Restaurant, Cluj - Camino

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In week-end-ul care tocmai a trecut am fost in Cluj pentru festivalul Ursus Evolution Tour, dar ne-am facut timp sa ne si plimbam un pic prin oras si sa descoperim cateva locuri frumoase. Printre acestea se numara si terasa Camino, aflata in Piata Muzeului (centrul celei mai vechi zone a Clujului istoric), in curtea Palatului Mikes, unul dintre tipicele palate ale barocului tarziu din Cluj.

De cum am intrat in curtea interioara ne-am simtit ca intr-o piateta dintr-un oras italian si am uitat ca suntem in inima Ardealului. La acest lucru a contribuit si muzica foarte placuta: cantonete italiene, care mai tarziu au fost inlocuite de chansonette frantuzesti, dar si de meniul cu specific italienesc.

Terasa Camino Terasa Camino Terasa Camino Terasa Camino

Peretii curtii interioare a Palatului Mikes erau si ei plini de povesti, purtand la vedere semnele trecerii timpului. Insa totul este imblanzit de florile si verdeata care decoreaza discret locul. De remarcat este si mobilierul stilat si simplu care nu intra in contrast cu locul, ci il completeaza: mese si scaune din fier forjat, fara inflorituri sau alte briz briz-uri.

Serviciul a fost si el de calitate, avand ceva din amabilitatea si caldura ardeleneasca. Dar preturile nu au fost mai mici decat cele din Bucuresti. O bere la draft (Carlsberg) 7 lei, o cafea tot 7-8 lei. Din meniul zilei, inscriptionat cu creta pe o tabla la intrarea in curtea interioara: Supa de legume a la Grecque - 7,9 lei, Bruschette cu rosii - 4,9 lei, Insalata Caprese - 22 lei, Pasta della Casa - 13 lei, Pasta Salssicia e Olive - 16 lei, Pasta Pollo e Funghi - 16 lei, Placinta cu Mere - 6 lei.

In orice caz, mancarea a fost foarte buna si a venit in portii generoase. De mentionat ca pastele integrale sunt facute in casa si au fost foarte gustoase.

Terasa Camino Terasa Camino

Daca treceti prin Cluj, terasa Camino este un loc foarte bun unde puteti sa va opriti pentru a manca niste paste excelente. Un alt atuu este faptul ca se afla la doar doua minute de Piata Mare si la km 0 al Centrului Vechi. Un minus ar fi meniul saracacios, care nu-ti lasa prea multe optiuni.


2 comentarii

Restaurant, Cluj - Camino
maxy
#1 -

Comentariu nou

Merita incercate si cocktail-urile cu prosecco <3

Restaurant, Cluj - Camino
Nora
#2 -

si Hummus (pasta din naut), servit ca aperitiv, cu ulei de masline si bucati de lipie.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera