Restaurant Ciuperca Mica / Kicsigomba, Sovata
Pe malul Lacului Ursu din Sovata, judetul Covasna Mures, este un restaurant cu o lunga traditie culinara. Pe terasa Ciupercii Mici, asa cum este denumit inca de la inceputurile sale restaurantul, sunt prezente fotografii reprezentative din perioada comunista, pe cand avea doar un etaj.
Astazi este structurat pe doua etaje, in centrul sau aflandu-se scara in spirala care le leaga. Desi din exterior pare destul de mic, putem spune ca este foarte bine compartimentat, astfel ca nu da impresia de stramt sau aglomerat, nici macar cand este la capacitate maxima.
Ne-a placut ca pe terasa, acolo unde am vrut sa mancam, am descoperit pe aproape fiecare scaun cate o paturica in care ne-am ascuns de vantul taios, desi afara era soare si cald.
Panorama lacului este impresionanta, la fel agitatia oamenilor care inoata in apele sale.

Mancarea este foarte buna, din meniu facand parte atat mancaruri cu specific romanesc cat si unguresc. Deja evident pentru zona tarii in care se afla, meniul este tradus si in maghiara.
Am dorit sa incercam doua supe de care nici nu ne-am imaginat ca pot exista. O supa crema de usturoi in coaja de paine (care paine insa ni s-a spus ca lipsea in ziua cand am dorit noi sa luam masa, asa ca nu am putut incerca reteta originala). Am mai comandat si o supa de pui cu tarhon, care insa a placut doar unuia dintre metropotami, celuilalt nefiindu-i pe plac.

Am mai incercat si o portie de spaghete carbonara, care insa nu aveau nicio legatura cu reteta clasica, fiind facute cu bacon, ciuperci si smantana fermentata. Insa au fost gustoase, drept pentru care, in situatia in care aveti pofta de spaghete cu sos alb, le puteti incerca.
Pentru copilul din grup am comandat o portie de dinozauri cu cartofi prajiti si ketchup. Dinozaurii din poza meniului s-au dovedit a fi insa ursuleti si am aflat dupa ce i-am gustat ca nu erau din cascaval pane, asa cum ne asteptasem ci un fel de chiftelute. Asa ca din pacate nu au avut prea mare trecere, doar cartofii prajiti fiind apreciati.

Portiile sunt mari, drept pentru care nu recomandam cate doua feluri de mancare de persoana, intrucat ar fi aproape imposibil sa fie mancate in intregime.
Preturile sunt destul de mici, mai ales daca tinem cont de asezarea restaurantului chiar pe malul lacului si statiunea in care se afla. Astfel, medalionul de porc cu sos picant costa 15.50 lei, un medalion de porc cu unt condimentat costa 15 lei, felia "Dino" cu cartofi prajiti si ketchup costa 12 lei, supa crema de usturoi poate fi comandata pentru 9.50 lei, o portie de giros la farfurie costa 17 lei, portia de spaghete carbonara costa 13.50 lei, pieptul de pui cu mozzarella costa 16 lei, o sticla de Coca Cola costa 4 lei, o bere Ursus fara alcool de 0,5 l costa 5 lei, fresh-ul de portocale este 8 lei.
Astazi este structurat pe doua etaje, in centrul sau aflandu-se scara in spirala care le leaga. Desi din exterior pare destul de mic, putem spune ca este foarte bine compartimentat, astfel ca nu da impresia de stramt sau aglomerat, nici macar cand este la capacitate maxima.
Ne-a placut ca pe terasa, acolo unde am vrut sa mancam, am descoperit pe aproape fiecare scaun cate o paturica in care ne-am ascuns de vantul taios, desi afara era soare si cald.
Panorama lacului este impresionanta, la fel agitatia oamenilor care inoata in apele sale.
Mancarea este foarte buna, din meniu facand parte atat mancaruri cu specific romanesc cat si unguresc. Deja evident pentru zona tarii in care se afla, meniul este tradus si in maghiara.
Am dorit sa incercam doua supe de care nici nu ne-am imaginat ca pot exista. O supa crema de usturoi in coaja de paine (care paine insa ni s-a spus ca lipsea in ziua cand am dorit noi sa luam masa, asa ca nu am putut incerca reteta originala). Am mai comandat si o supa de pui cu tarhon, care insa a placut doar unuia dintre metropotami, celuilalt nefiindu-i pe plac.
Am mai incercat si o portie de spaghete carbonara, care insa nu aveau nicio legatura cu reteta clasica, fiind facute cu bacon, ciuperci si smantana fermentata. Insa au fost gustoase, drept pentru care, in situatia in care aveti pofta de spaghete cu sos alb, le puteti incerca.
Pentru copilul din grup am comandat o portie de dinozauri cu cartofi prajiti si ketchup. Dinozaurii din poza meniului s-au dovedit a fi insa ursuleti si am aflat dupa ce i-am gustat ca nu erau din cascaval pane, asa cum ne asteptasem ci un fel de chiftelute. Asa ca din pacate nu au avut prea mare trecere, doar cartofii prajiti fiind apreciati.
Portiile sunt mari, drept pentru care nu recomandam cate doua feluri de mancare de persoana, intrucat ar fi aproape imposibil sa fie mancate in intregime.
Preturile sunt destul de mici, mai ales daca tinem cont de asezarea restaurantului chiar pe malul lacului si statiunea in care se afla. Astfel, medalionul de porc cu sos picant costa 15.50 lei, un medalion de porc cu unt condimentat costa 15 lei, felia "Dino" cu cartofi prajiti si ketchup costa 12 lei, supa crema de usturoi poate fi comandata pentru 9.50 lei, o portie de giros la farfurie costa 17 lei, portia de spaghete carbonara costa 13.50 lei, pieptul de pui cu mozzarella costa 16 lei, o sticla de Coca Cola costa 4 lei, o bere Ursus fara alcool de 0,5 l costa 5 lei, fresh-ul de portocale este 8 lei.
Cascaval pane ? Really?
Metropotamul nu prea viziteaza hypermarketurile de nu a auzit in viata lui de dinozauri ? Normal ca sunt din carne de pui...
New comment
Sovata in judetul Covasna? Mai, dar multa geografie mai stiti. O simpla cautare pe google v-ar fi ferit de penibil, dar e trist ca nici macar nu stiti in ce judet v-ati facut concediul.
Supa " A la Ciuperca Mica "
Tin sa mentionez ca supa cu ciuperci, piept de pui si tarhon este foarte buna!
buna ziua
Am fost si eu la acest restaurant,vreau sa zic ca totul a fost super bine,mancarea,ospatarii,nu mai zic de loc foarte frumos si noi nu am fost vara ,iarna dar totul era super...la plecare am primit si un mic simbol din partea restauantului,foarte frumos!suntem tocmai din Tulcea si ne-am distrat de minune!!!va multumim si speram sa ne reintoarcem si la vara!
très bien, je reviendrai
très jolie architecture, décor chaleureux. vue imprenable sur le Lac Ursu. le restaurant est très propre, et la carte est variée avec des plats typiques, bien cuisinés. Superbe soupe à l'ail, assortiment de charcuteries: "le pouvoir de l'Ours", bien présenté, varié, tout était délicieux. serveur sympa, rapport qualité prix excellent.
Ok
Mancare ok, nu deosebita, servire amabila, terasa frumoasa in miez de seara. Recomand cu caldura pentru o poveste la un pahar de vin!
Comentariu nou
Locul frumos, poziție buna, oferta la mancare modesta. Va recomand sa mai mergeți 50de metri Pina la Club Dracula. Este cu totul altceva. In primul rând mancare extraordinara, gust, cantitate, preț. Peisaj incantator. Muzica live super. Dans, vinuri bune....... Acolo DA!!!!
super restaurant
am ajuns dupa un drum lung mai mult din greseala la acest restaurant dar am ramas uimit de felul prezentarii farfuriei si de cat de mult tin cei din bucatarie la aspectul acesteia, din partea mea 10+ pentru tot personalul restaurantului.PS:voi reveni cu siguranta la Sovata Bai macar pentru acest restaurant.
Ciuperca mica
Interesante opinii mai putin cele legate de limba româna precara pe care o folosesc angajații acestui ,,restaurant" .. Despre mancare ce poate fi spus ? Un Fast Food pe motive tradiționale unguresti nimic altceva. Pierdere de timp si bani in asa zisul restaurant.