Restaurant: Casa Sarbeasca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Navigand ca o corabie a deserturilor prin zona parcului Carol, am vazut o terasa. Sus. Nu era de bloc, era de restaurant. "Sus" inseamna in contextul cartierului maruntel de langa Carol... doar etajul 1 - suficient insa ca sa ne simtim ca in cuibul corbului (adica in varf de catarg).

Casa Sarbeasca

Restaurantul cu pricina era Casa Sarbeasca, de pe strada Gramont nr. 23. Sunt aproape convinsa ca in momentul in care vrei sa iti inregistrezi un restaurant ai de ales intre 4-5 tipuri mari de nume. De ce toata lumea prefera "Casa..." in loc de un simplu "La Jovan", "La Zeljko" sau chiar si un "Djordje' s"?

Casa Sarbeasca
la barfa de seara pe ulita Gramont

Indiferent cum o cheama, ne-a placut acolo. Inauntru arata putin a pub - mobilier masiv din lemn, inchis la culoare, nimic pretentios. Terasa avea o atmosfera mai lejera si mai luminoasa, din pacate si cu un imens ecran tv pe care rulau emisiunile de succes ale MTV-ului My Super Sweet 16 si My kitschy super expensive pimped crib, pe care chelnerita le privea cu sfinxitate (termen aparut de 2 secunde in limba romana, insemnand fixitate de sfinx) iar noi cu lacrimi de crocodil.

Casa Sarbeasca

Am primit repede si meniul, dar ne-am hotarat foarte greu, in primul rand pentru ca scria inainte in sarbeste, abia apoi in romaneste, in al doilea rand pentru ca nu reuseam sa alegem dintre bunatati.
 
Am mancat pana la urma gibanica cu salata Cesar si cheesecake la desert. V-am zis ca meniul e poliglot :-) Gibanica e o placinta sarbeasca cu branza, care aduce a strudel corcit cu merdenea. Bun. Si cald.

Casa Sarbeasca
Salata Cesar
... Stiti ce este salata Cesar? ma intreaba chelnerul. Jos palaria. E un gest de bun simt sa dresezi personalul restaurantelor cu specific sa stie ce este fiecare fel de mancare. Dar in baza principiului "doar daca vreau sa stiu, atunci cand nu inteleg". Si sa imi fie invatare de minte ca am fost cu nasul pe sus si nu l-am intrebat ce inseamna pentru ei salata Cesar. Daca imi spunea "salata Cesar normala, doar ca noi o facem foarte grasa si cam sarata", as fi refuzat-o. Mai bine ceream pljeskavica, varianta sarbeasca pentru hamburger.

Casa Sarbeasca

La desert n-am avut nimic de comentat... Nu puteam vorbi de durere de dinti - fructele ornamentale erau scoase din frigiderul reglat la 0 absolut. Cand ne-a revenit gustul, am constatat ca era chiar buna prajitura cu branza.

Casa Sarbeasca

Preturile? Mici:
- gustari intre 6 si 10 lei (ardei cu branza, zacusca, fel de fel de placinte, tot cu branza: gibanica, projara)
- ciorbe 6-8 lei
- mancaruri (de pe la 10 lei in sus): pilaf sarbesc, varza calita, chiftelute cu sos, sarmale, papricas, gulas, musaca, ardei umpluti, fasole cu carnati - toata gama de balcanisme bune la colesterol, care merg mai bine dupa o sljivovica sau palinca (5-6 lei)
- nici bauturile nu erau scumpe: berile in jur de 4-5 lei, racoritoarele 4, vinurile intre 20 si 40 de lei.

Ne vom intoarce la Casa Sarbeasca (strada Gramont nr. 23, in zona Parcului Carol) ca sa testam si alte bunatati din meniu si sa putem sa ne dam avizat cu parerea daca e contraindicat celor cu colesterol mare sau a fost o regretabila eroare. (ca si rima)



2 comentarii

Restaurant: Casa Sarbeasca
Patrick Bateman
#1 -

Comentariu nou

Nu erai in vacantsa, cherie?:)

Restaurant: Casa Sarbeasca
Mary
#2 -

Comentariu nou

Nu am fost acolo, dar am fost la Taverna Sarbului care e in spatele Caei Presei Libere (fosta Scanteia). De acolo am ramas cu impresia ca sarbii nu sunt diferiti fata de noi la capitaolul bucatarie si organizare.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera