Restaurant: Golden Falcon

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
De cand isi face avion, metropotamului i s-au urcat inaltimile la cap. Nu viseaza decat aripi, zboruri line, picaje ametitoare, urmariri cu soimi... Apropo de asta, azi am fost sa mancam la Golden Falcon (Soimul de aur), cu specific turcesc.

Dupa un mic rodeo pe Calea Mosilor, care ne-a amintit de frumoasele zile cand se termina al doilea razboi mondial si refugiatii se intorceau in orasele de bastina, calarind ca niste hiene ruinele razboiului, am ajuns pe Hristo Botev (nr. 18-20) la restaurant.

halcon

Ne-a... de fapt vom renunta la pluralul seniorial - m-a intampinat un valet/lacheu/portar de culoare, imbracat mediteranean in camasa alba, desfacuta la gat si cu ochelari de soare, zambind larg si alb si intrebandu-ma insistent "ce mai fac".

Zambetele au persistat si inauntru, e un loc plin de oameni amabili, care nu precupetesc atentia fata de client sau vecinul de doua mese mai incolo.

Interiorul casei vechi, cu camere inalte, de pe Mosilor e amenajat destul de clasic - candelabre mari (totusi lumina galbena si cam slaba), tablouri cu scene din lumea islamica, mai veche si mai noua, narghilele, statuete si vase din alama.

falcon

falcon

N-au scapat insa de cateva kitsch-uri destul de flagrante - amorasii-ghiveci, husele scaunelor (cu funde si volane, pregatite parca de nunta), vazele chinezesti de 3 lei de pe fiecare masa si nu in ultimul rand chiar statueta soim (nici macar aurit).

Meniul nu e prea bogat - incepe cu felurile principale: frigarui, cotlete si kebap-uri (de oaie si vita), intre 35 si 40 de lei, si continua cu aperitivele (meze in turceste, traduse mezeluri in romana si - evident - meats in engleza). Aperitivele sunt toate 10 lei si sunt mai variate decat felurile principale. Bauturile sunt cam scumpe - un exemplu: berea (nespecificata marca, nici cantitatea) - 10 lei.

In timpul studiului aprofundat al meniului, acesta a venit direct pe tava, mai precis impins pe masuta de chelnerita. Am insistat sa comand ce voiam din meniu insa... - Salata cu orez? - N-avem. - Ficatei in unt? - Mmmnu. - Salata de fasole verde? Aceeasi miscare ferma de negare. Buun! Alegem meniul dupa ochi si dinti, ca la targul de sclavi... sau de cai.

Mancarea a fost buna si proaspata, dintre care trebuie acordata o bulina alba (ca dintii portarului) humusului, delicios si fin si lipiei fierbinti cu susan si o bulina mare si rosie (de pericol) zacustei iuti ca mana lui Mahommed cand scria Coranul dupa dictarea ingerului Gabriel.

falcon

Preturile sunt destul de mari - nu veti pleca fara cel putin 60-70 lei/persoana, atmosfera e placuta - muzica turceasca (si arabeasca, parca), relativ racoare.

Esti intampinat de priviri brunete (desigur ca marea majoritate a clientilor fac parte din comunitatea turceasca si arabeasca a capitalei) si extrem de prietenoase, care nu te parasesc tot timpul mesei, masurandu-te de la strungareata (la un moment dat trebuie sa deschizi gura, doar ai venit sa mananci) pana la distanta dintre degetele de la picioare. Confortabil. Digestia rapida este asigurata din cauza aciditatii gastrice pe fond nervos.

Restaurantul Golden Falcon (Casa Kebap) este pe strada Hristo Botev nr. 18-20, deschis de la 12 la 24, au si servicii de catering: 314 28 25 si 313 28 33.



Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera