Restaurant: Contele Dracula ot Dambovita

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Moto: In cuvintele regretatului conte Dracula, "Listen to them, the children of the night. What sweet music they make."

Metropotam a luat azi masa in capela. Daca il banuiti de apucaturi cam neortodoxe, aproape ati ghicit. Azi am mancat in barlogul Contelui Dracula.

Pe malul vestic al Dambovitei, cum sari de trecatoarea Natiunilor Unite mergand in amonte, la numarul 8A, in spatele zidurilor vechi imbracate in iedera, in adancurile pivnitelor racoroase salasluieste un print care s-a ridicat impotriva firii din prea multa dragoste pentru craiasa lui sinucigasa.

OK, sa lasam romantismele si povestile lacrimogene in grija lui Coppola sau cum ar zice azi Bram Stoker, let's cut the Bela Lugosi crap.

Restaurantul Contele Dracula este un loc fascinant, daca esti dispus sa inghiti o doza buna de kitsch draculian (de care noi suntem satui pana in gat, fereasca-l sfantul de dintii contelui, dar pe care turistii straini il inghit cu veneratie). De altfel, ni s-a povestit ca in proportie de 90% clientii sunt straini.

Cand intri, dai de o trifurcatie. Daca inclini spre dreapta, o sa cinezi intr-o atmosfera sangerie, sub clasicul portret al regretatului Tepes Voda, incadrat -el, nu tu- de doua sulite destul de autentice. Daca te trage ata spre stanga, poate vrei sa te razgandesti.

Ambientul e stil camera de copii a familiei Addams: peretii sunt nuanta baby blue, iar decorul este de taxidermist. In salonul vanatoresc din fund sunt intinse pe pereti hainele unui urs (brun, intreg), un cap enorm de cerb si alte foste vietuitoare ale padurilor Transilvaniei, cazute probabil victime apetitului pentru vanat al contelui. Destul de inspaimantator, dar nu pentru asta veniseram noi.

hg

Cu vena cava zbatandu-se de nerabdare, am coborat prin alchemy bar (unde Dracula isi prepara la infinit retete pentru nemurire) spre capela... Unde am ramas cu gura cascata. O combinatie sinistra (dar in sensul bun) de temnita medievala si bordel hardcore: mobilier tip carcera din fier forjat, perne rosii inimioara, totul drapat in rosu. Designerul si-a dat clar toata silinta.

Uitandu-ne la meniu, am constatat ca a mai fost cineva care a lucrat din greu la imaginea draculiana. Fiecare fel de mancare este prezentat bilingv cu citate sau referiri la cartea lui Stoker sau la filmul lui Coppola, cu descrieri foarte colorate si amuzante. Probabil ca fiecare client se delecteaza cel putin 10 minute pana sa se hotarasca.

Cateva exemple: pastrama de oaie (22 lei) a fost servita de bucatarul din cuhniile contelui Dracula mesagerilor otomani, chiar inainte ca acestia sa isi gaseasca un fericit sfarsit in teapa. Mancarea lui Renfield (30 lei), despre care nu ni se spune exact ce este, e prezentata cu urletul din temnita al lui Renfield, pe cand era cu gura plina cu muste, gandaci si o pulpita suculenta de sobolan, "Sangele este viata!".

Preturile sunt mari (desi banuim ca Dracula n-ar avea facturi prea consistente nici la caldura, nici la electricitate): platou Van Helsing 24 lei, salata de cocos negru 19, pui haiducesc 25, mix grill 34.

Contele Dracula

Mancarurile contelui sunt cele mai scumpe (50-70 lei) si vanatul de asemenea: file de urs princiar (fileul sau ursul?) 68 lei, prepelita in sos de mure 42. Cocktailurile nu sunt nici ele mai prejos, nici ca preturi, nici ca denumiri tematice: Crucifix, Copiii Noptii, s.a., 23 lei.

In linistea profunda a pivnitei, la masa de dedesubtul sicriului, in mod surprinzator si infricosator deschis, aproape ne-am speriat cand a inceput muzica. Din fericire nu era nici gotica, nici pagana, ci un fel de Buena Vista, astfel incat puiul Diable (25 lei) s-a asezat bine, mai ales insotit de cupa Pasul Bargaului (13 lei), cu fructe atat de proaspete incat pareau abia rasturnate din donitele tarancilor rapite de succubusii lui Dracula.

1
cupa de fructe din Pasul Bargaului, cu buza insangerata de jeleu

Este un loc unde trebuie sa mergeti macar o data, sa va amuzati si sa mancati bine. Daca va hotarati sa o faceti, va sfatuim sa alegeti serile de marti, vineri sau sambata, cand trece contele pe acolo si face si putin show spre amuzamentul clientilor. Nu uitati sa faceti rezervare (3121353) si sa aveti in vedere ca este program de vara, care incepe de la 16.00.

sd
ca sa fii sigur macar de comeseni, deasupra sunt oglinzi

Cand am plecat, aruncand o ultima privire urmelor de melci de pe pereti (autentice?!) si catuselor de fier, tocmai incepea sa cante suav Celine Dion Immortality, cu "we don't say goodbye" si parca l-am vazut pe principe falfaind dramatic din aripi de liliac pe la ferestrele Minei, murmurand cu buze albe si subtiri "da-mi pacea"...



3 comentarii

Restaurant: Contele Dracula ot Dambovita
Alexandra
#1 -

Comentariu nou

am trecut de atatea ori pe langa el... dar niciodata nu m-am oprit, desi din exterior pare interesant. nu sunt prea curioasa din fire... sunt de acord ca prinde bine la straini si pare destul de amuzant ... in ceea ce priveste preturile... sunt pe masura clientilor ;)

Restaurant: Contele Dracula ot Dambovita
johnny
#2 -

Comentariu nou

Mergand spre restaurantul Exacibur ne-am oprit la restaurantul Dracula. Intrarea este interesanta, tragi de un lant si un clopotel anunta ca cineva este la usa. Interiorul ...... in ton cu numele restaurantului, poate facut putin in graba, daca nu sunteti pretentiosi si nu dati atentie la detalii, totul este ok. Mancarea- daca sunteti persoane gurmande nu este unul din cele mai potrivite lrestaurante unde va sfatuiesc sa veniti. Portiile sunt medii dar satioase. Sunt o persoana care mananca destul de des la restaurant, daca ar fi sa dau o nota ar fi 6, cartofii erau reci la mijloc, carnea era prajita prea tare, paine (neagra si alba)probabil fusese feliata de mai mult timp si nu prezenta prospetime. O nota negativa au primit-o la prezentarea vinului, nu au stiut din prima sa-mi spuna care este vinul casei (din pacate pentru ei lucrez in domeniu). O alta nota cu minus au primit cand mi s-a adus apa plata solicitata, aceasta a fost adusa intr-o carafa in care era si gheata, nu am fost intrebat inainte daca doresc sa puna si gheata, mai mult preferam sa mi se aduca sticla de apa la masa si sa fiu servit din ea, habar nu am ce apa am baut.
Placut a fost momentul artistic, actorul primeste nota 10, de fapt singurul care primeste nota maxima.
Preturile - 16 lei apa plata (care habar nu am ce era, putea sa fie de la canal) a se intelege 2 pahare (in total 500 ml), 10 lei painea (nimic deosebit, nu paine cu secara, nu paine dietetica, doar o paine tare). Mancare .... preturi piperate dar ok.
As mai merge la acest restaurant doar in cazuri exceptionale (intalnire de afaceri), probabil pentru momentul artistic, in rest ..... probabil am sa incerc altceva.

Restaurant: Contele Dracula ot Dambovita
Razor
#3 -

restaurant de ka ka t !!!

un restaurant de tot ka ka tul !!! kicios, scump(32 de ron o sticla de apa plata aruncata in mijlocul mesei !!!!!) 8 ron o apa plata la 500 ml, 18 ron o supa gulas!!!!!...40 ron o friptura de vaca de iti rupi dintzii in ea...RECOMAND RESTAURANTUL CU CALDURA..NUMAI DUSMANILOR!! daca aveti chef intr-o zi sa luati tzeapa mergeti cu incredere...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera