Restaurant: Genin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In cautarea unui restaurant cu specific vietnamez (Jumbo, desfiintat, s-a dovedit ulterior), ne-am oprit la shaormaria Genin. Evident ca aici nu se serveste mancare asiatica, dar ne-am multumit cu altceva decat ce ne propusesem fiindca tot eram prin zona. Totusi, nu punem semnul egal intre shaormaria si restaurantul Genin care s-a mutat de unde se afla initial - Calea Floreasca 17 (vizavi de Dinamo) pe Calea Floreasca 111-113 intr-un loc spatios amenajat si cu o terasa mare.

Restaurant Genin Restaurant Genin

Am hotarat sa mancam inauntru ca sa gustam si din atmosfera arabeasca a restaurantului. Totusi, nimic impresionant in interior: peretii acoperiti cu un tapet inflorat portocaliu, draperii tot cu nuante portocalii si doua incaperi pentru fumatori si nefumatori despartite de un geam pe care am intalnit si vreo doua muste. Ne-au placut mesele care erau frumos asezate, cu lumanari inalte rosii si vase albe, dar n-am vazut ceva traditional arabesc care sa ne ia ochii. Domnisoara care ne-a servit nu parea chiar foarte incantata de prezenta noastra, ci mai degraba plictisita.

Cu exceptia noastra, in restaurant se mai aflau vreo patru persoane, dar pe durata sederii noastre, restaurantul s-a populat destul de mult pentru ora 18. Am primit si meniurile pe care le-am cercetat in amanunt. Pe langa toate specialitatile arabesti din primele 4 pagini, gaseai si pui, vita, porc, peste sau paste obisnuite, asta daca nu esti mare fan arabesti.

Ne-am oprit la meniul zilei care avea o oferta ispititoare la doar 25 lei si dupa ce ne hotarasem la una dintre cele trei optiuni, chelnerita noastra ne-a spus ca nu sunt aceleasi ca-n meniu, si-a scos tacticos un biletel mototolit (nu era o foita de hartie, ci chiar parea un bon de-ale lor) din buzunarul de la spate si ne-a citit oferta zilei rapid, fara prea multe explicatii. Am ales un fel care continea rasol de vita, piure cu sos de ciuperci si un fateh orez la 20 lei.

Din cate am observat prin meniu se afla si narghilea la 18 lei, pestele costa 25-30 lei, lsnaat si nkhaat 15 lei, nashef 14 lei, kebab cu vinete 25 lei. Pastele aveau preturi in jur de 18 si 25 lei, garniturile nu depaseau 10 lei, iar sujuc-ul costa tot 14 lei. Pentru un mix Genin consistent dai 40 lei.  Cat despre desert, 3 bucati de baclava costau 10 lei la fel ca si kateif-ul, oricum dulciurile erau intre 8 si 10 lei.

Restaurant Genin Restaurant Genin

Ne-a sosit si comanda dupa ce ne adanciseram in sortimentele pe care visai sa ti le aduca la masa niste cadane. Dar nu, la Genin nu se intampla nimic iesit din comun, doar muzica venea ca de la ei d-acasa si la un moment dat l-am zarit probabil pe unul dintre bucatarii specialisti care purta haine arabesti. Altfel, puteai spune ca te alfi la fel de bine intr-un restaurant cu specific international si-atat. Dar sa ne intoarcem la mancare, partea cea mai importanta pana la urma, nu? :)

Ne-au fost aduse inainte doua boluri mici care contineau un castravete acru, ardei iuti mici murati, putina sfecla murata, doua feliute de rosii si o ceapa. Meniul zilei arata bine, te imbia in a-l gusta, insa era destul de putin, adica piureul parea o lingura aruncata in farfurie si intinsa cu grija, peste care fusesera presarate cateva feliute de ciuperci. Altfel, carnea de vita foarte frageda si buna, ti se topea in gura. In ceea ce priveste fateh-ul - o portie mai mare decat ma asteptam - n-a fost excelent, dar OK la gust, poate putin cam uscat si cam fad, am fi avut nevoie de niste sosuri sau poate vreun sfat de la chelnerita pentru a-l face mai bun.

Restaurant Genin Restaurant Genin

Sa spunem ca a mers, insa ce sigur n-a mers au fost lipiile. Atunci cand am fost intrebati daca vrem lipii ne asteptam la unele pufoase, calde, facute de ei la cuptor si nu lipii din comert servite in pungutele in care au fost incalzite la cuptorul cu microunde. Asta chiar ne-a dezamagit la capitolul mancare.

Desi nu este prima experienta cu un restaurant arabesc, Genin mai are de recuperat pana sa ajunga din urma cateva concurente excelente. Cele doua portii insotite doar de doua ape plate cu costat 65 lei , parca putin cam mult pentru ce am mancat.

In alta ordine de idei, despre shaorma Genin se aud numai lucruri bune, probabil ca ar fi trebuit sa ne oprim doar pe Calea Floreasca 17 , acolo unde se facuse intr-adevar coada la shaorma.

Restaurant Genin Restaurant Genin

La plecare am fost mirati sa vedem ca terasa aproape ca se umpluse, cativa clienti fumau narghilea si cam toti isi comandasera de mancare. Asta trebuie sa insemne ceva, probabil ca ar merita o revenire pentru a confirma ce deja stim sau pentru a ne schimba parerea intr-una mai buna.

Restaurant Genin, Calea Floreasca 111-113

Mai citeste si Top restaurante arabesti in Bucuresti





2 comentarii

Restaurant: Genin
Alex
#1 -

Genin ofera servicii excelente

Mancarea de la Genin este buna, nu excelenta, buna, isi merita banii deci sunt multumit. Staff-ul a fost excelent de fiecare data, e drept era cam gol cand am fost, insa 3 ospatari s-au ocupat de masa noastra si a fost ca in cele mai bune locuri de prin Paris.

Legat de acele lipii, asa este, inainte foloseau acele lipii libaneze de proasta calitate, insa am fost in iunie ultima oara la ei si au inceput sa faca "own baked" si sunt excelente.

Nota 9 pentru Genin din partea mea.

Restaurant: Genin
Anca
#2 -

Comentariu nou

Probabil ati fost la Genin acum f mult timp...altfel nu vad cum acest restaurant poate lasa aceasta impresie.Am fost in toate restaurantele arabesti si turcesti din Bucuresti dar singurul la care ne intoarcem o data la 2 sapt este Genin.In ceea ce priveste lipia in prezent este facuta de ei,este calda si gustoasa...iar unele mancaruri sunt la jumatate de pret fata de alte restaurante precum Alibaba.
Am uitat de servire...nimic de reprosat.. personal amabil si mancare vine repede.
Cat despre cronica,deloc realista...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera