Restaurant: Casa Morarilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Uite ca am ajuns si in Pantelimon, zona nu prea prezenta in expeditiile noastre culinare. Nu avem un motiv concret pentru acest lucru, poate doar tendinta de a "nu merge prea departe". Intr-adevar, se merge ceva si traficul din Bucuresti nu face decat ca drumurile sa se lungeasca brusc si pofta de mancare sa-si atinga apogeul.

De data aceasta, am ajuns la Casa Morarilor, un restaurant la intersectia dintre soseaua Pantelimon si soseaua Morarilor. Prima impresie a fost placuta, locul este extrem de spatios, cu o terasa draguta, foarte mare, acoperita de impletituri din rafie, decorata in stil rustic, dar discret si deloc ostentativ.

Pe scurt, nu ne-am intalnit cu prietenii nostri din padure impaiati, ceea ce nu poate fi decat de bine. Terasa e placuta si racoroasa, mesele sunt suficient de departate incat sa nu intri in problemele intime ale vecinului, dar si suficient de apropiate incat sa nu te simti singurul client. Muzica e in surdina, cand am fost acolo am ascultat numai romante, Gica Petrescu sau muzica din interbelic.

In afara de terasa, restaurantul mai are si doua saloane mari, unde se pot organiza nunti, botezuri si alte evenimente care au nevoie de un spatiu mare de desfasurare si de dans. Casa Morarilor e departe de a fi un restaurant de fite, preturile sunt mici, designul nu exceleaza si mancarea e buna, deci un restaurant asa zis "de cartier" peste medie. Servirea e ok, chelnerii sunt prietenosi si saritori, se poarta natural, ceea ce e mare lucru.

Ajungem si la mancare. Meniul e bogat si divers. Gasesti de la gustarile calde sau reci, platou rustic cu de toate (25 ron) pana la mancaruri gatite, de exemplu ciolan cu varza sau fasole, sarmale (4,5 ron) sau tocanita de pui (13 ron). Ca de obicei, ai de ales intre ingredientele de baza (porc, pui, vita, peste), aflate in diverse combinatii. De exemplu, la capitolul porc, se pot manca, printre altele, creier pane, escalop in sos de vin cu ciuperci (14 ron), tigaie taraneasca sau picanta (12-14 ron), pastrama cu mamaliguta (12 ron).

Vita e fie cu cascaval si ciuperci (17 ron, un pret mic, zicem noi, uitandu-ne la alte "vite" din alte meniuri), cu sos tartar sau cu bere. Puiul e si el cu sos brun, in care intra si cel de soia, cu smantana, cu legume, preturile find pe la 11-14 ron. Vestea buna e ca la majoritatea preparatelor garnitura e inclusa. Nici la peste oferta nu e slaba, gasim saramuri (cam 5 ron suta de grame), calcan, scrumbire, stiuca, somon (intre 5 si 8 ron suta de grame). Ceea ce ne-a atras atentia a fost prezenta preparatelor vanatoresti, mistret cu ciuperci gratinate, caprioara, iepure, fazan care, cu garnitura cu tot, nu depasesc 20 ron.

Am incercat un pui impletit cu cascaval si legume si surpiza a fost foarte placuta. Modul de prezentare atrage imediat atentia si provoaca o ploaie in gura, puiul meu a venit in straturi (o baza de paine care se imbibase cu toate sosurile de mai sus, puiul, crusta de cascaval, legumele, condimentele) iar garnitura venise ca un fel de tub facut din castraveti in care era un mix de legume, cu vinete pe gratar, ciuperci proaspete si alte "gradinarisme" foarte bune.

Restaurantul are si un meniu asa zis de cantina, adica o lista de preparate mai ieftine, destul de cuprinzatoare, dar care se fac tot la comanda. Un fel de meniu mai mic. Din cate am inteles, acest lucru se va transforma in curand intr-o autoservire in partea de la strada a locului. All in all, e un restaurant ok, daca stati in Pantelimon sau aveti drum pe acolo, cu o masa la Casa Morarilor nu aveti decat de castigat.

Casa Morarilor
Soseaua Morarilor 2 (intersectia cu sos Pantelimon)
tel: 031 414 62 78




1 comentariu

Restaurant: Casa Morarilor
angy
#1 -

Comentariu nou

super tare restaurantu,am lucrat acolo si e marfa rau .lautarii,mancarea . merita sa mergeti macar o data,ca dupa aia o sa mai vreti.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera