Restaurant: Cocosu Rosu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pentru ca ieri nu am avut chef sa-mi fac ceva de mancare si nu mai fusesem de ceva vreme la un restaurant, m-am gandit ca ar fi bine sa ies sa iau masa in oras. Totusi nu vroiam sa merg foarte departe asa ca am ramas in Militari si am mancat la Cocosu Rosu.

Cocosu Rosu este un restaurant cu specific romanesc, lucru perfect vizibil inca de afara - cladirea are un aspect rustic. Terasa pare mai mult o curte de om instarit foarte bine ingrijita. Restaurantul e gandit pe doua nivele iar inauntru domina lemnul.

Pe pereti sunt asezate multe tablouri care prezinta campii cu flori. Pentru a completa aspectul traditional al locului, cei de la Cocosu Rosu au si orchestra care canta muzica populara numai buna de stat la masa (adica nu vreo sarba sa inghiti cu strigaturi). Cand cei din orchestra se odihnesc sunt inlocuiti de melodii oldies care sunt pastrate la un nivel decent de sunet.

Cocosu Rosu Cocosu Rosu

Usa de la intrare iti este deschisa de un domn imbracat la costum si, odata intrat, esti preluat de un chelner care sta cu tine pana iti gasesti masa. Lucrurile se misca repede acolo si, chiar daca restaurantul nu era plin, bautura si ciorba au ajuns intr-un timp foarte scurt pe masa. Pentru ca felul doi a intarziat un pic, chelnerul a venit si ne-a anuntat ca mai dureaza.

Daca tot vorbim de mancare trebuie sa recunoastem ca are un gust grozav. Am ales o ciorba de burta (8,5 lei) care, desi a fost un pic rece, a fost chiar buna. Felul doi a fost pui taranesc cu mamaliga (18 lei). Chiar daca ma saturasem nu am putut rezista tentatiei asa ca am comandat si o inghetata facuta in casa cu papanasi (10 lei). Nici ceafa de porc cu cartofi prajiti nu arata foarte rau si totul a fost delicios.

Cocosu Rosu Cocosu Rosu Cocosu Rosu Cocosu Rosu

Portiile nu sunt foarte mari, dar cu siguranta v-ati satura daca ati comanda un singur fel iar preturile sunt accesibile: ciorbe 6 - 8,5 lei, preparate din oaie 18 - 24 lei, preparate din pui 14 - 18 lei, preparate din organe 12 - 14 lei, preparate din porc 15 - 22 lei, carnati 15 - 16 lei, peste 6 - 6,5/ 100 de grame si multe altele.

Cocosu Rosu propune si cateva specialitati: Specialitati Traditionale 15 - 25 lei, Specialitatea Bucatarului - Pui Regal 22 lei sau Specialitatea Casei care inseamna purcelus de lapte si care se vinde la 40 lei kilogramul.

Restaurantul sta rezonabil si la capitolul bauturi: whisky 6-12 lei, digestive 10 - 290 (sticla de sampanie), Cocktailuri 9 -14 lei, Cocktailuri fara alcool 10 - 11 lei, multe vinuri 19 - 40 lei, bere 5 - 6,5 lei si racoritoare 4 - 12 lei.

Desi este ascuns intre blocuri, Cocosu Rosu este un restaurant pe care trebuie sa-l vizitati cel putin o data pentru macarea delicioasa, pentru servicii dar si pentru spiritul traditional pe care-l are. Chiar si pentru a asculta orchestra care nu canta deloc rau si ar reusi sa incante si pe cineva caruia nu-i place muzica populara. Asteptam sa il incercati si sa ne spuneti cum vi s-a parut.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera