Restaurant: L'Esperance

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Desi as fi vrut sa incep epopeic cu lasati orice "l'esperanta", restaurantul L'esperance n-a fost atat de rau incat sa merite o dedicatie dantesca. Pe de alta parte n-a fost nici atat de grozav incat sa mai merg acolo alta data, mai ales ca e asezat fara inspiratie, pe o strada cu vreo alte 5-6 restaurante bune. Da, iar ne-am plimbat pe strada Clucerului.

De cele mai multe ori il evitam, pentru ca de afara vezi mai intai prin geam un cuptor nu prea promitator de pizza, iar aspectul general exterior e de bodeguta. Spre deosebire de alte carciumi, care isi duc viata intr-o inselaciune marsava, pe principiul "pe afara-i vopsit gardul", asta a fost consecventa: si pe interior tot a bodega arata.

l'esperance

Nu stiu ce preferinte au posterioarele voastre, dar ale mele al meu are retineri sa se aseze atunci cand un restaurant arata tot timpul ca si cum ar fi nunta acolo. Sau poate e ceva mai de moda veche, pe care nu il pot eu asimila, reprezentant al generatiei minimaliste si antibrizbizuri ce sunt.

l'esperance

Am evitat zona drapata bicolor si am ocolit si terasa de pe trotuar (care avea alt tip de mobila), preferand sa ne asezam pe niste scaune de sala de asteptare (mobilier no.3), model clasic sau, cum li se mai spune, scaun ISO, ieftin si bun, asortat cu fata de masa (am sesizat si apreciat o preferinta pentru mult albastru la L'esperance).

l'esperance

A venit chelnerul, un picut cam sifonat, am primit meniurile si ne-am minunat. O groaza de bunatati. Nici n-ai fi zis ca intr-o carciuma cu scaune de birou si pitic de gradina, din care razbatea kitschul si aroma de restaurant de cartier poti sa mananci ficatei de pui cu portocala, supa minestrone, peciuga di pollo rellena (pana cand putea sa tina miracolul? Si cu piept de pui scris ca la mama Spania, si cu sufletul in rai?)... si preferatul meu, muschiulet paratrasnet L'esperance.

l'esperance

Trecand peste detaliile superficial fonetice tip peciuga/pechuga, meniul era bine impanat, preturile medii la limita de sus (majoritatea felurilor principale de mancare se roteau in jurul a 20 de lei), iar portiile marisoare.

Deserturile erau prezentate separat, pompos si demonstrativ, cu poza delicioasa alaturi, ca in enciclopedie... asa ca am virat urgent spre ele, dar din pacate (bulina mare si neagra, nu chinuiti asa oamenii, ca va cheama L'esperance, nu Le zdrobit de l'esperance!) nu aveau nimic din meniul acela. Am revenit la alegerile clasice.

l'esperance

Nu va recomandam cafe frape-ul, pentru ca e mai mult lapte decat cafea si mai mult cald decat frape, iar clatitele Alaska par mai bune decat sunt de fapt. Va recomandam in schimb papanasii, buni, repede in farfurie si cu dulceata de visine (atentie la samburi).

l'esperance

L'esperance se afla pe strada Clucerului la nr. 86. Daca va tenteaza sa incercati ceva nou, ca de exemplu muschiuletul plin de speranta paratrasnetului, au oferta de business lunch in timpul saptamanii si reduceri la pranz in timpul weekendului.

*In acest loc poti plati cu Ticket Restaurant
2 comentarii

Restaurant: L'Esperance
Cristi Roman
#1 -

scaune de birou

Ah, scaunele alea de birou de pe terasa.......Of, of, of.....

Restaurant: L'Esperance
mariana
#2 -

L"esperance (aspect)

Cred ca ar fi bine sa actualizati si informatiile si fotografiile.Acest aspect s-a modificat de fff mult timp.Mergeti si vedeti.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera