaneste" si cu bani nu foarte multi. Dezavantajele: fum foarte mult, miros de prajeala si mesele cam inghesuite astfel ca te poti "intimiza" cu restul clientelei pentru ca si ce vorbesti in soapta se aude. Cu toate astea, recomand La Bucur mai ales "mancailor" :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera