Restaurant: Gara Lipscani

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ca in bancurile cu radio Erevan, Gara Lipscani nu e nici gara, nici direct pe Lipscani si nu e nici chiar restaurant. Este mai degraba un bufet de gara provinciala esuat prin anii '80 in centrul vechi. Gara Lipscani este o carciuma in cel mai curat sens al cuvantului.

gara lipscani

Niciodata cand ne-am coborat in gheenele Lipscanilor n-am gasit-o goala. Din 10-15 mese cate are, cel putin jumatate sunt pline. Din cei de la mese, cam un sfert mananca, restul... se magnetizeaza. Stau cot la cot muncitori cu calcaie negre in slapi, vanzatoare de magazin de mirese, studenti, functionari cu staif sau fara... si metropotamul.

gara lipscani

Avantajul Garii e ca, fiind la subsol, nu e afectata nici cat negru sub unghiile bucataresei de mizeria santierului de afara. Ba mai mult, are aer conditionat. Asta ar fi o bulina alba, iar cealalta sunt categoric preturile. Ciorba la 3-4 lei, berea la fel, snitel 6-7 lei, garniturile de cartofi 2-3 lei, vodca tot atat, vinurile de la 10 la cel mult 28 lei.

E o bodega unde poti sa mananci si cu 10 lei, iar meniul nu e tocmai sarac: omlete, gustari, paste, pui, vita, porc, snitel, gratar, carnati, garnituri, salate, etc. Meniul este doar sarac cu duhul, pentru ca pe fiecare a doua pagina se gasesc glumite din categoria "Radeti, copii" (cu un real succes pe vremea cand metropotamul avea 8 anisori).

gara lipscani

Am zis sa mananci, nu sa mananci neaparat bine. Portiile sunt pregatite in majoritatea cazurilor la 100g, nu sunt deosebit de gustoase (cu exceptia papanasilor, care sunt bunicei) si nici deosebit de bine prezentate. Pe de alta parte este destul de curat, iar serviciul merge la o viteza acceptabila.

Ceea ce te cam darama in mai mult de jumatate de ora petrecuta acolo este atmosfera destul de kitsch-oasa. Lambriuri de lemn natur cu poze cu multe trenuri si locomotive (de unde si numele), cateva reproduceri dupa fotografii de epoca, niste trandafiri de plastic intr-o vaza de sticla de pe vremurile cand bunica era fata mare.

gara lipscani

Se aude Radio Romantic, impreuna cu silabele incleiate ale vecinului de masa. Se vede Discovery la tv, deasupra cefei rosii si ridate a vecinului de vizavi.

Si iti vine sa te uiti la ceasul garii intrebandu-te cand o sa auzi suierul trenului care sa te duca acasa, in secolul 21.3 comentarii

Restaurant: Gara Lipscani
Patrick Bateman
#1 -

Comentariu nou

Ca si cum secolul XXI ar fi ajuns in Bucuresti..:)

Restaurant: Gara Lipscani
Lumierre
#2 -

probleme la bucatarie

desi atmosfera sa retro e interesanta pentru buricul bucurestiului,

am avut de doua ori 'nenorocul' care devine astfel o emblema de a primi mancare alterata... :(

Restaurant: Gara Lipscani
Simina
#3 -

Comentariu nou

Recent au deschis o "subunitate", tot pe strada Selari, deasupra localului originar. E o atmosfera foarte draguta, muzica relaxanta, preturi deosebit de bune, nu am ce sa reprosez servirii. De ceva timp merg foarte des pe acolo. Papanasii sunt foarte buni, am inteles de la prietenul meu ca ciorba de burta e si ea buna.

Recomand localul :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera