Restaurant: Kumar's Agra Palace
Cat de picant poti manca? Aceasta este intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui inainte de a comanda la Agra Palace, excelentul restaurant indian din Pipera. Cei de acolo te avertizeaza - il stii pe Kumar? Atunci stii cat de picant poate gati. Gandeste-te de doua ori inainte de a spune "foarte, foarte picant" pentru ca bucatarul si proprietarul restaurantului, Kumar, te va lua in serios.

Singurul dezavantaj al Agra Palace este faptul ca nu se afla in centrul Bucurestiului, sa mergem zilnic la el. In rest, nimic de reprosat: mancare foarte buna, servire prietenoasa si darnica in explicatii, atmosfera placuta. Faptul ca e pus unde nu trebuie ne-a fost demonstrat sambata la pranz, cand era aproape gol (noi si o masa la alt etaj). Pacat, nu stiti ce pierdeti. Pe Kumar se poate sa-l cunoasteti. A fost bucatar prin mai toate restaurantele indiene in Bucuresti, a fost bucatar si-n Singapore si sunt multe povesti legate de mancarurile lui.
Ce se vede in primul rand la Agra Palace e atentia la detalii si atentia data clientului. Sa va povestesc: ajung patru oameni obositi sambata la pranz la Agra, se dau jos de pe bicicletele pe care pedalasera din Bucuresti pana acolo, asteptandu-se macar la o privire suspecta. In schimb, a iesit cineva repede, ne-a ajutat sa ne punem bine bicicletele, a glumit cu noi si ne-a invitat sus.
In primul rand, Agra Palace e foarte mare, ai spatiu acolo cat pentru doua nunti indiene. Si-un film. Practic, e vorba de o vila de doua etaje din Pipera (unul pentru fumatori, unul pentru nefumatori), unde gasiti si sali speciale pentru evenimente sau bar.
Mi-a placut faptul ca nu abunda in decoratiuni indiene, ci le integreaza firesc, fara a crea o atmosfera apasatoare. Pe pereti intalnesti elefanti imensi care iti aduc ceva din farmecul misterios al Indiei. La fel si betisoarele care parfumeaza placut atmosfera, recipientele pentru mancare sau micile statuete.

Dar gata! Sa vorbim despre mancare, pentru ca de asta am venit la Agra Palace. E autentica, bine facuta, cu ingrediente originale (am descoperit inclusiv o pastaie de cardamom negru, intreaga, cu un gust incredibil), aromata si, daca vreti voi neaparat, foarte picanta. Daca nu... nu.

Inca de cum ne-am asezat la masa au venit gustarile din partea casei - papadums cu sosuri (pe baza de iaurt) si arpagic murat. Un inceput bun pentru ce urma. Am trecut repede peste faptul ca nu aveau supe, desi tare ne-ar fi fost pofta de una de linte, asa ca am inceput cu niste gustari (altele). Retineti numele asta: pyaz bhaji. Cu pyaz bhaji (chiftelute de ceapa) ar trebui sa inceapa orice masa, la cat sunt de bune. Nu e doar ceapa, bineinteles, ci si condimente indiene bine presarate.

Deja puiul pane (murgh pakora) nu mai parea atat de interesant in peisajul culinar de acolo. Dintre gustari, va recomandam si salata indiana - pare o banala salata tocata marunt, dar nu stiti ce condimente pune Kumar in ea! E un pic picanta si foarte gustoasa. Ne-au placut si samosa, pateurile indiene, umplute cu o foarte gustoasa combinatie de legume.

A urmat insa felul principal. Aici, doi dintre cei patru metropotami aflati la masa s-au dat mari ca "n-are cum sa fie prea picant pentru noi". Dupa trei sferturi de Fhall !!! (miel cu ceapa, rosii, ardei iute, ghimbir, coriandru verde, usturoi, ghimbir si condimente picante. Si da, in meniu era scris cu semnul exclamarii si cu un avertisment) au cedat in acelasi timp.

Fusesera avertizati. Indienii nu se joaca cu notiunea de picant, asa ca pe baietii nostri ziceai ca-i daduse cineva cu boia de ardei pe fata la cat de rosii erau. Totusi, au primit felicitarile chelnerului: numai cei alesi reusesc sa manance trei sferturi de Fhall! Personal nu va pot spune decat ca am gustat putin, extrem de putin, si ca a fost picant, extrem de picant.

In schimb, Balti Murgh, puiul venit din India de Nord, a fost foarte bun. Picant si el, foarte aromat (aici am gasit cardamom-ul, cu un gust usor afumat), mergea la fix cu orezul cu fulgi de migdale deasupra si cu sofran. Si pestele a fost bun. Impresionati am fost si de Lassan Wala Naan, painea cu usturoi. A venit calda, abia scoasa din cuptor, plina de condimente, de o priveai deja cu respect, ca pe un fel principal in sine.

Mancarea a fost pusa pe mijloc, chelnerul explicandu-ne ca frumos e sa impartim. Asa am si facut, fiecare isi amesteca ce vroia in farfurie. Tinand cont ca si asa am comandat mai mult decat puteam manca, nu va putem spune nimic despre desert. In schimb, pentru a va racori, va recomandam sa beti lassi sarat - iaurt cu chimen prajit. Bineinteles, ceaiul masala nu poate lipsi de la un restaurant indian.

Mananci bine cam cu 70 lei, in medie, cu bauturi cu tot. O gustare e 12-14 lei, o supa 11 lei, un fel principal pe baza de pui 27-30 lei, de miel 27- 35 lei, pestele 38-65 lei. Meniul integral il gasiti pe site-ul restaurantului.
La Agra Palace gustati o mica bucatica din India. Din nebunia de arome de unde distingi cu greu ce e sofran, cardamom, coriandru, menta, chimen, nucsoara sau multe altele, ramai cu senzatia unei culturi ce imbina spiritualitatea, caldura, zeii, saracia, izolarea, aglomeratia cu povestile misterioase. De intors, sigur ne vom intoarce la Agra Palace.
Singurul dezavantaj al Agra Palace este faptul ca nu se afla in centrul Bucurestiului, sa mergem zilnic la el. In rest, nimic de reprosat: mancare foarte buna, servire prietenoasa si darnica in explicatii, atmosfera placuta. Faptul ca e pus unde nu trebuie ne-a fost demonstrat sambata la pranz, cand era aproape gol (noi si o masa la alt etaj). Pacat, nu stiti ce pierdeti. Pe Kumar se poate sa-l cunoasteti. A fost bucatar prin mai toate restaurantele indiene in Bucuresti, a fost bucatar si-n Singapore si sunt multe povesti legate de mancarurile lui.
Ce se vede in primul rand la Agra Palace e atentia la detalii si atentia data clientului. Sa va povestesc: ajung patru oameni obositi sambata la pranz la Agra, se dau jos de pe bicicletele pe care pedalasera din Bucuresti pana acolo, asteptandu-se macar la o privire suspecta. In schimb, a iesit cineva repede, ne-a ajutat sa ne punem bine bicicletele, a glumit cu noi si ne-a invitat sus.
In primul rand, Agra Palace e foarte mare, ai spatiu acolo cat pentru doua nunti indiene. Si-un film. Practic, e vorba de o vila de doua etaje din Pipera (unul pentru fumatori, unul pentru nefumatori), unde gasiti si sali speciale pentru evenimente sau bar.
Mi-a placut faptul ca nu abunda in decoratiuni indiene, ci le integreaza firesc, fara a crea o atmosfera apasatoare. Pe pereti intalnesti elefanti imensi care iti aduc ceva din farmecul misterios al Indiei. La fel si betisoarele care parfumeaza placut atmosfera, recipientele pentru mancare sau micile statuete.
Dar gata! Sa vorbim despre mancare, pentru ca de asta am venit la Agra Palace. E autentica, bine facuta, cu ingrediente originale (am descoperit inclusiv o pastaie de cardamom negru, intreaga, cu un gust incredibil), aromata si, daca vreti voi neaparat, foarte picanta. Daca nu... nu.
Inca de cum ne-am asezat la masa au venit gustarile din partea casei - papadums cu sosuri (pe baza de iaurt) si arpagic murat. Un inceput bun pentru ce urma. Am trecut repede peste faptul ca nu aveau supe, desi tare ne-ar fi fost pofta de una de linte, asa ca am inceput cu niste gustari (altele). Retineti numele asta: pyaz bhaji. Cu pyaz bhaji (chiftelute de ceapa) ar trebui sa inceapa orice masa, la cat sunt de bune. Nu e doar ceapa, bineinteles, ci si condimente indiene bine presarate.
Deja puiul pane (murgh pakora) nu mai parea atat de interesant in peisajul culinar de acolo. Dintre gustari, va recomandam si salata indiana - pare o banala salata tocata marunt, dar nu stiti ce condimente pune Kumar in ea! E un pic picanta si foarte gustoasa. Ne-au placut si samosa, pateurile indiene, umplute cu o foarte gustoasa combinatie de legume.
A urmat insa felul principal. Aici, doi dintre cei patru metropotami aflati la masa s-au dat mari ca "n-are cum sa fie prea picant pentru noi". Dupa trei sferturi de Fhall !!! (miel cu ceapa, rosii, ardei iute, ghimbir, coriandru verde, usturoi, ghimbir si condimente picante. Si da, in meniu era scris cu semnul exclamarii si cu un avertisment) au cedat in acelasi timp.
Fusesera avertizati. Indienii nu se joaca cu notiunea de picant, asa ca pe baietii nostri ziceai ca-i daduse cineva cu boia de ardei pe fata la cat de rosii erau. Totusi, au primit felicitarile chelnerului: numai cei alesi reusesc sa manance trei sferturi de Fhall! Personal nu va pot spune decat ca am gustat putin, extrem de putin, si ca a fost picant, extrem de picant.
In schimb, Balti Murgh, puiul venit din India de Nord, a fost foarte bun. Picant si el, foarte aromat (aici am gasit cardamom-ul, cu un gust usor afumat), mergea la fix cu orezul cu fulgi de migdale deasupra si cu sofran. Si pestele a fost bun. Impresionati am fost si de Lassan Wala Naan, painea cu usturoi. A venit calda, abia scoasa din cuptor, plina de condimente, de o priveai deja cu respect, ca pe un fel principal in sine.
Mancarea a fost pusa pe mijloc, chelnerul explicandu-ne ca frumos e sa impartim. Asa am si facut, fiecare isi amesteca ce vroia in farfurie. Tinand cont ca si asa am comandat mai mult decat puteam manca, nu va putem spune nimic despre desert. In schimb, pentru a va racori, va recomandam sa beti lassi sarat - iaurt cu chimen prajit. Bineinteles, ceaiul masala nu poate lipsi de la un restaurant indian.
Mananci bine cam cu 70 lei, in medie, cu bauturi cu tot. O gustare e 12-14 lei, o supa 11 lei, un fel principal pe baza de pui 27-30 lei, de miel 27- 35 lei, pestele 38-65 lei. Meniul integral il gasiti pe site-ul restaurantului.
La Agra Palace gustati o mica bucatica din India. Din nebunia de arome de unde distingi cu greu ce e sofran, cardamom, coriandru, menta, chimen, nucsoara sau multe altele, ramai cu senzatia unei culturi ce imbina spiritualitatea, caldura, zeii, saracia, izolarea, aglomeratia cu povestile misterioase. De intors, sigur ne vom intoarce la Agra Palace.
Bun dar...
Ieri, 04.06, m-am lasat indrumat de catre metropotami si m-am dus la Kumar impreuna cu prietena. Pentru inceput pot spune ca preturile sunt peste medie, probabil fiind in target pentru piperisti. Localul dragut, nu foarte chicios, doar excesul de visiniu(fete de masa, pereti,mocheta) creaza o atmosfera cam greoaie. Meniul, vasele, tacamurile, toate se afla in specific.
A fost o seara placuta, cu mancare foarte buna, totul umbrit la final de o teapa cu iz romanesc.
Nestiind ce sa bem, eu fiind cu masina, ne-am luat dupa chelnerul bine voitor care ne-a recomndat 2 cocktailuri specifice care la sfarsit am aflat ca au costat impreuna 90 RON, asta in conditiile in care nu se aflau in meniu si toate celelalte cocktailuri costau maxim 24 RON. Dupa antreul din partea casei am comandat, de asemenea la recomandarea chelnerului, un antreu care continea 2 pulpe de pui, 2 cotlete de miel, 2 bucatele de pui si 2 creveti care nefiind in meniu, am aflat la sfarsit ca au costat 90 RON. In rest, am comandat spre norocul nostru chestii bune din meniu ( o portie de pui,una de miel si una de orez). Am mai cerut si 2 iaurturi sarate. Toate aveau preturi decente, poate peste medie dar de inteles pentru ca mancarea era cu adevarat buna. Cand zambetul ni se largea din ce in ce mai mult pe fata cea rosie de la manarea picanta, am auzit vociferari din partea unui italian care considera ca este pacalit si ca nu este legal bla bla. Un italian zgarcit ne-am zis...si am cerut si noi nota. 286 RON - 2 persoane. Un antreu + 2 cocktailuri erau jumatate din nota, coincidenta sau nu, chiar cele comandate in urma recomandarii calde ale chelnerului (nimic din meniu nu era asa scump). I-am reprosat surpriza produsa si mi s-a raspuns la fel de cald ca el e doar angajat. Am inteles, ne-am incruntat, am platit chiar si bacsis si am decis sa nu ne strice seara. De asemenea am decis sa nu mai calcam pragul restaurantului din cauza politicii de inspiratie autohtona.
Bun dar...
@Andrei In primul rand iti multumim pentru vizita si apreciem ca preparatele au fost pe placul tau. Legat de cele 2 cocktail-uri ne asumam vina si ne cerem scuze ca nu ti s-a comunicat pretul lor inainte de a comanda. Totodata ne luam angajamentul ca pe viitor sa nu se mai intample astfel de lucruri, cu tine sau cu orice client care calca pragul restaurantului.
Ne cerem cerem scuze inca o data pentru cele intamplate, data viitoare iti oferim tie si prietenei tale bauturile din partea casei.
Comentariu nou
Pe 7 august, am fost invitat la o petrecere de familie la restaurantul Agra Palace. Era o sambata dupa-amiaza si restaurantul era gol. Mentionez acest lucru, deoarece aglomeratia ar fi fost o scuza pentru cele ce au urmat.
In meniu, erau trecute cateva beri, ba chiar una indiana si alta chinezeasca. Am ales o bere olandeza. Ceilalti comeseni au comandat bere la halba (or fi stiut ei ceva!). Li se aduce berea celorlalti. Intreb de berea mea si mi se spune ca va veni. Dupa douazeci de minute de la comanda, mi se spune ca nu mai au bere olandeza. Nu risc si comand bere la halba, care apare imediat.
Deoarece stiam cum este mielul Madras, am comandat acest fel de mancare unui chelner. Dupa o perioada de timp, au sosit mancarurile aduse de doua chelnerite. Nu stiau prea precis ce au adus. Puteau spune doar ce este miel si ce este pui. Resemnat, am luat un recipient cu miel si mi-am pus in farfurie. Nu era miel Madras. Ruda care ma invitase nu s-a lasat si l-a intrebat pe chelnerul care luase comenzile care este mielul Madras. Chelnerul a spus ca acel fel de mancare trebuie sa aiba o culoare mai deschisa. Desi nici un fel nu arata mai deschis, chelnerul a indicat un recipient, convins ca acela continea miel Madras. L-am luat si l-am consumat, insa nu era miel Madras. Nu este vorba doar de gustul meu, dar in meniu scria clar ca acest fel de mancare contine nuca de cocos si caju (motiv pentru care alti comeseni l-au evitat), iar nici unul din cele doua feluri incercate nu contineau cele doua ingrediente.
La restaurantele care se respecta, chelnerul care aduce mancarea stie precis ce mancare aduce si carui client i-o pune in fata. La restaurantele medii, chelnerul stie ce mancare aduce si eventual cere ajutor pentru identificarea clientului. Agra Palace nu s-a incadrat in niciunul din cele doua cazuri.
In concluzie, daca nu locuiti in apropiere, nu bateti drumul pana in Pipera.
Restaurant indian Agra Palace
@Dumitrescu
Fetele care au servit la restaurant se aflau abia in primele lor zile de munca si din acest motiv s-au petrecut evenimentele respective, pentru care ne cerem scuze.
Cu promisiunea ca data viitoare iti va aduce bucatarul sef mielul madras la masa te astept curand la restaurant, de ce nu chiar in aceasta duminica, ocazie cu care facem o reducere de 50% la fiecare preparat servit la Agra Palace
Nunta picanta!
Recent intoarsa din luna de miere si o fana a site-ului metropotam.ro am decis sa impartasesc cu voi nunta mea picanta! Fiind un cuplu tanar si nonconformist am hotarat ca nunta noastra sa fie deosebita si astfel am ales un restaurant indian - Kumar's Agra Palace. Am fost impresionati de meniul condimentat, decorul unic, admosfera calda si primitoare( eu m-am indragostit de Palace Room). Pentru noi nunta nu a fost un stres, ne-am inteles foarte bine cu Dl. Kumar care ne-a facut o oferta avantajoasa pentru un meniu bogat in preparate si accesibil ca pret. Eh...Ajungem al restaurant. Locatia este foarte frumoasa...lumini, baloane, muzica buna...este o atmosfera de vis...
Ne intampinam oaspetii cum se cuvine, cu o cupa de sampanie si ii asezam la mese - totul in ordine si frumos decorat!!! Toti invitatii au fost foarte incantati de preparatele indiene de calitate, de o mare diversitate au fost pe gustul fiecaruia.
Mi-a placut foarte mult ca ringul de dans a fost plin in continuu, invitatii plecau pe rand la masa si s-a dansat chiar si pe melodiile de pahar. Lumea s-a simtit bine, au dansat, muzica a fost buna, mancarea picanta si delicioasa, focul de artificii a fost extraordinar si noi ne-am simtit excelent la nunta noastra. Chiar am avut si o supriza din partea restaurantului un moment de dans si muzica indiana a fost foarte frumos! Ce pacat ca s-a terminat asa repede.. parca as da timpul inapoi, sa mai trec o data prin asta. Este minunat!!! Si prin aceasta doresc sa multumesc stafului Agra Palace pentru ca ne-a oferit asa o nunta minunata. Recomand!
Nunta picanta
Multumim pentru recomandare Ruxandra si te asteptam cat de curand la Agra Palace si cu ocazia altor evenimente.
dezamagire totala - lipsa de organizare
Am citit review-uri bune despre acest restaurant, insa experienta mea a fost departe de a fi placuta. In primul rand, am sunat sa fac rezervare la zona de fumatori, mi s-a spus ca nu este nicio problema. Cand am ajuns ne-au plimbat de la parter la etaj de cateva ori (!!), pana si-au dat seama in cele din urma ca numai sunt locuri la fumatori (desi specificasem foarte clar cand am sunat). In al doilea rand, in afara de o domnisoara care a putut sa ne explice meniul, ceilalti chelneri nu aveau habar. In al treilea rand mancarea ne-a fost adusa total aleator (eram 2 cupluri si cand unii mancam, ceilalti asteptau)si cel care ne-a adus-o nu a stiut sa ne spuna ce mancam. Cred ca asta a fost cel mai frustrant. In al 4-lea rand dupa o ora de asteptat, in care am apucat sa mancam doar aperitivele, a venit un chelner sa ne spuna ca e o problema cu ce am comandat si ca va mai dura putin. A mai durat cel putin o jumatate de ora. Comanda a fost incurcata, in loc de miel, ne-a adus pui. O portie de orez a fost adusa la masa o data cu desertul (!!!). Cand am cerut sa vb cu cineva in legatura cu seria de incurcaturi, nimeni nu m-a bagat in seama. Culmea este ca nici macar nu era aglomerat, caz in care as fi inteles oarecum lipsa de organizare. Mancarea este f buna (cred ca printre cele mai bune pe care le-am mancat intr-un restaurant indian din Bucuresti), complimente bucatarului, pacat ca am mancat-o cu nervi si noduri in gat. Concluzia: 3 ore de asteptare(!!) in care ne-am enervat, din cauza unei lipse totale de organizare. Niciodata nu am patit o situatie similara intr-un restaurant si cu siguranta nu o voi mai repeta la Agra Palace. Dezamagitor!
Restaurant indian Agra Palace
@Irina,
Iti multumim pentru vizita si pentru felicitarile legate de preparate, de asemenea ne cerem scuze pentru cele intamplate si promitem ca pe viitor sa fim mai atenti.
Data viitoare cand o sa ne mai vizitezi da-mi un mail la arunkumar@agrapalace.ro si voi avea grija personal de servirea ta.
Arun Kumar
Foarte bun
Am fost de 3 ori anul acesta si de fiecare data m-am simtit foarte bine si mancarea a fost foarte buna. Cred ca doar atunci cand am mers cu vouchere de la groupon servirea a fost putin mai proasta, dar nu foarte deranjant. Am avut impresia ca, deoarece eram cu vouchere, nu prea aveau chef sa se chinuie cu noi. In orice caz, mancarea nu a avut de suferit.
Din pacate este putin cam departe de oras, iar preturile sunt cam mari spre foarte mari. Ma asteptam sa fie ceva mai ieftin decat ce gasesti in centrul orasului, dar e la acelasi nivel, poate chiar mai scump.
Ah, cand cereti apa sa specificati de care, ca sa nu va treziti cu evian la 0.5 la vreo 10 lei parca.
In orice caz, merita macar o data pentru decor, atmosfera si mai ales mancare.
Comentariu pe langa alte comentarii
Pentru inceput: nu am fost la restaurant, tocmai ce am citit despre el pe pagina de FB a dragutului Metropotam si astfel am ajuns aici. Sunt o mare gurmanda, poftesc dupa preparate condimentate mai mult decat orice. Asadar, voi propun sa vizitez acest loc.
Comentariul meu nu va fi despre restaurnat, tocmai v-am explicat de ce. Ci are legatura cu faptul ca dl. Arun Kumar (sau cineva din partea localului) a avut bunavointa ca de fiecare data cand cineva s-a plans referitor la diverse aspecte organizatorice, sa isi ceara oficial scuze si mai mult, sa ofere discount-uri sau gratuitati, chiar si atentie exclusiva pe viitor clientului cu probleme. Mai frumos de atat nu cred ca se putea! Cred ca este prima oara cand vad asa ceva din partea unui restaurant. De asta ma decis sa il vizitez, pentru ca unee lucruri, desi inoportune, se pot rezolva de minune cu o vorba buna si un mic discount dupa. Da, conteaza nespus ca stii ca nu te plangi degeaba pe o pagina virtuala alba. Felicitari, dragilor, pentru ca siti sa fiti perfectibili!
Cea mai neinspirata alegere-de a reveni aici!
Nu merita. Chiar daca mancarea este foarte buna, serviciul este foarte prost! Acum doi ani am mers cu prietenul meu aici. Ne-au tepuit la nota (vezi primul comment). Dar, in ciuda acestui lucru, am decis sa revenim aseara, cu un grup de prieteni. Desi am comandat toti aperitive si fel principal, toate au venit deodata. Ba chiar unele dintre APERITIVE dupa felul principal. Mentionez ca restaurantul nu era deloc aglomerat. Chelnerul a fost obraznic cand i s-a reprosat, iar la sfarsit, ca sa nu-si strice reputatia, au incarcat din nou nota. Un exemplu: au fost comandate ceaiuri. In meniu, ceaiurile erau 6 ron, iar pe nota apareau 10 ron fiecare. Explicatia chelnerului a fost, citez: "exista mai multe feluri care au alt pret fata de cel din meniu". Nici nu anunta de schimbarea preturilor cand preiau comanda. De 3 ori prost! Prost pt modul in care tepuiesc la nota si care este un obicei! Prost pt modul in care servesc chelnerii! Prost pt atitudinea acestora! Nu merita! Iar a treia oara nu vom mai face greseala sa venim. Chiar daca cineva de la restaurant va posta dupa acest mesaj un alt mesaj, in care ne va cere scuze, va da explicatii cum ca era aglomerat sau chelnerii se aflau in prima zi de lucru! Totusi, este un restaurant care se vrea a fi cu pretentii si cu preturi peste medie.
Sunday Branch
Weekendul trecut, fiind in cautare de ceva exotic si cu buget redus, am mers cu niste prieteni la Sunday Brunch si am fost placut surprinsi. Mancarea a fost din belsug si foarte buna, am avut ocazia sa incercam mai multe preparate delicioase, ne-am delectat incercand sa ghicim ce contin preparatele si testandu-ne rezistenta la preparatele picante. In afara de mancarea excelenta am admirat decorurile pictate manual, curatenia si amabilitatea personalului. Ambient placut si linistit, fara evenimente nepalcute. Data viitoare cand voi merge voi sti exact ce sa comand din meniu.