Restaurant: Dumbrava

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Update: restaurantul s-a inchis

Cum se plimba metropotam azi pe la racoare (sic!), zareste o Dumbrava. Minunat, isi zice el, simtindu-se precum Patrocle al Lizucai si intra, pregatit pentru orice, mai putin pentru un restaurant turcesc. Ceea ce si era.
s

Aflat pe Strada Coltei la nr. 11, restaurantul Dumbrava are specific turcesc in principal si romanesc in secundar. Interiorul este o combinatie nu tocmai estetica de livada cu pomi morti si decoruri romanesti de pamant ars si sculpturi de lemn. Pe alocuri atarna hamse cu ochiul albastru al Fatimei, fiind singurele trimiteri la lumea islamica din decor.

Din acest motiv nici nu ne-am dat seama initial ca avea specific turcesc. Meniul iti lamureste acest lucru imediat. Prima pagina (denumita meniul zilei) cuprinde la gramada o groaza de specialitati turcesti: kofte (chiftele), kebabi, sarma(le) si boregi (placinte) cu diverse umpluturi vegetariene sau nu, bulgur sau pilav. Atentie, nu au preturile afisate pe aceasta pagina. Intrebati inainte, desi in general preturile sunt (relativ) medii (spre marisoare).

Celelalte pagini din meniu (unde preturile sunt afisate si nu sunt prea mari) sunt structurate pe garnituri, salate, legume, gustari calde sau reci (la gustari romanesti ne-am amuzat sa gasim pui shanghai :-), gratar (oaie, miel, vita si pui), frigarui, etc., pe care n-o sa vi le mai numim si in turceste, ca ni se incurca putin limba.

Ce ne-a placut mai intai a fost serviciul. Chelnerii amabili si prietenosi, servirea rapida si curata.

Ce ne-a placut in al doilea rand a fost mancarea. Desi nu o includem in categoria exceptional de gustoasa, nici extraordinar de fantezist servita, nu am avut nimic sa-i reprosam. Mancare buna, portii cu bun simt, la preturi acceptabile pentru un restaurant cu specific.

Despre Dumbrava ar trebui sa va mai spunem ca daca vreti sa faceti rezervare, sunati la 0727 460 447, iar daca va nimeriti dimineata in wekeend pe strada Coltei, treceti pe acolo. Servesc "brunch turcesc". Arata delicios, habar n-avem ce e in el, dar o sa va spunem cu prima ocazie. Daca n-o faceti voi inainte. :)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera